SlideShare ist ein Scribd-Unternehmen logo
1 von 2
Universiteti Aleksander Xhuvani
MSC Psikologji Edukimi
Anida Ago
Pyetesor per vjeljen e nevojave psikologjike te nxenesve ne shkolle
1.Ju mund te keni shume shqetesime dhe probleme . A keni nevoje per keshillim ?
a) Po b) jo
2. Nese po cfare lloj keshillimi deshironi ?
a) Individual b)ne grup c) familjar
3. Shume prej shokeve tuaj mund te pine duhan ose akool. A ju shqeteson kjo juve ?
a) Po b) jo
4. Ngarkesa mesimore konfliktet shkaktojne stress. A keni ju nevoje per keshillim per te menaxhuar
stresin ?
a) Po b) jo
5. Marredheniet tuaja me mesuesit jane :
a) Shume te mira b) te mira c) aspak te mira
maredheniet me nxenesit e tjere jane:
a) Shume te mira b) te mira c) aspak te mira
Maredheniet me prinderit jane :
b) Shume te mira b) te mira c) aspak te mira
6. Cila eshte problematika juaj me e rendesishme qe keni nevoje ta trajtoni me psikologen ?
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Faleminderit!
Analiza e pyetesorit
Gjatë periudhës shkollore maj 2013–qershor 2013 realizuam praktikën ne shkollen 9-vjecare
A.Paralloi , nën vëzhgimin e psikologes së shkollës znj.M.Tupi. vendosem që te zhvillojme
praktikën në këtë shkollë , për tu njohur dhe për të parë më nga afër problemet që hasin
nxënësit ,për tu njohur me ambjentet e shkollës dhe stafin pedagogjik.Ajo që na interesonte te
njihnim , ishte mbarëvajtja e tyre në mësime,cilat ishin problemet që haseshin më shpesh.Por per
te gjetur përgjigjen e kësaj pyetje, duhej më parë të njihnim , se cilat ishin keto probleme.Dhe
nese nxënësit ishin të aftë t’I menaxhonin ato,apo duhe të drejtoheshin diku, qoftë ky dhe një
profesionist ,siç ishte psikologia e shkollës. Duke aplikuar pyetesorin e mesiperm vume re se
problemet që hasje ishin të shumta, si: lënia e orëve të mësimit, mbarëvajtja në
mësime,çrregullime te sjelljes, te vemendjes, hiperaktivitetit,probleme sociale, . Por do mjaftonte
vetëm një vëzhgim I detajuar dhe I parë nga ana e profesionistit për të vënë në pah problemet e
nxënësve në këtë shkollë. Nxënesit ishin shumë probematikë. Poblemet me te shumta ishin
kryesisht në marëdhëniet e tyre me mësuesit dhe me njëri tjetrin. Mësuesi kërkon nga nxënësit ti
respektohet statusi dhe këtë gjë shpesh e realizon duke përdorur strategji individuale nga ana e tij
për të vlerësuar dhe respektuar statusin e tij. Strategjite janë të ndryshme në marëdhnie me:
mësues të tjere/ nxënes. Imponimini i statusit tek nxenesi shpesh kryhet ne menyre te imponuar
duke shkaktuar konflikt dhe diskriminim te grupeve me status te ulet. Keto gjera ndodhnin
shpesh edhe ne kete shkolle, ku krijoheshin shume konflikte mes mesuesve dhe nxenesve .
Ajo qe vihej re ishte se ndodhte shpesh qe Nxenesit te atashoheshin prane nje grupi apo bande
. Menjëherë ata I nënshtroheshin presionit tëgrupit duke u konformuar terësisht, por duke
paraqitur shpesh nje sjellje te ndryshme nga ajo e vetes së tyre. Sjellja qe ai paraqet shpesh i
krijon nje ndjenje pasigurie( kerkon të ruajë balancën mes principeve personale dhe principeve të
një grupi).Ky efekt pasigurie shfaqet në një sjellje problematike dhe nje komunikim jo normal
mes nxenesit dhe mesuesve. Jo vetem me mesuesit por edhe mes nxenesve kishte shume
konflikte. Sharje, grushta, shqelma, goditje me grushta, edhe ndonje thike e fshehur ne xhepat e
cantes... të njëpasnjëshme nëpër shkolle. Ku më shumë e ku më pak, herë më shumë e herë më
pak, sidomos adoleshentët, por edhe ata më të vegjëlit, si ata aktivë në akte dhune dhe si ata
pasivë që i përjetojnë në sfond bashkë me prindërit, po vuajnë, nuk kanë siguri, po ndihen të
kërcënuar, nën ankth, se mos ndoshta nesër, një ditë, rast pas rasti me dashje apo pa dashje do t'u
vijë radha edhe atyre.

