Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Projekt qytetarie "Petro Nini Luarasi"

 • Loggen Sie sich ein, um Kommentare anzuzeigen.

Projekt qytetarie "Petro Nini Luarasi"

 1. 1. Tema: Zyra e informimit ne shkolle Projekt:Qytetarie
 2. 2. 1) Pak historik per shkollen tone. 2) Numeri I nxenesve ne vite dhe personalitetet nga shkolla jone 3) Mesues te nderuar. 4) Aktualiteti(pasqyra aktuale e shkolles,nxenesit,mesuesit,aktivitetet tona)
 3. 3. 1) Pak histori per shkollen ton. Petro Nini Luarasi është shkollë që ndodhet në juglindje të Tiranës, në rrugën "Sami Frashëri"dhe është ndërtuar në vitin shkollor 1959-1960 me destinacion shkollë e mesme 11-vjeçare, Sipas kësaj strukture I-IV , V-VII , VIII-XI. Drejtori i parë i kësaj shkolle ka qenë Riza Hajro(1959-1966) dhe më pas Kristaq Papapavli(1966-1967),Ylvi Basha (1967-1968),Manol Muscko (1968-1969), Rodolf Paparisto (1970-1986), Jetmir Aliçka (1986-1989),Violeta Qirjazi (1989-1992), Gjergj Konomi (1992-2002),Kostandina Çollaku (2002-2006)dhe në vijim Diana Kalemi.
 4. 4. Sukseset që arriti shkolla në ciklet e procesit mësimor gjatë drejtimit të Riza Hajro e nxitën ministrinë e arsimit të shpallte shkollën P.N.L shkollë "eksperimentale"për hapjen e përvojes së përparuar.Për të përmirësuar procesin mësimor edukativ,pas vitit 1968 u ngritën laboratoret mësimore,këndi sportiv ushtarak më i mirë në republikë, emulacioni pedagogjik,rregullimi estetik i mjedisit brënda dhe jashtë shkollës, në vitet 70-80 shkolla i kushtoi vëmendje punës studimore - shkencore e pedagogjike për të rritur nivelin e kuadrit pedagogjik,cilësinë e procesit të mësimdhënies e përvetësimit, lidhjen e mësimit me jetën.Në vitet 86-90 u bënë një sërë përmirësimesh si rikonstruksioni kapital i shkollës, shtesa e godinës, rrethimi i shkollës, veshja me terrakota e fasadës,ngritja e laboratorëve bashkëkohorë të kimisë, gjuhëve të huaja, ngritja e 2 palestrave të reja të forcës dhe aerobisë.
 5. 5. P.N.L është shquar gjatë gjithë kohës për numrin e lartë të nxënësve me notën mesatare mbi 8. Numri i nxënësve të shkollës që kanë vazhduar shkollën e lartë është shumë i lartë si dhe numri i nxënësve fitues në olimpiada , konkurse apo aktivitete. Shkolla ka patur edhe gazetën si mjet për trajtimin e problemeve të nxënësit.Në vitin 2001 filloi rikonstruksioni kapital i shkollës e cila siguron sot kushte komode për zhvillimin e procesit mësimor.Në vitin 2002-2003 shkolla u përfaqësua në aktivitete kombëtare ku zuri vend të parë në konkursin e poezisë, prozës dhe informatikës.
 6. 6. 2) Numri I nxenesve ne vite 1. Fillimisht shkolla ka patur rreth 1000 nxënës nga të gjitha ciklet,me 30 paralele dhe pranonte nxënës nga këto shkolla 7-vjeçare:Emin Duraku, 11-janari (Edit Durham),Vasil Shanto,Luigj Gurakuqi,Alqi Kondi(Pjeter Budi),Kostandin Kristoforidhi,Labinoti etj. 2. Numri total i nxenesve ne shkollen Petro Nini Luarasi qe nga dita e hapjes deri tani eshte 22mij nxenes 3. Kjo shkollë që i përket njësisë bashkiake numër 5, ka 1380 nxënës, prej 2005-ës, mësimi në këtë institucion arsimor zhvillohet paradite, në 36 ambjentet e saj.Klasat jane te mbipopulluara me nga 39, 40, 42, ndërkohë që udhëzimi i Ministrisë së Arsimit është me 35 nxënës për klasë.
 7. 7. Faruk Sejdini (Trajnieri i Dinamos), Valbona Selimllari (Misi i parë), Personalitete nga shkolla jon
