Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Formati fajlova fontova: TrueType (TTF), PostScript y OpenType (OTF)

Karakteristike, istorija i definisanje različitih formata fajlova različitih fontova fajlovima tipa za operativne sisteme kao što su Vindovs, Mac OS i Linuk. TrueTipe (TTF) i OpenTipe PostScript (OTF) koji se mogu naći na sajtovima besplatnih fontova za preuzimanje kao i oni http://fontovi.gifmania.rs/ imaju posebne karakteristike i specifičnosti da zna da format datoteke se koristi za svaku stvar možemo poslužiti.

  • Loggen Sie sich ein, um Kommentare anzuzeigen.

Formati fajlova fontova: TrueType (TTF), PostScript y OpenType (OTF)

  1. 1. Formati fajlova fontova Fontovi ili slogovi su fajlovi koji sadrže skup znakova (slova). Ovi fajlovi se mogu naći na Internetu i lako instalirati u svim operativnim sistemima. Izvori omogućavaju programi koji koriste neku vrstu tekst editoru mogu imati različite načine pisanja teksta pisma. Izdavači kao što su Microsft Vord, Notepad.cc, Vritebok, pisac, Simplenote, Google Docs, Evernote Veb, lik ili Calligra kancelarije. Ostali programi koji treba da rade sa tekstovima takođe koriste fontove koji su učitani u operativni sistem. Pover Point, Outlook, Photoshop i drugi urednici takođe treba font fajlove. Kad god radite sa nekom vrstom bogatog teksta, fontovi se koriste. Plaintekt programi kao Vindovs Notepad ne koristite ove formate, alivećina osnovni oblik slova. Postoje različite vrste fajlova koji se mogu naći na mreži za preuzimanje i instalaciju, možete da preuzmete različite formate koji imaju sličan sadržaj, mi ćemo objasniti: TrueType (TTF) TrueTipe jenajčešći format i standardni font razvijen od strane kompanije Apple Computer osamdesetih, nakon ideje o formatu datoteke ”Tip 1 ” iz Adobe. Originalni format je zasnovan na jeziku poznat kao PostScript. Jedna od velikih prednosti TrueTipe na Tip 1 nudi izvorima developer veću kontrolu nad ekranom ili štampač u manjim veličinama, su slova koja se čitaju mnogo bolje. Oni se mogu koristiti na bilo štampač ili drugi izlazni uređaj kompatibilan sa operativnim sistemom Vindovs. To jestandardni format u Dovnload Veb fontove kao http://fontovi.gifmania.rs/. To je standardni za upotrebu na računarima sa Vindovs operativnim sistemima. Veoma je uobičajeno njegova upotreba u domaćim i profesionalnim okruženjima koja zahtevaju izuzetan kvalitet štampe. Format datoteke ima ekstenziju .ttf
  2. 2. PostScript (Type 1) PostScript jeprvi format za fontove. Napravljeno od Adobe prvenstveno za štampače. To je” opis stranice jezik ” (PDL Strana Opis Jezik), koristi se u mnogim starijim štampačima. On je počeo da razvija 1976, a zatim se preselio u Kserok PARC sa. Njen programer je bio Džon Varnock koji se koristi da razvija da se Adobe u 1982. Ovo je originalni format ovih fajlova i danas se još uvek koristi. PostScript razlikovao od drugih osnovnih formata štampača koji koriste punu programski jezik da opiše sliku za štampanje. Datoteka se može poslati na laserskom štampaču ili drugog kvalitetnog izlaznog uređaja. Za font fajlove ima 300 dpi, tačaka po inču. Ovaj format se obično ne nalazi na preuzimanje sajtovima, to jeviše profesionalni format, ali još uvek koristi. PostScript fontovi su glatkije, detaljne, kvalitetne pisma, ali su teže fajlovi. To je upotreba je više ograničena na formata za štampanje, posebno za profesionalnog kvaliteta štampe knjiga, postera i časopisa. Vindovs operativni sistemi podržavaju ovaj format bez problema, ali njihova težina čini ih nije preporučljivo da se koristi. Format datoteke ima ekstenziju .ps Ovaj primer je uzet iz Vikipedia kakokod je predstavljen u ovom jeziku. http://en.wikipedia.org/wiki/PostScript
  3. 3. OpenType (OTF) OpenTipe je kreirao Microsoft i Adobe da budesledeći korak u Apple TrueTipe i PostScript formatu Adobe. Microsoft želi da ima svoj sopstveni format i pokušao sa pisma napredne tehnologije, ” GKS Tipografija ”, ali to nije uspelo i razvijen TrueTipe Open 1994 Pridružio Adobe tehnologija doprinosi razvoju formata Tip 1.. Vezivanje i dovelo do OpenTipe. Adobe i Microsoft nastavio razvoj i podršku za format OpenTipe da postane univerzalnaotvoren standardni format za sve računare. Kancelarija međunarodnih standarda (Međunarodna organizacija za standardizaciju, ISO) je usvojena kao standardni format, ali još nije završio univerzalne, to jedrugi format najviše koriste aktuelnim operativnim sistemima. Format datoteke ima ekstenziju .otf Formati fontova za operativne sisteme Svi formati su kompatibilni, aktuelni programi i Microsoft Vindovs operativni sistemi podržavaju sve tri formate. Računari sa Mac operativnim sistemima kao što su Mac OS Ks takođe podržava tri formata. Ovaj operativni sistem je instaliran po default Font Book programa za upravljanje ovim datotekama. Linuk operativni sistemi zasnovani su takođe podržavaju formate fontova, iakosistem za upravljanje datoteka je drugačija.

×