Weitere ähnliche Inhalte

Was ist angesagt?

Kshillim ne karrier
Kshillim ne karrierKshillim ne karrier
Kshillim ne karrieravniv
 
Hebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në ShqipëriHebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në ShqipëriDonikaLici
 
1. Arsimi gjithëpërfshires (1).ppt
1. Arsimi gjithëpërfshires (1).ppt1. Arsimi gjithëpërfshires (1).ppt
1. Arsimi gjithëpërfshires (1).pptEdaKotarja
 
Lidhja e matematikes me lendet e tjera
Lidhja e matematikes me lendet e tjeraLidhja e matematikes me lendet e tjera
Lidhja e matematikes me lendet e tjeraolinuhi
 
Se Bashku Kunder Bullizmit
Se Bashku Kunder BullizmitSe Bashku Kunder Bullizmit
Se Bashku Kunder BullizmitArenoardReno
 
Siguria e fëmijëve në internet
Siguria e fëmijëve në internetSiguria e fëmijëve në internet
Siguria e fëmijëve në internetenis vladi
 
Te drejtat e femijeve
Te drejtat e femijeveTe drejtat e femijeve
Te drejtat e femijeve22062002
 
TESTE LETËRSIA 12.docx
TESTE LETËRSIA 12.docxTESTE LETËRSIA 12.docx
TESTE LETËRSIA 12.docxdaskakamakak
 
Ndikimi i teknologjisë tek adoleshentët
Ndikimi i teknologjisë tek adoleshentëtNdikimi i teknologjisë tek adoleshentët
Ndikimi i teknologjisë tek adoleshentëtDitjonaNrecaj
 
Barazia gjinore dhe diskriminimi
Barazia gjinore dhe diskriminimiBarazia gjinore dhe diskriminimi
Barazia gjinore dhe diskriminimielvakastrati
 
DISKRIMINIMI
DISKRIMINIMIDISKRIMINIMI
DISKRIMINIMIberdufi
 
Teste matematika 1
Teste matematika 1Teste matematika 1
Teste matematika 1Treisi Isi
 
Adoleshentet ne shkolle - Qytetari X
Adoleshentet ne shkolle - Qytetari XAdoleshentet ne shkolle - Qytetari X
Adoleshentet ne shkolle - Qytetari XGersa_a
 
METODOLOGJIA E MËSIMDHËNIES BASHKËKOHORE
METODOLOGJIA E MËSIMDHËNIES BASHKËKOHOREMETODOLOGJIA E MËSIMDHËNIES BASHKËKOHORE
METODOLOGJIA E MËSIMDHËNIES BASHKËKOHORE#MesueseAurela Elezaj
 
Pune me projekt statistika
Pune me projekt statistikaPune me projekt statistika
Pune me projekt statistikaArnold Beqiri
 

Was ist angesagt? (20)

Kshillim ne karrier
Kshillim ne karrierKshillim ne karrier
Kshillim ne karrier
 
Ora edukative Te drejtat e femijeve
Ora edukative    Te drejtat e femijeve Ora edukative    Te drejtat e femijeve
Ora edukative Te drejtat e femijeve
 
Hebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në ShqipëriHebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në Shqipëri
 
