Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.
UNIVERSITETI ALEKSANDER MOISIU
DURRES

APLIKACIONET FINANCIARE
Punoi : ________________
30/01/2014

Pranoi : _____________...
30/01/2014

C’farë janë Aplikacionet Financiare?
Një aplikim financiar është një program kompjuterik që lehtëson menaxhimi...
30/01/2014

APLIKACIONET
•
•
•

•

•
•

Fixed Assets Software - thjeshton procesin e regjistrimit të aseteve, menaxhimin e...
30/01/2014

ORACLE
ORACLE ESHTE APLIKACION LIDER
Oracle Aplikime përfshijnë aplikacionet software ose
software të biznesit...
5 Bizmeset e vogla më të mirë që përdorin
APLIKACIONET Financiare në bizaneset e tyre.
1. Intuit QuickBooks Pro 2010
Një g...
Nächste SlideShare
Wird geladen in …5
×

Aplikacionet Financiare

476 Aufrufe

Veröffentlicht am

Aplikacionet Financiare, një projekt i bere në WORD dhe përmban 5 faqe.

Veröffentlicht in: Bildung, Business, Technologie
  • Loggen Sie sich ein, um Kommentare anzuzeigen.

  • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Aplikacionet Financiare

  1. 1. UNIVERSITETI ALEKSANDER MOISIU DURRES APLIKACIONET FINANCIARE Punoi : ________________ 30/01/2014 Pranoi : ____________________
  2. 2. 30/01/2014 C’farë janë Aplikacionet Financiare? Një aplikim financiar është një program kompjuterik që lehtëson menaxhimin e proceseve të biznesit që kanë të bëjnë me paratë. Llojet e aplikimeve të financave të përfshijnë: • • • • • • • • • Accounts Payable Software - lejon një biznesi për të qëndruar në krye të pagesave të papaguara dhe të sigurohemi që të gjitha pagesat janë bërë në mënyrë korrekte dhe në kohë Accounts Receivable Software - lejon një biznesi për të menaxhuar në mënyrë efikase veprimtarinë e konsumatorit dhe për të automate të përpunimit faturë për të siguruar mbledhjen e të hyrave në kohë. Bank Reconciliation software - thjeshton procesin e pajtimit mujor për një biznes duke integruar llogaritë bankare, automatikisht identifikimin e transaksioneve të paregjistruara dhe gjetjen dallimet në mes pasqyrën bankare dhe librin kryesor të kontabilitetit. Bill of materials (BOM) software - Jep bizneseve aftësinë për të ndjekur kostot e prodhimit dhe të saktë krahasojnë atë me kostot e pritshme. Budget Management Software - ofron parashikimit dhe planifikimit mjete për të ndihmuar të bërë biznes të informuar vendimet gjatë procesit të buxhetimit. Consolidations Software - ofron bizneseve mjete për konsolidimin regjistra të shumta në baza ad-hoc. Construction Accounting Software - mund të përdoret në planifikimin strategjik dhe menaxhimin e operacioneve dhe mund të funksionojë në mënyrë të ngjashme me një sistem ERP. Credit Card Process Software - lejon një biznesi për të autorizuar në mënyrë efikase dhe pagesat procesin e kartave të kreditit dhe të kapur informacione të rëndësishme transaksionit. Financial Modules Software - ndihmon një bizneset të përfitojnë të plotë të të gjitha të dhënave në sistemin e tyre financiar dhe financave të parë në mënyrë holistike. P#
  3. 3. 30/01/2014 APLIKACIONET • • • • • • Fixed Assets Software - thjeshton procesin e regjistrimit të aseteve, menaxhimin e aseteve, gjetjen e aseteve fantazmë dhe nënçmuese aseteve. General Ledger ( GL ) software - ofron bizneseve me aftësinë për të modernizuar kontabilitetit me regjistrime të dyfishta dhe të transaksioneve të kontabilitetit. Multi-Corrency Software - Lejon një biznesi për të postuar transaksionet në librin kryesor, të gjenerojë faturat për konsumatorët dhe pagesën proces kartë krediti me shkëmbim aktuale. Payroll Software - jep biznesit mundësinë ngritur normat e pagave të shumta, taksat, të lënë akruale dhe mundësitë për deportimin e drejtpërdrejtë dhe zbritjet personale duke përfshirë 401 K planet e daljes në pension dhe mbështetjen e fëmijëve. Remote Data Capture Software - lejon një klient të skanoni kontrolle nga distanca dhe transmetuar imazhet kontrollit në Internet për një bankë për depozitë. Sales & Operations Software - Përfshin dashboards që shfaqin të dhënat në lidhje me pajisjet, të punës, objekteve materiale, dhe të financave.
