Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Mitologia Demeter

3.685 Aufrufe

Veröffentlicht am

Treball sobre la deessa Demèter de l'alumna Sara Rodero.

Veröffentlicht in: Technologie
  • Als Erste(r) kommentieren

  • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Mitologia Demeter

  1. 1. MITOLOGIA GRECO-ROMANA -Demèter Sara Rodero Cultura Clàssica 3r ESO IES Cristòfol Ferrer
  2. 2. -NOM GREC . Demèter. L’anomenen «deessa mare» o «mare distribuïdora». -NOM LLATÍ. Ceres (d’aquí prové el mot “cereal”). -ATRIBUTS. Se la venera com la portadora de les estacions en un himne homèric, un subtil signe que demostra que era adorada molt abans de l'arribada dels olímpics . -DOMINI. És la deessa de l' agricultura , substància pura de la terra verda i jove, vivificadora del cicle de la vida i la mort, i protectora del matrimoni i la llei sagrada.
  3. 3. -FAMÍLIA. Demèter és la filla de Cronos i Rea. I la filla de Demèter és Persèfone, però només la pot veure sis mesos l’any. Perquè un dia Persèfone passejava pels prats collint flors, va ser raptada per Hades i la va portar als seus dominis subterranis. Demèter va abandonar l’Olimp i la va buscar per tots els llocs, però no la trobava i va fer que les terres no fossin productives, es podia estingir la humanitat, així que Zeus es va preocupar i li va demanar que tornés a l’Olimp .
  4. 4. -FAMÍLIA. Però aquesta va dir que sense la seva filla no tornaria, i Hermes va baixar fins al Tàrtar a exigir a Hades que alliberés Persèfone. Però aquell qui menja en els dominis ja no pot sortir d’allà, i Hades va fer que Persèfone mengés sis grans de magrana, així va fer que es quedés allà per sempre. Però van arribar a un acord, i Persèfone podia passar sis mesos, primavera i estiu, amb Demèter i els altres sis mesos, tardor i hivern, amb Hades.
  5. 5. -CARÀCTER. Tot era entorn si ella era feliç o no. Les terres podien tenir molt de profit quan ella era feliç, al costat de la seva filla, però quan estava trista, cap terra era productiva, podia sembrar el caos. -GENEALOGIA.  La mitologia romana associava Demèter a Ceres . Quan es va donar a Demèter una genealogia, es va dir que era filla de Cronos i Rea, i per tant germana gran de Zeus . A les seves sacerdotesses, se'ls donava el títol de Melises.
  6. 6. -AMORS. Posidó es va enamorar d’ella, però ella el trovaba molt pesat. Com no la deixava tranquil·la, se li va acudir transformar-se en una euga, però ell la va descobrir i es va tranformar en un cavall. Demèter el va considerar tan bell que va accedir a tots els seus favors, fins que d’aquesta unió va sortir Arió, el cavall més ràpid del món.
  7. 7. La filla de Demèter, Persèfone, raptada per Hades. Demèter

×