Anzeige
Anzeige

Más contenido relacionado

Anzeige

Prof. dumitrache cristina liceul tehnologic dacia pitesti toleranta este pe primul loc

 1. CONCURSUL NATIONAL “SPUNE NU! VIOLENTEI” LICEUL TEHNOLOGIC “DACIA” PITESTI ARGES ESTE PE PRIMUL LOC!
 2. PROIECT NATIONAL “SPUNE NU! VIOLENTEI LICEUL TEHNOLOGIC “DACIA” PITESTI ARGES Elevi: Diaconescu Madalina Gheorghe Nicholas clasa a IX a B Prof. coordonator Dumitrache Cristina
 3. Toleranţă (lat.: tolerare = a suporta) este un termen social, etic şi religios aplicat la o colectivitate sau la un individ, care defineşte respectul libertăţii altuia, a modului său de gândire şi de comportare, precum şi a opiniilor sale de orice natură (politice, religioase etc.).
 4. Iubire Dragoste Prietenie Ajutor Iertare Dreptate Rabdare Intelegere Intelesurile tolerantei
 5. Dragostea Dragoste=sentiment de afectiune pentru cineva sau ceva.
 6. Rabdarea Rabdare=capacitatea fireasca de a suporta greutati si neplaceri fizice sau morale;puterea de a astepta in liniste desfasurarea unor evenimente.
 7. Intelegerea Intelegere=1)actiune de a se intelege si rezultatul ei.2)bunavointa, compasiune fata de situatia (grea a) cuiva.3)comuniune de idei,de sentimente,de acord.4)armonie
 8. IubireaIubirea lubire=sentimentlubire=sentiment de admiratie side admiratie si afectiune pentruafectiune pentru ceva sau cineva.ceva sau cineva.
 9. Ajutor  Ajutor=sprijin , participare la efortul cuiva, indrumare(in imprejurari dificile); asistenta acordata cuiva; ajutorinta.
 10. Prietenia  Prietenia=sentiment de simpatie , de stima , de respect , de atasament reciproc care leaga doua sau mai multe persoane; amicitie , prietesug.
 11. DreptateDreptate  Dreptate=principiu moral si juridic careDreptate=principiu moral si juridic care cere sa i se dea fiecaruia ce i se cuvinecere sa i se dea fiecaruia ce i se cuvine si sa-i respecte drepturile;cinstit.si sa-i respecte drepturile;cinstit.
 12. IertareaIertarea Iertare=actiunea de a ierta ; iertaciune ,Iertare=actiunea de a ierta ; iertaciune , indulgenta , ingaduinta.indulgenta , ingaduinta.
 13. • ,,Sa fiti buni intre voi, • Chiar sa fiti frati! • Sa va traiti viata, • Sa fiti toleranti!”
 14.  Un mic sfat de la mine,  Pentru voi eu as avea.  Si va rog sa tineti minte,  Ca-n acest fel ar suna:  Fiti mereu buni si cinstiti,  Daca vreti sa fiti iubiti!  Cinstea,toleranta si politetea,  Fac mai mult decat frumusetea!!!
 15. ESTE LOC SUB SOARE PENTRU FIECARE!
Anzeige