Your SlideShare is downloading. ×
Punimi seminarik ne ekonomi
Nächste SlideShare
Wird geladen in ...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Punimi seminarik ne ekonomi

9,009
views

Published on


1 Comment
2 Gefällt mir
Statistiken
Notizen
 • http://www.slideshare.net/ArberSusuri/punimi-seminarik-e-drejta-kushtetuese
     Antworten 
  Sind Sie sicher, dass Sie...  Ja  Nein
  Ihre Nachricht erscheint hier
Keine Downloads
Views
Gesamtviews
9,009
Bei Slideshare
0
Aus Einbettungen
0
Anzahl an Einbettungen
0
Aktionen
Geteilt
0
Downloads
70
Kommentare
1
Gefällt mir
2
Einbettungen 0
No embeds

Inhalte melden
Als unangemessen gemeldet Als unangemessen melden
Als unangemessen melden

Wählen Sie Ihren Grund, warum Sie diese Präsentation als unangemessen melden.

Löschen
No notes for slide

Transcript

 • 1. 1.Firmat dhe objektivat e saj: Ç’ështe firma ? Problemet qe ndeshen firmat : - Ç’farë malli te prodhojë dhe ne ç’farë sasie - Ç’farë teknologjie prodhimi te perdorin - Ç’sasi faktorësh prodhimi te perdorin - Ç’fare strukture organizimi dhe drejtimi te zgjedhin etj..
 • 2. Firmat jane te detyruara te llogarisin tregues te tille ekonomik si : Te ardhurat totale Kosto-ja totale Diferenca mes te ardhurave totale si dhe kostos totale paraqet fitimin e firmes (pozitiv,negativ)
 • 3. - Objektiv kryesor i nje firme konsiderohet maksimizimi i fitimit- Firmat te cilat si synim kryesor nuk kane fitimin ose profitin,quhen organizata jofitimprurëse.
 • 4. Firmat dhe tregjet Koordinimi i firmës Koordinimi i tregut
 • 5. Arsyet se pse firmat jane më efiçiente se tregjet : Ulja e kostove te transaksioneve Ekonomizimet e shkalles Skuadra e prodhimit
 • 6. II.Llojet e firmave Firmat individuale Firmat me ortakë Koorporatat Avantazhet & Disavantazhet e tyre
 • 7. III.Rrugët e rritjes se kapitalit nga firmat Shitja e obligacioneve Emetimi aksioneve ( aksione te zakonshme,preferuara dhe te konvertueshme) Marrja e kredive bankare
 • 8. Bashkimet ose firmave Bashkimi vertikal Bashkimi horizontal Bashkimi i firmave (Konglomerateve)
 • 9. IV.Kontabiliteti i firmes Dokumentet më të rëndësishme të kontabilitetit janë : Bilanci i firmës ( Aktiva dhe pasiva ) Pasqyra e rezultatit financiar
 • 10. Falemnderit ;)

×