Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Reunio pares intercanvi_1

 • Loggen Sie sich ein, um Kommentare anzuzeigen.

 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Reunio pares intercanvi_1

 1. 1. PROJECTE D'INTERCANVI D'ALUMNES: PAU-GRANOLLERS INSTITUT CELESTÍ BELLERA CURS 2015-16 JUNY, 2015
 2. 2. 1. JUSTIFICACIÓ I CONTEXTUALITZACIÓ En la projecció i millora del centre: Implementar el nou Pla Estratègic d’Autonomia de Centre 2010-2014, que potencia i defensa les nostres línies de treball vers la millora i l’excel·lència del servei educatiu a la comunitat. - Consolidar la implementació del batxillerat d’Arts Escèniques bo i aprofitant al màxim els recursos que s’han aconseguit a nivell d’espai, d’infraestructura i de projectes gràcies al conveni amb la Fàbrica de les Arts de Roca Umbert, el Centre Tecnològic i Universitari de Granollers i d’altres institucions. - Continuar dissenyant i implementant estratègies didàctiques que permetin incorporar la llengua anglesa com a llengua de treball des de diferents àrees curriculars (innovació educativa PELE). - Implementar el nou programa ClickEdu, de gestió i seguiment acadèmic i personal d’alumnes i famílies, amb l’objectiu de millorar l’accés a la informació i comunicació de centre i fer-la molt més moderna i interactiva. SITUACIÓ DELS OBJECTIUS GENERALS DE CENTRE PER ÀMBITS D’INCIDÈNCIA ÀMBIT DE GESTIÓ I COORDINACIÓ DE CENTRE
 3. 3. 1. JUSTIFICACIÓ I CONTEXTUALITZACIÓ OBJECTIUS DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT PEL 2013-2016 Millorar la competència lingüística i comunicativa de l’alumnat a partir d’un model l’ensenyament plurilingüe (MULTILINGÜE, per a nosaltres) propi del sistema educatiu a Catalunya. OBJECTIUS EUROPEUS 2020 Com a mínim el 50% dels joves de 15 anys hauran de ser capaços de mantenir una conversa simple (nivell B1, 3r EOI) en la primera llengua estrangera (actualment 42%). Com a mínim el 75% de l’alumnat del primer cicle d’educació secundària, hauria d’estar aprenent almenys dues llengües estrangeres (respecte al 61% actual).
 4. 4. 1. JUSTIFICACIÓ I CONTEXTUALITZACIÓ En aquest estudi també s’ha vist que un entorn favorable socio-econòmicament obté millors resultats en llengües estrangeres (acadèmies, estades a l’estranger). LA UNIÓ EUROPEA FA TRES RECOMANACIONS Més temps per les llengües en els curriculums. PROJECTE MOLL. Més temps d’exposició de l’alumnat a les llengües estrangeres. Més formació del professorat.
 5. 5. 2. OBJECTIUS Tot bon sistema educatiu ha de trobar un equilibri entre l’excel·lència i l’equitat. Tenint en compte aquest principi, ens proposem: - Fer del nostre centre, un centre multilingüe. I NO OBLIDAR QUE TOT ALLÒ QUE APRENS EN UNA LLENGUA ÉS APLICABLE A UNA ALTRA (concepte multilingüisme). També tenint en compte que l'aprenentatge d'una llengua no és un aprenentatge asèptic. - Enriquiment lingüístic: millorar el coneixement del castellà i començar a introduir la llengua francesa. - Enriquiment personal: - adaptació a nous costums, nova llengua - capacitat d'iniciativa - capacitat d'autonomia
 6. 6. SERRES-CASTET Serres-Castet
 7. 7. 3. CALENDARI SETMANA A SERRES-CASTET (9-16 DE MARÇ) SETMANA A GRANOLLERS (30/04 - 6 D'ABRIL)