  4. 4. 30/01/2014 ORACLE ORACLE ESHTE APLIKACION LIDER Oracle Aplikime përfshijnë aplikacionet software ose software të biznesit e Oracle Corporation. Termi i referohet jo-bazës së të dhënave dhe jo-middleware pjesë të portofolit të software Oracle. Oracle shet shumë module funksionale të cilat përdorin Oracle RDBMS si një back-fund, sidomos Oracle Financat, Oracle HRMS, Oracle Projekteve, Oracle CRM, Oracle Prokurimit, etj ORACLE ENGINEERED. PSE ORACLE? Vetëm Oracle E-Business Suite Financat lejojë të: • Work Smarter - Rritja e efikasitetit dhe të reduktuar kostot prapa-zyra me proceset e standardizuara për shërbimet e përbashkëta, mjetet e produktivitetit, dhe menaxhimin e integruar të performances • Work Globally - Menaxho organizatën tuaj globale e financave nga një sistem të vetëm, të integruar dhe të jenë në përputhje me legjislacionet e të shumta, standardet e kontabilitetit, dhe politikat • Work Securely - Lehtësimi i kontrollit financiar dhe qeverisjen e përbashkët me një qasje holistike të pajtueshmërisë dhe të menaxhimit të rrezikut ORACLE LOGO
  5. 5. 5 Bizmeset e vogla më të mirë që përdorin APLIKACIONET Financiare në bizaneset e tyre. 1. Intuit QuickBooks Pro 2010 Një granditut midis aplikimeve PC, Intuit QuickBooks është ende një program thelbësor për sipërmarrësit edhe 20 vjet pas debutimin e saj. Kjo paketë e kontabilitetit është përshtatur për bizneset e vogla dhe të ofron një pasuri e tipare, duke përfshirë aftësinë për të ndjekur shitjet e të ardhurave dhe shpenzimeve, të paguar faturat, kontrolle të shtypura, menaxhimin e pagave dhe pagave taksat, të krijuar faturat profesionale-looking dhe format, dhe madje edhe të pranojë kredi dhe pagesa me kartë debiti. 2. Intacct Winter 2010 Për bizneset që mund të ketë outgrown QuickBooks, Intacct Corp ofron një zgjidhje të bazuar në cloud që sjell fuqinë e mesatare të tregut të kontabilitetit dhe menaxhimit financiar aplikimet për bizneset që përndryshe nuk mund të përballojë atë. Versioni i fundit i kompanisë, Intacct Dimër 2010, mundëson dy PPPK dhe raportimin operative dhe analiza pa patur nevojë për mjete shtesë. 3. FreshBooks Edhe në qoftë se ju vendosni të mos për të trajtuar të biznesit 'punët tua të kontabilitetit në shtëpi, ju ende nevojë për një mënyrë për të krijuar faturat dhe për të marrë ato për klientët në kohën e duhur. FreshBooks ju lejon të merret punët e faturimit dhe ju dhe kohën e punonjësve të tu ndjekur kështu që mund të faturuar për klientët. 4. Intuit Online Payroll Plus Një nga detyrat më të frikshme për pronarët e bizneseve të vogla është e listës së pagave. Ju nuk mund të shkruani vetëm punonjësit tuaj çdo një kontroll dhe të bëhet me të (të mirë, ju mund të, nëse ju nuk e mendje një vizitë armiqësor nga IRS). Ka taksat shtetërore dhe federale dhe rregulla për të ndjekur, zbritjet për të llogaritur, dhe më shumë imtësira se ju mund ta imagjinoni. Por duke paguar qindra dollarë në muaj për një ofrues të shërbimit tradicional pagave dhemb. 5. Mint Pronarë të vetëm dhe kontraktorët e pavarur mund të mos ketë dhimbje koke pagave e bizneseve më të mëdha të vogla, por ata ende kanë nevojë për të gjetur financat e tyre dhe të dinë se ku paratë do. Online nenexhik Software së - dhe të lirë - të shërbimit të menaxhimit financiar personal mund të ndihmojë. APLIKACIONET FINANCIARE

×