1. Arsimi gjithëpërfshires (1).ppt
1. Arsimi gjithëpërfshires (1).ppt1. Arsimi gjithëpërfshires (1).ppt
1. Arsimi gjithëpërfshires (1).ppt
 
Lidhja e matematikes me lendet e tjera
Lidhja e matematikes me lendet e tjeraLidhja e matematikes me lendet e tjera
Lidhja e matematikes me lendet e tjera
 
Se Bashku Kunder Bullizmit
Se Bashku Kunder BullizmitSe Bashku Kunder Bullizmit
Se Bashku Kunder Bullizmit
 
Iris
IrisIris
Iris
 
Siguria e fëmijëve në internet
Siguria e fëmijëve në internetSiguria e fëmijëve në internet
Siguria e fëmijëve në internet
 
Te drejtat e femijeve
Te drejtat e femijeveTe drejtat e femijeve
Te drejtat e femijeve
 
TESTE LETËRSIA 12.docx
TESTE LETËRSIA 12.docxTESTE LETËRSIA 12.docx
TESTE LETËRSIA 12.docx
 
Ndikimi i teknologjisë tek adoleshentët
Ndikimi i teknologjisë tek adoleshentëtNdikimi i teknologjisë tek adoleshentët
Ndikimi i teknologjisë tek adoleshentët
 
Barazia gjinore dhe diskriminimi
Barazia gjinore dhe diskriminimiBarazia gjinore dhe diskriminimi
Barazia gjinore dhe diskriminimi
 
ANALIZE ..."ZONJA BOVARI "
ANALIZE ..."ZONJA BOVARI "ANALIZE ..."ZONJA BOVARI "
ANALIZE ..."ZONJA BOVARI "
 
DISKRIMINIMI
DISKRIMINIMIDISKRIMINIMI
DISKRIMINIMI
 
Teste matematika 1
Teste matematika 1Teste matematika 1
Teste matematika 1
 
Adoleshentet ne shkolle - Qytetari X
Adoleshentet ne shkolle - Qytetari XAdoleshentet ne shkolle - Qytetari X
Adoleshentet ne shkolle - Qytetari X
 
Shendeti mendor
Shendeti mendorShendeti mendor
Shendeti mendor
 
METODOLOGJIA E MËSIMDHËNIES BASHKËKOHORE
METODOLOGJIA E MËSIMDHËNIES BASHKËKOHOREMETODOLOGJIA E MËSIMDHËNIES BASHKËKOHORE
METODOLOGJIA E MËSIMDHËNIES BASHKËKOHORE
 
Plan biznesi
Plan biznesiPlan biznesi
Plan biznesi
 
Pune me projekt statistika
Pune me projekt statistikaPune me projekt statistika
Pune me projekt statistika
 

Andere mochten auch

Projekt.histori
Projekt.historiProjekt.histori
Projekt.historibaftjar
 
Projekt Elbasani
Projekt ElbasaniProjekt Elbasani
Projekt ElbasaniAnisa Kreka
 
Sherbimi psikologjik ne shkolle
Sherbimi psikologjik ne shkolleSherbimi psikologjik ne shkolle
Sherbimi psikologjik ne shkolleAnida Ago
 
Punim kerkimor pyetesor - paisjet klimatizuese nga veton sopjani
Punim kerkimor pyetesor - paisjet klimatizuese nga veton sopjaniPunim kerkimor pyetesor - paisjet klimatizuese nga veton sopjani
Punim kerkimor pyetesor - paisjet klimatizuese nga veton sopjaniVeton Sopjani
 
PROJEKT ...Pogradeci, vendlindja ime
PROJEKT ...Pogradeci, vendlindja imePROJEKT ...Pogradeci, vendlindja ime
PROJEKT ...Pogradeci, vendlindja ime#MesueseAurela Elezaj
 
6.6.2014 Projekt: Hartimi i nje pyetesori
6.6.2014           Projekt:     Hartimi i nje pyetesori 6.6.2014           Projekt:     Hartimi i nje pyetesori
6.6.2014 Projekt: Hartimi i nje pyetesori #MesueseAurela Elezaj
 
