Anzeige
Anzeige

Más contenido relacionado

Anzeige
Anzeige

Presentatie dag 3

 1. Mediawijsheid ;-) Dag 3 Patrick Koning Martijn Bos
 2. Programma Tijd Activiteit 09:00 – 09:45 Opdracht 1: Gebruik sterke wachtwoorden 09:45 – 10:30 Opdracht 2: Bewaak je identiteit 10:30 – 10:45 Pauze in La Cantina (thee/koffie) 10:45 – 12:15 Opdracht 3: Vraag online meningen 12:15 – 12:45 Pauze in kantine gebouw C 12:45 – 13:30 Opdracht 5: Hoe stel ik Facebook in? 13:30 – 14:15 Opdracht 6: Hoe stel ik Hyves in? 14:15 – 14:30 Pauze in La Cantina (thee/koffie) 14:30 – 16:00 Eindopdracht: Digitaal plagen of pesten
 3. Inhoud Kerntaak 2 Positief kritisch zijn ten opzichte van communiceren en samenwerken op internet en heldere afwegingen maken met wie, op welke manier en via welk kanaal je communiceert. Werkproces 1.1 Bewaken van je digitale identiteit. Werkproces 1.2 Sociaal online acteren.
 4. Mediawijsheid GEBRUIK VAN STERKE WACHTWOORDEN
 5. Hoe sterk is jouw wachtwoord?
 6. Inhoud Kerntaak 2 Positief kritisch zijn ten opzichte van communiceren en samenwerken op internet en heldere afwegingen maken met wie, op welke manier en via welk kanaal je communiceert. Werkproces 1.1 Bewaken van je digitale identiteit. Opdracht 1: Gebruik sterke wachtwoorden
 7. Mediawijsheid BEWAAK JE IDENTITEIT
 8. Inhoud Kerntaak 2 Positief kritisch zijn ten opzichte van communiceren en samenwerken op internet en heldere afwegingen maken met wie, op welke manier en via welk kanaal je communiceert. Werkproces 1.1 Bewaken van je digitale identiteit. Opdracht 2: Bewaak je identiteit
 9. Mediawijsheid VRAAG ONLINE MENINGEN
 10. Inhoud Kerntaak 2 Positief kritisch zijn ten opzichte van communiceren en samenwerken op internet en heldere afwegingen maken met wie, op welke manier en via welk kanaal je communiceert. Werkproces 1.2 Sociaal online acteren. Opdracht 3: Vraag online meningen
 11. Mediawijsheid HOE STEL IK DE FACEBOOK PRIVACY INSTELLINGEN GOED IN?
 12. Inhoud Kerntaak 2 Positief kritisch zijn ten opzichte van communiceren en samenwerken op internet en heldere afwegingen maken met wie, op welke manier en via welk kanaal je communiceert. Werkproces 1.2 Sociaal online acteren. Opdracht 4: Stel Facebook privacy instellingen goed in.
 13. Mediawijsheid HOE STEL IK DE HYVES PRIVACY INSTELLINGEN GOED IN?
 14. Inhoud Kerntaak 2 Positief kritisch zijn ten opzichte van communiceren en samenwerken op internet en heldere afwegingen maken met wie, op welke manier en via welk kanaal je communiceert. Werkproces 1.2 Sociaal online acteren. Opdracht 5: Stel Hyves privacy instellingen goed in.
 15. Mediawijsheid DIGITAAL PLAGEN OF PESTEN
 16. Holly Grogan 'Een Brits tienermeisje dat regelmatig gepest werd op sociale netwerksites als Facebook, heeft vorige week (waarschijnlijk 02-09-2009, toevoeging bvdm) zelfmoord gepleegd. Dat meldt de Britse krant The Times. Holly Grogan was vijftien jaar oud toen ze in de buurt van Gloucester van een brug sprong. Volgens haar ouders kon hun dochter niet omgaan met de pesterijen die ze ontving via netwerksites en vriendengroepen op het internet, zoals Facebook, Bebo en MySpace. Vrienden verklaarden dat meerdere meisjes Holly beledigden op haar Facebookpagina. "Meisjes pestten haar op Facebook en lieten commentaren op haar prikbord achter, waarin ze scheldwoorden kreeg toegeworpen. Waarschijnlijk hebben ze die commentaren nu wel weggehaald", zegt een zestienjarige vriendin in The Times. Volgens de krant werd haar Facebookpagina ondertussen afgesloten. Holly Grogan werd ook op school gepest en leed aan een gebrek aan zelfvertrouwen'.
 17. Phoebe Prince De zelfmoord van een 15-jarig meisje uit Massachusetts is het dramatische gevolg van een maandenlange online treitercampagne. Het drama laat zien hoe normaal schoolpleingedrag online gevaarlijk aan het veranderen is. Zes medescholieren staan terecht voor de dood van de 15-jarige Phoebe Prince. Het meisje hing zichzelf op nadat ze maanden- lang het mikpunt was van scheldpartijen en bedreigingen. Sommige aanvallen vonden plaats via Facebook, andere via sms-berichten of andere high-tech manieren. Volgens de openbaar aanklager ging het getreiter veel verder dan normale tienerruzies. Prince werd bestempeld als 'hoer' nadat ze een relatie kreeg met een populaire rugbyspeler van het schoolteam die eerder uitging met een meisje dat nu terecht staat voor de tragische dood van Prince. Sinds de dood van Prince zijn de aangeklaag- de meisjes zelf het doelwit van online aanvallen. Valse websites verschijnen onder hun naam en linken naar artikelen in de media over de zaak. De websites staan bovendien vol commentaar en dreigementen.
 18. Eindopdracht
 19. Eindopdracht Voor deze opdracht werk je met een groepje studenten bij een internetforum over Cyberpesten. Het forum is opgericht om 1. slachtoffers van cyberpesten te steunen, en 2. scholen te ondersteunen bij het voorkomen van cyberpesten.
 20. Eindopdracht Beantwoord in een groepje de volgende vragen: 1. Stel Holly Grogan of Phoebe Prince doet een noodkreet op jullie forum. Schrijf een berichtje terug aan een van de twee meisjes waarin je haar helpt om met de situatie om te gaan. Wat zet je in het berichtje en waarom? 2. Stel de school van Holly Grogan of Phoebe Prince doen een beroep op jullie. Ze vragen om een aanpak te bedenken om cyberpesten tegen te gaan. Wat zou je adviseren? en Waarom? Gebruik het internet om op zoek te gaan naar de goede aanpak. Uiteraard vermeld je steeds de bron.
 21. Huiswerk Kerntaak 3 Opdracht 8a t/m h (2x)
 22. Tot woensdag 25 apr 9:00 8-) #MWKW1C
Anzeige