Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Românce celebre

Românce celebre

 • Loggen Sie sich ein, um Kommentare anzuzeigen.

 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Românce celebre

 1. 1. Românce celebreRomânce celebre Boney M - No women no cry
 2. 2. Pe 20 februarie 1937 Maria Tănase îşi face debutul la radio. Milioane de români, de la Majestatea sa, până la oamenii din mahalale, rămân vrăjiţi de glasul ei. În afară de compozitorul Rogalsky, niciunul dintre invitaţii din studio nu auzise de ea înainte.
 3. 3. Prima femeie comandor al Legiunii de Onoare, membra a Academiei Române, Franceze şi Belgiene. A fost fashion-icon-ul Europei în Belle Epoque, Admirată şi adorată de Poust, Cocteau, Colette, Rodin, Paul Valery, Gide. Anna de Noailles, născută prinţesa Brâncoveanu.
 4. 4. S-a născut lângă Turda, a fost vândută ca sclavă la târgul din Vidin , a scăpat din haremul Paşei. A devenit o lady la curtea Reginei Victoria şi e cunoscută de toată lumea ca una din primele femei-explorator din lume. Florica Sas.
 5. 5. S-a născut în România , într-o familie boierească basarabeană. I-a frânt inima lui Ionel Teodoreanu, s-a măritat la 16 ani cu Bazu Cantacuzino, a jucat în "La Dolce Vita" cu Mastroiani. A plecat la Hollywood cu al doilea soţ, Gray, tatăl Lindei Gray din Dallas , a jucat în filme cu Audrey Hepburn şi Frank Sinatra .
 6. 6. O poetă a iubirii- Nina Cassian . ,, Eu nu sunt o amantă, o culcăreaţă. Eu sunt o iubeaţă . “ Poeta despre bărbaţii din viaţa ei: ,,În general, am fost atrasă de intelectuali, da. Dar ei puteau să fie înalţi şi frumoşi, superbi sau monstruoşi, chiar oribili la vedere. Am avut parte şi de frumoşi, si de urâţi. În general, da, în sfera intelectualităţii. Totuşi e nevoie de comunicare, nu poţi numai să te ţii de degetul cel mic”
 7. 7. În 1930, Lizica Codreanu deschidea prima sală de Hatha Yoga din Paris . Lumea bună era înnebunită de noua descoperire a româncei şi revista Vogue scria despre balerina clasică, avangardista dansului modern, prietena lui Tzara şi muza lui Brâncuşi.
 8. 8. Ileana de România, nepoata Reginei Victoria
 9. 9. Irene Ghica, logodnica lui Errol Flyn
 10. 10. Sylvia Sydney. Concurenta lui Grace Kelly, muza lui Hitchcock şi fiica unei croitorese din Bacău ...
 11. 11. In 1937, innebunea cabaretele româneşti cu primul ei hit "Ionel, Ionelule". Apoi a plecat la Hollywood . Şi i-a luat minţile lui Grucho Marx. Lisette Verea.
 12. 12. În dreapta lui Christian Dior stă Mitza Bricard, muza lui. Purta mereu la încheietura mâinii o eşarfă mică, “leopard-jungle”. Să acopere semnul durerii unei mari iubiri.
 13. 13. In anii ’30, când tabloidele nu erau “en vogue”, ea ţinea Parisul cu sufletul la gură cu extravaganţa, poveştile ei de iubire, scandalurile personale şi gustul pentru lux copleşitor. Ok…şi cu succesele de casă ale spectacolelor ei de cabaret şi operetă. Mondena absolută a Parisului interbelic, mademoiselle Alice Cocea.
 14. 14. Lola Bobescu. Diva cu vioara. Incredibil de talentată şi atât de chic. Cea despre care maestrul Yehudi Menuhin spunea că e "cea mai mare violonistă a secolului XX".
 15. 15. "Un pahar de şampanie cu lacrimi la final". Elvira Popescu, cea efervescentă şi învăluitoare
 16. 16. A fost considerata cea mai inteligentă femeie din Franţa. Frumuseţea ei i-a făcut pe prinţul Wilhelm, moştenitorul tronului Germaniei şi pe regele Alfonso al XIII-lea al Spaniei să se indrăgostească nebuneşte de ea. Talentele ei scriitoriceşti au fost recompensate de către Academia Franceza. Era o prezenţă spectaculoasă. Casa Dior, a cărei reclamă vie fusese decenii, realiza pentru ea haine speciale,tunici somptuoase, lungi până în pământ. Martha Bibescu
 17. 17. Mica Ertegun, fosta Ioana Maria Banu, unul din cei mai importanţi designeri de interior din New York .
 18. 18. “Simt că slăbiciunea mea este îndoiala (iar îndoiala nu trebuie să apară în balet nici măcar pentru o fracţiune de secundă!), iar forţa, punctul meu tare este sinceritatea faţă de mine şi ceilalţi". Alina Cojocaru, una dintre cele mai mari balerine ale lumii.
 19. 19. “Buddha Machiavelli”, “regina artei”, “zeiţa absolută a vânătorii de artă”, “cea mai importantă colecţionară de artă din secolul XX”. Ileana Sonnabend , proprietara colecţiei care a fost vândută cu aproape 1 miliard de dolari la cea mai mare licitaţie privată din lume.
 20. 20. Aplauze pentru Ana Szeles, Victor Rebengiuc şi maestrul Ciulei O sală întreagă în picioare. Cannes , 1965
 21. 21. “A avea pentru cine tremura nu-i un chin care te mistuie, ci o povară dulce, care-ţi dă puteri s-o suporţi”, Henriette Yvonne Stahl. Istoria sigură e că a tremurat după ea Petru Dumitriu, mai tânăr cu 24 de ani. Chapeau bas, madame Stahl.
 22. 22. Talent, sensibilitate şi dramatism. Maria Prodan Bjørnson, una dintre cele mai mari scenografe din Anglia .
 23. 23. Scriitoare, poliglotă, pictoriţă, istoric, alpinistă, pasionată de rochii superbe. A cucerit vârful Monch şi a pus acolo un steag românesc cu broderie făcută de mâna ei. O femeie incredibilă, despre care ştim prea puţin. Elena Ghica (Dora d'Istria).
 24. 24. Ana Cumpănaş. "Femeia în roşu" care l-a predat FBI-ului în 1934 pe inamicul public nr. 1 al SUA, John Dillinger
 25. 25. "Cred că puţine perechi au putut menţine o dragoste atât de constantă în decursul atâtor ani. Ea este singurul meu sprijin, singura fiinţă pe care pot să mă bizui cu dragoste şi încredere." Carol II despre Duduia Magda Elena Lupescu.
 26. 26. Pola Illery (Paula Iliescu). A plecat din Corabia şi a ajuns star de film mut la Paris şi muza lui Rene Claire în “Sous les toits de Paris”
 27. 27. Zâmbetul sincer şi plin de curaj care a dominat o lume a bărbaţilor. Smaranda Brăescu. Prima femei paraşutist din România şi printre primele din lume. Cea care în 1932, cu saltul de la 7.233 m, bătea recordul mondial deţinut de un american. Neegalat timp de 20 de ani.
 28. 28. 1977. Nobel, eleganţă şi matematică. Saul Bellow, la ceremonia de decernare a Nobelului pentru literatură. Soţia lui românca, Alexandra Ionescu Tulcea (dreapta), o matematiciană specialistâ în sisteme dinamice şi teorie ergodică.

×