Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Montbau

362 Aufrufe

Veröffentlicht am

 • Loggen Sie sich ein, um Kommentare anzuzeigen.

 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Montbau

 1. 1. El Barri dE MontBau
 2. 2. On està situat• Montbau és un barri del districtedHorta-guinardó de la ciutat deBarcelona. Es troba al peu de la serrade Collserola, per sobre la Ronda deDalt o el passeig de la Vall dHebron.Es creu que el nom del barri prové delnom orogràfic local torrent deGombau.• El 60% de làrea del barri de Montbauestà a dins del Parc natural deCollserola.
 3. 3. • El barri de Montbau va néixer oficialment el 1959, però sifem un ràpid viatge per la història, veurem que aquestindret conegut com el polígon de Montbau ja teniahabitants uns quants segles abans. Va ser zona residencialde luxe pels burgesos més pudents del segle XIX, tot unprivilegi tenir una segona residència al peu de Collserolaamb vistes a tota la ciutat. Però abans encara, donada laseva situació de terra de pas, podem trobar lermita deSant Cebrià que tot i que no ha pogut ser datada es creuque té més de mil anys dantiguitat. I evidentment queabans daixò encara trobaríem un bosc dins de Collserola,ric en caça i vegetació, amb tres torrents importants, undels quals (Gombau) va donar nom a lactual barri.
 4. 4. Qui va venir a viure?• El Patronat Municipal de lHabitatge (PMH) apartir de 1957 va aprovar un pla generaldordenació del territori i junt amb lacció dediverses cooperatives dhabitatge es vaedificar el polígon de Montbau en dues fases apartir de 1961. El projecte pretenia pal·liar lamanca dhabitatge de Barcelona a causa delafluència immigratòria de lèpoca.
 5. 5. Espais i Serveis• A Montbau hi podem trobar: un mercat, labiblioteca, el quiosc, la farmàcia, un dentista,la perruqueria, la sabateria, la floristeria,supermercats, la serralleria, el veterinari, elvideoclub, una pizzeria, bars...
 6. 6. Està integrada a la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Diputació deBarcelona i gestionada pel Consorci de Biblioteques de Barcelona, ambel recolzament del Districte dHorta-Guinardó.Biblioteca Montbau - Albert Pérez Baró
 7. 7. La Casa dels XuklisLa Casa dels Xuklis és una casa d’acollida per anens amb càncer, un espai a prop del’hospital on reben l’atenció mèdica, en unentorn tranquil i pensat per atendre ladiversitat de nenes i nens de diferentsedats. i les seves famílies. L’edat va des dels0 mesos fins als 18 anys.S’atenen famílies de qualsevol lloc del món.
 8. 8. Els Transports• Els barri disposa de la línea de metro L3,També podem arribar per autobús, amb leslínies: autobús V21, 27, 60, 73, 76. Amb nitbus: N4.
 9. 9. L’Escola Els Pins
 10. 10. El CEIP Els Pins neix el curs 1982-1983 com a conseqüènciade la reestructuració que es va fer de les antigues escoles deles Llars Mundet de la Diputació de Barcelona i, continuantlactivitat de les llars, es va centrar en lescolarització delsnens atesos per part dels Serveis Socials de la Diputació.A partir del curs 1983-1984, El CEIP Els Pins modifica demanera important les característiques de lalumnat de nouingrés: cada vegada són menys els nens procedents deServeis Socials i més els nens que vénen dels districtesdHorta -Guinardó i Nou Barris.En el mes de gener de 2003 lEscola va passar a formar partde la Xarxa Pública dEscoles Municipals.El curs 2009-2010 vam passar a formar part del Consorcid’Educació de Barcelona

×