Pogradeci
Pogradeci Pogradeci
Pogradeci Ke Keiss
 
Roli i psikologut shkollor
Roli i psikologut shkollorRoli i psikologut shkollor
Roli i psikologut shkollorAnida Ago
 
Durrësi.........Nje vend qe duhet vizituar patjeter !
Durrësi.........Nje vend qe duhet vizituar patjeter ! Durrësi.........Nje vend qe duhet vizituar patjeter !
Durrësi.........Nje vend qe duhet vizituar patjeter ! #MesueseAurela Elezaj
 
pershkrimi i vendit te origjines (elbasani)
pershkrimi i vendit te origjines (elbasani)pershkrimi i vendit te origjines (elbasani)
pershkrimi i vendit te origjines (elbasani)Dajana Gjini
 
Detyrë kursi sociologji
Detyrë kursi sociologjiDetyrë kursi sociologji
Detyrë kursi sociologjirediz
 
Kalaja e Krujes
Kalaja e KrujesKalaja e Krujes
Kalaja e KrujesKe Keiss
 

Andere mochten auch (20)

Saranda
Saranda Saranda
Saranda
 
Projekt.histori
Projekt.historiProjekt.histori
Projekt.histori
 
Berati qytet
Berati qytetBerati qytet
Berati qytet
 
Projekt Elbasani
Projekt ElbasaniProjekt Elbasani
Projekt Elbasani
 
KALAJA E ELBASANIT...
KALAJA E ELBASANIT...KALAJA E ELBASANIT...
KALAJA E ELBASANIT...
 
Sherbimi psikologjik ne shkolle
Sherbimi psikologjik ne shkolleSherbimi psikologjik ne shkolle
Sherbimi psikologjik ne shkolle
 
Punim kerkimor pyetesor - paisjet klimatizuese nga veton sopjani
Punim kerkimor pyetesor - paisjet klimatizuese nga veton sopjaniPunim kerkimor pyetesor - paisjet klimatizuese nga veton sopjani
Punim kerkimor pyetesor - paisjet klimatizuese nga veton sopjani
 
Berati
BeratiBerati
Berati
 
PROJEKT ...Pogradeci, vendlindja ime
PROJEKT ...Pogradeci, vendlindja imePROJEKT ...Pogradeci, vendlindja ime
PROJEKT ...Pogradeci, vendlindja ime
 
6.6.2014 Projekt: Hartimi i nje pyetesori
6.6.2014           Projekt:     Hartimi i nje pyetesori 6.6.2014           Projekt:     Hartimi i nje pyetesori
6.6.2014 Projekt: Hartimi i nje pyetesori
 
Pogradeci
Pogradeci Pogradeci
Pogradeci
 
Roli i psikologut shkollor
Roli i psikologut shkollorRoli i psikologut shkollor
Roli i psikologut shkollor
 
Durrësi.........Nje vend qe duhet vizituar patjeter !
Durrësi.........Nje vend qe duhet vizituar patjeter ! Durrësi.........Nje vend qe duhet vizituar patjeter !
Durrësi.........Nje vend qe duhet vizituar patjeter !
 
pershkrimi i vendit te origjines (elbasani)
pershkrimi i vendit te origjines (elbasani)pershkrimi i vendit te origjines (elbasani)
pershkrimi i vendit te origjines (elbasani)
 
Detyrë kursi sociologji
Detyrë kursi sociologjiDetyrë kursi sociologji
Detyrë kursi sociologji
 
Saranda
SarandaSaranda
Saranda
 
Kalaja e Krujes
Kalaja e KrujesKalaja e Krujes
Kalaja e Krujes
 
Turizmi, 10 arsyet per te vizituar shkodren
Turizmi, 10 arsyet per te vizituar shkodrenTurizmi, 10 arsyet per te vizituar shkodren
Turizmi, 10 arsyet per te vizituar shkodren
 