 8. 8. Vilson Ahmeti (Kryeminister) Albert Brojka (kryebashkiaku i Tiranës)
 9. 9. Gisela Bramo - Miss Tirana Bujar Kapexhiu ( aktor)
 10. 10. Elsa Lila - këngëtare Grupi “Ritfolk”
 11. 11. Grupi “Produkt 28”
 12. 12. 3) Mesues te Nderuar Në gjimnazin “Petri Nini Luarasi”Tiranë ka punuar prej vitesh mësuesia e talentuar Liljana Guga,e cila me pasionin për punën fisnike të mësuëses, me dëshirën për të përcjelle tek nxënësit jo vetem dije, por dhe kulturë e edukatë,e kanë bërë të ndihet e nderuar në breza nxënësish dhe mesuesish.Në kuadrin e reformave që janë ndërmarrë në vendin tonë për përmirësimin e cilësisë së procesit mësimor, mësuesia e historisë Liljana Guga, me idetë innovative është bërë shëmbulli përvojës së përparuar duke ndikuar në zhvillimin e shkathtësive për përdorimin e teknologjive të reja në funksion të mësimdhënijes e nxënies moderne.Ka shkruar shumë artikuj metodik në shtypin pedagogjik,ka botuar teste të lëndës së historisë në ndihmë të nxënësve që konkurojnë në universitet,ka botuar :Zhvillimi i mësimit me module. Ka marr pjesë në seminare nga Këshilli Evropës Liljana Guga
 13. 13. Për të ndriçuar mëndjet e mënçura të të rinjëve tanë të cilët janë të etur për Europë e për civizim , mësuese Liljana Guga zhvillon orë mësimi shumë rezultative sepse aplikon shumë metoda dhe e bënë dinamike orën e mësimit.Siguron pjesmarrje aktive të nxënësit si në punë kërkimore, punë krijuese, punën individuale dhe bashkëpunimi në grup. Krijon mundësi që nxënësit të dalin me ide të qarta dhe ta shikojnë historinë në shumë këndvështrime. Lejon nxënësit të gjejnë, përdorin dhe komentojnë burimet alternative. Në cdo orë mësimi cakton disa objektiva dhe shumë prej tyre.i realizon në nivele të larta
 14. 14. Komunikimi saj me nxënësit nuk është vetëm racional, por dhe një komunikim emocional..Mënyra se si shprehet mësuese Liljana Guga me nxënësit prodhon emocione që motivojnë dhe frymëzojnë nxënësit.për të fituar dije në procesin mësimor edukativ, kjo ka të bëjë me kujdesin që ajo i kushton aspektit emocional e psikologjik të komunikimeve mësues-nxënës. Me dashuri për nxënësit dhe për arsimin, në procesin mësimor –edukativ mësuesja e talentuar e historisë Liljana Guga ka punuar me pasion cdo ditë me nxënësit duke marrë në konsiderat efektin psikologjik në mënyrën e komunikimit . Ajo komunikon ngrohtësisht e më lirshëm me nxënësit , si një nënë e dashur ka falur shumë dashuri tek masa e gjerë e nxënësve duke rritur ndjeshëm imazhin e figurës së mësueses
 15. 15. Aktualiteti(pasqyra aktuale e shkolles, nxenesit , mesuesit , aktivitetet tona) Shkolla Petro Nini Luarasi eshte nje nder shkollat me prestigjoze ne Tirane.Qe nga dita e hapjes se saj dhe deri ne ditet e sotme kjo shkoll ka si pik kyc te saj qe ti bej nxenesit te ndihen me rehat dhe me komod gjat oreve te mesimit.Per te realizuar kete gje kjo shkoll ka nderthurur aktivitete e ndryshme shkollor ne menyr te tille qe nxenesit te angazhohen sa me shum dhe te ndihen me te lirshem dhe me mir gjat gjendrimit te tyre ne shkolle
 16. 16. Kampionati i futbollit 2011-2012
 17. 17. Kampionat mini futboll PNL
 18. 18. Basketboll Vajza
 19. 19. Kupa e Pavarsise ne PNL
 20. 20. Personalitet te ndryshem ne PNL
 21. 21. Punuan:Matilda Gremi Klasa:XI-L

×