Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.
Një njeri i urte hyri një dite ne xhaminë e Pejgamberit       kur nuk ishte koha për namaz     dhe e pa një djal...
E uli kokën djaloshi     ndërsa lotët i rridhnin neper faqe Tha: O xhaxha! Unë jam jetim pa babë e pa n ënëU prek nj...
? Tha djaloshi: Nëse kam uri a me ushqen        . Tha: Po ? Nëse nuk kam rroba a m’i siguron ato        . Th...
? Nëse sëmurem a më shëron . Kjo nuk është ne dorën time- ia ktheu njeriu      ? Nëse vdes a më ringjalle? Unë për ...
! Atëherë lërmë te lire- i tha djaloshi   , Ai, i Cili me ka krijuar, Ai me udhëzonAi me ushqen dhe me jep te pije; kur...
, Ai me vdes pastaj m ë ringjallë Ai, prej te Cilit pres te ma fal mëkatin ne Ditën e             KiametitHes...
Botëkuptimet e Tevekkulit (mbështetjes ne Allahun, subhanehu ve teala,) kane humbur e ne vend te tyre kaardhur mbështetja ...
! I lartmadhëruar qoftë AllahuJa kjo është gjendja e një djaloshi te te pareve tanë membështetjen ne Allahun por si qëndro...
!ShpërndajeThotë Allahu ne Kur’an: "E kush është në rrugë më të mirëse ai që thërret në rrugën e All-llahut, që bën vepra ...
Nächste SlideShare
Wird geladen in …5
×

Jetimi

863 Aufrufe

Veröffentlicht am

 • Als Erste(r) kommentieren

 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Jetimi

 1. 1. Një njeri i urte hyri një dite ne xhaminë e Pejgamberit kur nuk ishte koha për namaz dhe e pa një djalosh, i cili ende nuk i kishte mbushur te 10-tat duke u falur me përpikëri dhe sinqeritet Priti derisa e kreu namazin pastaj shkoi dhe e përshëndeti me selam ? I kujt je ti- e pyeti njeriu i urtë
 2. 2. E uli kokën djaloshi ndërsa lotët i rridhnin neper faqe Tha: O xhaxha! Unë jam jetim pa babë e pa n ënëU prek njeriu i urte kështuqë i tha: O biri im! A pranon ? te bëhesh biri im
 3. 3. ? Tha djaloshi: Nëse kam uri a me ushqen . Tha: Po ? Nëse nuk kam rroba a m’i siguron ato . Tha: Po
 4. 4. ? Nëse sëmurem a më shëron . Kjo nuk është ne dorën time- ia ktheu njeriu ? Nëse vdes a më ringjalle? Unë për këtë nuk kam mundësi- iu përgjigj njeriu
 5. 5. ! Atëherë lërmë te lire- i tha djaloshi , Ai, i Cili me ka krijuar, Ai me udhëzonAi me ushqen dhe me jep te pije; kur te sëmurem me , shëron
 6. 6. , Ai me vdes pastaj m ë ringjallë Ai, prej te Cilit pres te ma fal mëkatin ne Ditën e KiametitHeshti njeriu dhe u largua duke thënë: Kam besuar ne ! Allahun! Kush mbështet et ne Allahun do ti mjaftoj ë
 7. 7. Botëkuptimet e Tevekkulit (mbështetjes ne Allahun, subhanehu ve teala,) kane humbur e ne vend te tyre kaardhur mbështetja ne pjesët e trupit, dinar dhe dërhemkeshtuqe njerëzimi ka rene ne dëshpërim nga kjo l ëndë famëkeqe
 8. 8. ! I lartmadhëruar qoftë AllahuJa kjo është gjendja e një djaloshi te te pareve tanë membështetjen ne Allahun por si qëndron puna me burrat e kohës tone dhe mbështetjen ne Allahun ?! Kush është heroi ! Kush është guximtariGuximtar dhe trim është ai, i cili edukon fëmiun e tij ne frymën e Kur’anit dhe Sunnetit te Pejgamberit, alejhi selam
 9. 9. !ShpërndajeThotë Allahu ne Kur’an: "E kush është në rrugë më të mirëse ai që thërret në rrugën e All-llahut, që bën vepra të mira dhe që thotë: “Unë jam prej muslimanëve?". )(Fussilet, 33 Ka thënë Pejgamberi, Alejhi selam,: “Transmetoni nga unë !”. qoftë edhe një versetPoashtu ka thënë: “Që Allahu ta udhëzojë nëpërmjet tejenjë njeri të vetëm, është më mirë për ty se sa devetë e )”.kuqe (pasuria më e shtrenjtë dhe e cmuar tek arabët Versioni në shqip: Sedat Gani Islami 9-2-2006, e enjte Brunei Darussalam

×