 8. 8. 4. SETMANA A FRANÇA (exemple 2015) DIES ACTIVITATS Dimecres 18 Sortida de l'Institut Visita a la Cité de l'Espace Dinar de pícnic Arribada a Serres - Castet Trobada amb les famílies Dijous 19 Visita i tallers en el “Collège René Forgues” de Serres- Castet Visita a la ciutat de Pau (castell i museu) Divendres 20 Excursió de muntanya: Lac de Gaube Sopar de germanor amb les famílies Dissabte 21 Estada amb les famílies Diumenge 22 Dilluns 23 Visita a Biarritz i Saint Jean de Luz Dimarts 24 Visita a les Grottes-de-Bétharram Dimecres 25 Viatge de tornada Visita a Toulouse Arribada a l'institut
 9. 9. 4. SETMANA A FRANÇA CITÉ DE L'ESPACE TOLOUSSE
 10. 10. 4. SETMANA A FRANÇA COLLÈGE RENÉ FORGUES DE SERRES-CASTET
 11. 11. 4. SETMANA A FRANÇA PAU
 12. 12. 4. SETMANA A FRANÇA LAC DE GAUBE BIARRITZ SAINT JEAN DE LUZ
 13. 13. 4. SETMANA A FRANÇA GROTTES DE BÉTHARRAM
 14. 14. 5. SETMANA A GRANOLLERS (exemple 2015) DIES ACTIVITATS Dimecres 8 Arribada i rebuda a l'institut o l'ajuntament de Granollers al vespre. Dijous 9 Visita a Tarragona Activitats esportives a la platja de Sitges Divendres 10 Excursió francesos sols. Nit: Visita a l'assaig de Xics de Granollers i sopar de germanor amb famílies Dissabte 11 Estada amb les famíliesDiumenge 12 Dilluns 13 Excursió francesos sols. Dimarts 14 Tallers a l'institut i gimcana per Granollers Dimecres 15 Viatge de tornada
 15. 15. 6. TREBALL AMB LA PLATAFORMA E-TWINNING DATES ACTIVITATS (a l'inici es faran en castellà i mica en mica s'anirà introduint el francès). Setembre Vídeo de presentació dels alumnes participants i rebuda dels vídeos dels alumnes francesos. Octubre- Novembre Presentació Power point sobre la casa i el barri i rebuda de les presentacions dels francesos. Desembre Elaboració de decoracions nadalenques i felicitacions per correu ordinari. Rebuda de les franceses. Gener Vídeo per mostrar com han viscut el Nadal a través de les tradicions catalanes. Activitat recíproca. Febrer - Març Rebuda d'un tríptic turístic de la zona que visitarem. Març- Abril Elaboració del nostre tríptic turístic. Maig – Juny Elaboració d'un Power Point amb les fotos del viatge i les impressions (recíproc).
 16. 16. 7. INFORMACIONS DIVERSES PRESSUPOST: 140 euros/alumne/a NORMATIVA: - L'allotjament i els àpats dels alumnes francesos durant la seva estada a Granollers corren a càrrec de les famílies acollidores. En cas de fer excursions, les famílies proporcionaran a l'alumne/a acollit una bossa amb el pícnic. - És important que, durant l'estada dels alumnes francesos a Granollers, la llengua que es parli sigui el CASTELLÀ. PROCÈS DE SELECCIÓ: En cas de trobar-nos amb més sol·licituds que les places disponibles seguiríem els següents criteris de selecció: 1. Aquells alumnes que cursen la matèria de francès. 2. Aquells alumnes que tenen bona actitud i qualificacions a la matèria de castellà. 3. Aquells alumnes que tenen bones actituds i aptituds per fer un intercanvi.
 17. 17. 7. INFORMACIONS DIVERSES INSCRIPCIÓ PER A L’INTERCANVI _______________________________________, amb DNI __________________, com a tutor/a legal o pare/mare de l’alumne ______________________________________, actualment al grup ____ESO____, expressa que la seva família vol participar a l’experiència d’intercanvi amb França que es realitzarà durant el curs 2015-2016. Aquesta experiència inclou el viatge del seu fill/a a Serres- Castet (Pau) i l’acollida a Granollers de l’alumne francès. Pel que fa al primer pagament: Autoritza el cobrament mitjançant rebut bancari de 50 Euros en data 26/06/15. Data Signatura -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- RESERVAT PER A L’ALUMNE/A Motius pels quals m’agradaria participar en l’intercanvi:
 18. 18. PROJECTE D'INTERCANVI D'ALUMNES: PAU-GRANOLLERS INSTITUT CELESTÍ BELLERA CURS 2015-16 JUNY, 2015

×