Successfully reported this slideshow.

La moral kantiana.

392 Aufrufe

Veröffentlicht am

Veröffentlicht in: Technologie, Seele & Geist
  • Als Erste(r) kommentieren

  • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

La moral kantiana.

  1. 1. LA MORAL KANTIANA: CRÍTICA A LES ÈTIQUES MATERIALS
  2. 2. <ul><li>Raó pura i pràctica no designen dues raon diferents, sinó dues aplicacions d’una mateixa raó: </li></ul><ul><li>Raó pura teòrica: Què puc saber? </li></ul><ul><li>Raó pura pràctica: Què he de fer? </li></ul>Ètica de Kant no material (depèn d’alguna cosa que es considera bé suprem), sinò formal (poseeix contingut).
  3. 3. Crítica a les ètiques material <ul><li>Les ètiques materials són empíriques, Kant vol una ètica amb imperatius universals . </li></ul><ul><li>Els imperatius són hipotetics (mitjans per assolir un fi) i com que no tenen un valor absolut no pot ser universalment vàlid. </li></ul><ul><li>Són heterònimas (llei moral que es deriva de l’exterior de la voluntat i no de la pròpia). </li></ul>
  4. 4. <ul><li>Ètica material no està buida de contingut. </li></ul><ul><li>Ens diue com hem d’actuar. </li></ul><ul><li>Hem d’actuar Per deure </li></ul><ul><li>Obrar moralment s’expressa en imperatiu categòric. </li></ul>«necesitat d’una acció per respecte la llei»
  5. 5. Diverses formulacions de l’imperatiu categòric <ul><li>No estableix cap norma, sinó la forma de les normes ( máximes ). </li></ul><ul><li>Máximes  normes que determinen la conducta de cada subjecte. </li></ul>« Obra de tal manera que pugis voler que la màxima que regeixi la teva conducta hagi de poder convertirse en llei unisersal »
  6. 6. <ul><li>Inclou la idea de fi . </li></ul><ul><li>L’únic que és un fi en si mateix és l’ésser humà (no el podem utilitzar com a mitja) </li></ul>« Obra de tal manera que facis servir la humanitat, tant en la teva persona com en la de qualsevol altre , sempre com un fi i no com un mitjà »
  7. 7. Impossibilitat de la metafísica com a ciència Postulats: allò no demostrable però suposem necessàriament. Kant afirma que hem d’actuar com si aquests postuats fosin reals per millorar la nostra conducta

×