Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Louis Vuitton (Detyre Kursi)

2.410 Aufrufe

Veröffentlicht am

Historiku
Misioni
Tregu i synuar
Stakeholdersat
Marketingu Mix
Arkitektura
Kalimi nga markë rajonale në globale
Markimi i shitjes me pakicë

Veröffentlicht in: Marketing
 • Als Erste(r) kommentieren

Louis Vuitton (Detyre Kursi)

 1. 1. Përmbajtja: • Historiku • Misioni • Tregu i synuar • Stakeholdersat • Marketingu Mix • Arkitektura • Kalimi nga markë rajonale në globale • Markimi i shitjes me pakicë
 2. 2. • Komunikimi virtual • ADN-ja e markës • Emri dhe logo • Dimensionet njohëse • Harta e rrezatimit • Asetet financiare • Analiza Swot • Përfundime • Referenca
 3. 3. Historiku • Hapat e para (1854-1891) – 1854- u hap shtepia franceze e modes, LV. – 1885 - dyqani I pare ne Londer,Oxford Street. – 1888- u krijua modeli “demier canvas” nga e cila lindi logo, marque L.Vuitton Depofee. – 1891- Kompania i kalon George Vuitton. • Periudha e arte e Louis Vuitton(1893- 1936) – 1893- eksozohen produktet ne panairin boteror ne Cikago. – 1936 – Periudha e arte e Louis Vuitton merr fund me vdekjen e Georges Vuitton, dhe kontrollin e merr djali i tij Gasto- Lousi Vuitton.
 4. 4. Historiku • Epoka moderne e Louis Vuitton (1937-1996) – 1978 - Vuitton hap dyqanet e tij te para ne Japoni, Tokyo dhe Osaka. – 1984 – Vuitton zgjeron pranine e tij ne Azi duke hapur dyqanin e tij te pare ne Kore, Seoul. – 1987 – Operojne 130 dyqane ne mbare boten. – 1992 - Dyqani i pare ne Kine, i cili u hap ne hotelin Palace, ne Pekin.
 5. 5. Historiku • Shekulli i arte i Louis Vuitton (1997- sot ) – 1997- Mars Jacobs drejtor artistik. – 1999- Dyqani i pare ne Afrike. – 2003- Takashi Murakan dhe Marc Jacobs prezantojne nje linje te re. – 2006 - Dyqani i pare ne Norvegji. – 2014- linja e pare; “Ghesquiere”.
 6. 6. Tregu i synuar • LV perdor strategjine demografike te segmentimit duke i ndare klientet: – Meshkuj dhe femra – Mosha: duke filluar nga te rinjte tek te moshuarit (22 – 65 vjec) – Te ardhurat: rreth $5,500 ne muaj.
 7. 7. Stakeholders-at 1. Aksionerët 6. Banka 2. CEO 7. Klientët 3. Punonjësit 8. Publiku 4. Qeveria 9. Konkurrentët 5. Furnitorët 10. Sindikatat
 8. 8. Marketing Mix
 9. 9. • Produktet kryesore: Cantat prej lekure dhe kuletat. – Canta dore – Valixhe (canta udhetimi) – Canta kozmetike Ofron gjithashtu: – Kepuce – Ore, Bizhuteri – Syze dielli – Rripa, shalle, aksesore Produkti
 10. 10. Produkti • Fashion • Të qëndrueshme • Cilësi e lartë • Jetëgjatesi • Ndjesi e mirë • Practise ego & power.
 11. 11. Cmimi – Tepër i lartë – Imazh luksoz & prestigjoz – Përshtaten në shoqërinë high - class. Pranverë – verë 2014 : $970 - $31’500
 12. 12. Vendi • Kanalet direkte: Free-Standing Store
 13. 13. Vendi
 14. 14. Promocioni • Theksohen shitjet personale dhe jo ato në bazë të promocionit. • Perqendrohet me shume tek reklamat ne tv dhe revistat e modes. • Promovimi i produkteve me yjet popullore.
