Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.
Dàmaris León,
Miguel Mas,
Àngel Llinares i
Claudia Turrión
4tB
1. L’APARICIÓ DELS FEIXISMES
1. La Itàlia feixista: Mussolini
2. L’Alemanya nazi: Hitler
3. Característiques del feixisme
...
Tenint al capdavant a Benito Mussolini, l’any 1919,
estaven patint una crisi econòmica i inestabilitat social
que va fer q...
Per la crisi econòmica, després de la Primera Guerra Mundial, va facilitar
la pujada al poder d’Adolf Hitler.
Adolf Hitler...
-Estat totalitari: tots els poders estaven en mans d’un sol partit.
Llibertat sèriament estava restringida. No admetia opo...
Durant els anys trenta, la
la Segona Guerra Mundial.

tica expansionista de Hitler va fer esclatar

Quan Hitler va obtenir...
El setembre del 1939, l’exèrcit alemany va iniciar la invasió de Polònia. La
resposta de França i el Regne Unit va ser la ...
L’any 1943, els aliats van aconseguir el control del nord d’Àfrica, des d’on van
iniciar la invasió d’Itàlia, que provocà ...
Des de meitat dels anys trenta, amb el propòsit d’aconseguir la
supremacia de la raça ària i crear una comunitat nacional ...
La Segona Guerra Mundial havia arribat a la seva fi.
El febrer de 1945 va tenir lloc la conferència de Jalta, on es va dec...
Nächste SlideShare
Wird geladen in …5
×

La segona guerra mundial

388 Aufrufe

Veröffentlicht am

Veröffentlicht in: Bildung
 • Als Erste(r) kommentieren

 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

La segona guerra mundial

 1. 1. Dàmaris León, Miguel Mas, Àngel Llinares i Claudia Turrión 4tB
 2. 2. 1. L’APARICIÓ DELS FEIXISMES 1. La Itàlia feixista: Mussolini 2. L’Alemanya nazi: Hitler 3. Característiques del feixisme 2. LA SEGONA GUERRA MUNDIAL (1939-1945) 1. Causes 2. Desenvolupament (1939-1941) 3. La victòria aliada (1942-1945) 4. L’Holocaust 5. La Pau 6. Conseqüències
 3. 3. Tenint al capdavant a Benito Mussolini, l’any 1919, estaven patint una crisi econòmica i inestabilitat social que va fer que creara un grup (Fasci Italiani di Combattimento), que reprimia violentament els grups d’esquerra, i va acabar sent més popular entre els conservadors.
 4. 4. Per la crisi econòmica, després de la Primera Guerra Mundial, va facilitar la pujada al poder d’Adolf Hitler. Adolf Hitler va Crisi econòmica prendre la direcció cap al partit NSDA, partit nazi. Amb aquest partit (NSDAP), va intentar provocar un cop d’estat, fracassàren i va acabar empressonat. Crisi econòmica a Alemanya per el crac del 1929. Convocació de eleccions i guanyaren per el major nombre de diputats al Reichstag (lloc on es reuneixen en debat). Hitler, va ser anomenat Canceller l’any 1933 i va eliminar l’oposició i més tard la mort del president en aquell moment. Més avant, nombrat líder.
 5. 5. -Estat totalitari: tots els poders estaven en mans d’un sol partit. Llibertat sèriament estava restringida. No admetia oposició legal. , a qui es . dels drets cívics i polítics i de les llibertats públiques. - Fort aparell repressiu format per grups armats que atacaven violentament els enemics o opositors del règimen. ders i militants dels partits comunistes. tica exterior imperialista i militarista, que comportava un expansionisme agressiu. de la desigualtat entre les persones, basada en la creença que existeixen races superiors i races inferiors.
 6. 6. Durant els anys trenta, la la Segona Guerra Mundial. tica expansionista de Hitler va fer esclatar Quan Hitler va obtenir el poder, Alemanya va trencar el tractat de Versalles i els va afectar a la resta dels països d’Europa, aleshores aquesta relació entre els països es va trencar. Es varen reconèixer l’annexió, primer Àustria i després Alemanya amb la regió dels Sudets a Txecoslovàquia, any 1938. Un any s tard, Hitler va trencar el pacte de Munic va ocupar quia. Hitler ambicionava nia. Tanmateix, Gran Bretanya i França havien signat acords per defensar-ne la ncia. s per aixo que, l’any 1939, amb l’objectiu d’envair nia, Alemanya va consolidar l’aliança amb lia i va signar un pacte de no-agressio amb l’URSS.
 7. 7. El setembre del 1939, l’exèrcit alemany va iniciar la invasió de Polònia. La resposta de França i el Regne Unit va ser la declaració de la guerra. Era l’inici de la Segona Guerra Mundial. A partir d’aquest moment, Hitler va anar ocupant i annexionant territoris fins a controlar i instaurar el règim nazi a gran part d’Europa. L’any 1941, amb l’entrada dels Estats Units al bàndol dels aliats, el conflicte va esdevenir mundial .
 8. 8. L’any 1943, els aliats van aconseguir el control del nord d’Àfrica, des d’on van iniciar la invasió d’Itàlia, que provocà l’enderrocament de Mussolini. Aquell mateix any, l’exèrcit roig va derrotar l’exèrcit nazi a Stalingrad. Finalment, l’any 1945 Berlín va ser assetjada i Hitler es va suïcidar, fet que va provocar la rendició d’Alemanya. Els Estats Units, que havien continuat avançant cap al Japó, van ocupar les illes d’Iwojima i Okinawa l’any 1945. L’agost del 1945 es va ordenar el llançament de la bomba atòmica a les ciutats d’Hiroshima i Nagasaki, que va tenir com a resultat la rendició del Japó.
 9. 9. Des de meitat dels anys trenta, amb el propòsit d’aconseguir la supremacia de la raça ària i crear una comunitat nacional de raça pura, Hitler va iniciar una persecució sistemàtica dels jueus: L’any 1935 es van crear les lleis de Nuremberg: La qual si no tenies sang ària eren desterrats de ser alemanys. El novembre del 1938 va tenir lloc la nit dels vidres trencats, en la qual les SS van arrestar milers de jueus . Durant la guerra, els jueus van ser discriminats, desproveïts dels seus béns i maltractats. L’any 1942 es va aprovar la « Solució final», per la qual es passava a l’eliminació física dels jueus a les càmeres de gas dels camps d’extermini.
 10. 10. La Segona Guerra Mundial havia arribat a la seva fi. El febrer de 1945 va tenir lloc la conferència de Jalta, on es va decidir que Alemanya es dividiria en quatre zones d’ocupació i que es faria una primera reunió per a la creació de l’ONU. El juliol de 1945 es va celebrar la conferència de Potsdam, on es va establir el repartiment de Prússia oriental entre l’URSS i Polònia, la desmilitarització del Reich, la dissolució del partit nazi i el judici dels criminals de guerra nazis.

×