Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Música popular urbana, el Hip Hop

656 Aufrufe

Veröffentlicht am

Naixement i desenvolupament del Hip Hop

Veröffentlicht in: Bildung
  • Als Erste(r) kommentieren

  • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Música popular urbana, el Hip Hop

  1. 1. ELS ANYS 80 MÚSICA POPULAR URBANA
  2. 2. HIP HOP, nova subcultura Guetos negres de NY (Bronx i Harlem), finals dels 70 i principis dels 80. Inicis com a cultura lúdica: BLOCK PARTIES. El gir conservador i repressiu dels EEUU els condueix a una actitud contracultural (nou punk). Cultura que s'expressa en quatre elements:  Arts plàstiques, GRAFFITI  Ball, BREAKDANCE (b-boys)  Música, DJ  Missatge, MC
  3. 3. HIP HOP vs. RAP El terme HIP HOP fa referència a la manifestació artística i musical en la seva globalitat. El RAP (petit cop) és un terme estrictament musical: improvisació de lletres sobre música en un estil semiparlat i entretallat de gran complexitat rítmica. Malgrat això, avui utilitzem els dos termes com a sinònims.
  4. 4. CARACTERÍSTIQUES BREAK, el seu ritme base. El DJ selecciona els breaks i l'MC inventa les rimes sobre el ritme base. La narració s'expressa a través dels rapeos (expliquen la història) i dels so (recullen trossos d'altres composicions a mode de cita) Temàtica diversa: marginalitat, desig de luxe, violència pandillera, presó, drogues... Vehicle de rebel·lia i crítica. Ús de vinils i de les tecnologies del so de forma autodidacta. SCRATCH, efecte basat en moure rítmicament endavant i enrere el disc contra l'agulla. REMIX, fusió de trossos de música de diferents estils en un sol. SAMPLEDELIA o CUT'n'PASTE, apropiació directa i literal de passatges d'obres alienes.

×