ESSE...QYTETI ANTIK DURRESI
ESSE...QYTETI ANTIK DURRESI ESSE...QYTETI ANTIK DURRESI
ESSE...QYTETI ANTIK DURRESI
 
Durresi
DurresiDurresi
Durresi
 

Ähnlich wie Pyetesor per vjeljen e nevojave psikologjike te nxenesve ne shkolle

Tema : Studim Rasti nxenes ne paaftesi ne te nxene
Tema : Studim Rasti nxenes ne paaftesi ne te nxene Tema : Studim Rasti nxenes ne paaftesi ne te nxene
Tema : Studim Rasti nxenes ne paaftesi ne te nxene #MesueseAurela Elezaj
 
Zhvillimi moral dhe social adoleshenca
Zhvillimi moral dhe social  adoleshencaZhvillimi moral dhe social  adoleshenca
Zhvillimi moral dhe social adoleshencaAnida Rroshi
 
Integrimi i femijeve me prapambetje mendore ne shkollen fillore
Integrimi i femijeve me prapambetje mendore ne shkollen filloreIntegrimi i femijeve me prapambetje mendore ne shkollen fillore
Integrimi i femijeve me prapambetje mendore ne shkollen filloreproudtobealbanian1
 
Integrimi ne shkolle i femijeve me prapambetje mendore
Integrimi ne shkolle i femijeve me prapambetje mendoreIntegrimi ne shkolle i femijeve me prapambetje mendore
Integrimi ne shkolle i femijeve me prapambetje mendoreproudtobealbanian11
 
Struktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativStruktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativ#MesueseAurela Elezaj
 
Sherbimi Psikologjik ne shkolle
Sherbimi Psikologjik ne shkolleSherbimi Psikologjik ne shkolle
Sherbimi Psikologjik ne shkolleAnida Ago
 
Agresivitetei tek-femijet-12
Agresivitetei tek-femijet-12Agresivitetei tek-femijet-12
Agresivitetei tek-femijet-12QendresaBeqiri1
 
Lola slide
Lola slideLola slide
Lola slidealmaheta
 
Bullizmi në shkolla
Bullizmi në shkollaBullizmi në shkolla
Bullizmi në shkollaEdiola Cepele
 
Projekti per qytetari
Projekti per qytetariProjekti per qytetari
Projekti per qytetariDaniel Kola
 
Efektiviteti i nderhyrjes se hershme te femijet me Sindromen Down
Efektiviteti i nderhyrjes se hershme te femijet me Sindromen DownEfektiviteti i nderhyrjes se hershme te femijet me Sindromen Down
Efektiviteti i nderhyrjes se hershme te femijet me Sindromen DownAnida Ago
 
Menaxhimi i Klases
Menaxhimi i KlasesMenaxhimi i Klases
Menaxhimi i KlasesAnida Ago
 
Terapia e lojes ekosistemike
Terapia e lojes ekosistemikeTerapia e lojes ekosistemike
Terapia e lojes ekosistemikeAnida Ago
 
METODOLOGJI PER NX ME AFTESI NDRYSHE. .ppt
METODOLOGJI PER NX ME AFTESI NDRYSHE. .pptMETODOLOGJI PER NX ME AFTESI NDRYSHE. .ppt
METODOLOGJI PER NX ME AFTESI NDRYSHE. .pptornela9
 

Ähnlich wie Pyetesor per vjeljen e nevojave psikologjike te nxenesve ne shkolle (20)

Projekt sociologji
Projekt sociologjiProjekt sociologji
Projekt sociologji
 
Udhëzues për prindër „Fuqia e prindërve“
Udhëzues për prindër „Fuqia e prindërve“Udhëzues për prindër „Fuqia e prindërve“
Udhëzues për prindër „Fuqia e prindërve“
 
Udhëzues për prindër „Fuqia e prindërve“
Udhëzues për prindër „Fuqia e prindërve“Udhëzues për prindër „Fuqia e prindërve“
Udhëzues për prindër „Fuqia e prindërve“
 
Tema : Studim Rasti nxenes ne paaftesi ne te nxene
Tema : Studim Rasti nxenes ne paaftesi ne te nxene Tema : Studim Rasti nxenes ne paaftesi ne te nxene
Tema : Studim Rasti nxenes ne paaftesi ne te nxene
 