 15. 15. Media mbi vijë: • TV • Shtypi (Revista) • Kinema Media nën vijë: • Marketing i drejtpërdrejtë. • Billboard
 16. 16. – Perkrahur nga: Jennifer Lopez, Kate Moss, Uma Thurman, and Scarlett Johansson Promocioni
 17. 17. Proçesi • Louis Vuitton vëzhgon 18 parime për produktet. • Disa truke si mund të blini Luis Vuitton edhe nëse nuk jeni në dyqanet ku tregtohet marka origjinale.
 18. 18. Njerëzit • Të jesh kreativ dhe inovativ. • Qëllimi për produkt ekselent. • Të përkrahësh imazhin e markave me vendosmëri dhe pasion. • Të veprosh si sipërmarrës. • Të përpiqesh të jesh më i miri në cdo gjë që bën.
 19. 19. Louis Vuitton (kompani me identitet të vetëm) Arkitektura
 20. 20. Kalimi nga markë rajonale në markë globale • Kompania LV nisi aktivitetin e saj ne Paris, ne vitin 1854. • Perforecon imazhin. • Ndryshon logo nga “Marque L.Vuitton deposee” ne L.Vuitton registered trademark” • Zgjerimi i markes duke hapur dyqan ne Oxford Street te Londres. • Pas vdekjes se Louis, Goerges Vuitton I jep nje tjeter dimension markes. • Ekspozim i produkteve ne Panairin Boteror te Cikagos.
 21. 21.  Markimi i shitjes me pakicë: • këshillimi • shërbimi • besimi • socializimi • argëtimi
 22. 22.  LOUISVUITTON.COM - Louis Vuitton International Page  LOUISVUITTON.EU®  Louis Vuitton® USA
 23. 23. ADN-ja e Markës: 1.Kultura e biznesit. 2.Kultura Konsumatore. 3.Imazhi për vetën. 4.Imazhi Social. 5.Përfitimet Racionale. 6.Përfitimet Emocionale. 7.Propozimi Markë. 8.Personaliteti Markë.
 24. 24. Dimensionet emocionale të markës: 1.Kënaqësia ideologjike – sistemet e besimit, i tillë është konsumatori i gjelbër. 2.Pëlqimi psikologjik – përmbushja e detyrave, e tillë është kënaqësia e përdorimit. 3.Pëlqimi sociologjik – kuptimi i grupit, të tilla janë statuset dhe ekipet. 4.Pëlqimi kulturor – kënaqësia e të qënit ikonë.
 25. 25. Emri & logo: • Ka emrin e themeluesit Louis Vuitton – Emër i përvetshëm me baza personale. • Përdor gërma të mëdha dhe të padhëmbëzuara. • Logo: Përshkruan emrin e markës.
 26. 26. Slogani: Ready to wear shoes, leather goods, watches, jewelry…
 27. 27. Dimensionet: Gjërësia Gjatësia Pesha Fuqia
 28. 28. Asetet Financiare Sipas Forbes në nëntor të 2013: Renditja Marka Vlera e Markes ($bil) Ndryshimi I Vleres(%) Te ardhurat e Markes ($bil) Shpenzimet e reklames ($mil) Industria 10 Louis Vuitton 28.4 16 9.4 4,211 Luksi
 29. 29. Harta e rrezatimit
 30. 30. Analiza SWOT Fuqitë: 1.Historia dhe kultura e pasur. 2.Punimet e dorës. 3. Marka luksoze më e madhe me ekskluzivitet. 4. Prania e lartë në shpërndarje në shumë vende të botës. Dobësitë: 1. Bazë e kufizuar konsumatorësh. 2. Rritja e barrës së borxhit. Shancet: 1.Riorganizimi i imazheve të reja. 2.Risi e vazhdueshme dhe mbështetja. 3.Rritja e tregut për mallra luksoze në Azi dhe vendet e Paqësorit. Kërcënimet: 1. Përhapja e falsifikimit. 2. Rritja e avokimit kundër përdorimit të lëkurave të kafshëve. 3. Konkurse intensive.
 31. 31. Pyetje?! Faleminderit për vëmëndjen!

×