Zhvillimi moral dhe social adoleshenca
Zhvillimi moral dhe social  adoleshencaZhvillimi moral dhe social  adoleshenca
Zhvillimi moral dhe social adoleshenca
 
Integrimi i femijeve me prapambetje mendore ne shkollen fillore
Integrimi i femijeve me prapambetje mendore ne shkollen filloreIntegrimi i femijeve me prapambetje mendore ne shkollen fillore
Integrimi i femijeve me prapambetje mendore ne shkollen fillore
 
Integrimi ne shkolle i femijeve me prapambetje mendore
Integrimi ne shkolle i femijeve me prapambetje mendoreIntegrimi ne shkolle i femijeve me prapambetje mendore
Integrimi ne shkolle i femijeve me prapambetje mendore
 
Struktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativStruktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativ
 
Sherbimi Psikologjik ne shkolle
Sherbimi Psikologjik ne shkolleSherbimi Psikologjik ne shkolle
Sherbimi Psikologjik ne shkolle
 
Disiplina pozitive dhe sjellja pozitive
Disiplina pozitive dhe sjellja pozitiveDisiplina pozitive dhe sjellja pozitive
Disiplina pozitive dhe sjellja pozitive
 
Agresivitetei tek-femijet-12
Agresivitetei tek-femijet-12Agresivitetei tek-femijet-12
Agresivitetei tek-femijet-12
 
Lola slide
Lola slideLola slide
Lola slide
 
Bullizmi në shkolla
Bullizmi në shkollaBullizmi në shkolla
Bullizmi në shkolla
 
Menaxhimi i klases.pdf
Menaxhimi i klases.pdfMenaxhimi i klases.pdf
Menaxhimi i klases.pdf
 
Projekti per qytetari
Projekti per qytetariProjekti per qytetari
Projekti per qytetari
 
Efektiviteti i nderhyrjes se hershme te femijet me Sindromen Down
Efektiviteti i nderhyrjes se hershme te femijet me Sindromen DownEfektiviteti i nderhyrjes se hershme te femijet me Sindromen Down
Efektiviteti i nderhyrjes se hershme te femijet me Sindromen Down
 
Menaxhimi i Klases
Menaxhimi i KlasesMenaxhimi i Klases
Menaxhimi i Klases
 
ESE
ESEESE
ESE
 
Terapia e lojes ekosistemike
Terapia e lojes ekosistemikeTerapia e lojes ekosistemike
Terapia e lojes ekosistemike
 
METODOLOGJI PER NX ME AFTESI NDRYSHE. .ppt
METODOLOGJI PER NX ME AFTESI NDRYSHE. .pptMETODOLOGJI PER NX ME AFTESI NDRYSHE. .ppt
METODOLOGJI PER NX ME AFTESI NDRYSHE. .ppt
 

Mehr von Anida Ago

Present perfect simple vs continuous.docx
Present perfect simple vs continuous.docxPresent perfect simple vs continuous.docx
Present perfect simple vs continuous.docxAnida Ago
 
A lenda da Rozafa.pptx
A lenda da Rozafa.pptxA lenda da Rozafa.pptx
A lenda da Rozafa.pptxAnida Ago
 
fruit-game-fun-activities-games-games_143642.pptx
fruit-game-fun-activities-games-games_143642.pptxfruit-game-fun-activities-games-games_143642.pptx
fruit-game-fun-activities-games-games_143642.pptxAnida Ago
 
A lenda do dragao.ppt
A lenda do dragao.pptA lenda do dragao.ppt
A lenda do dragao.pptAnida Ago
 
Fruits! I like I dont like...
Fruits! I like I dont like... Fruits! I like I dont like...
Fruits! I like I dont like... Anida Ago
 
12 keqpercaktime te zakonshme rreth Sindromes Down
12 keqpercaktime te zakonshme rreth Sindromes Down12 keqpercaktime te zakonshme rreth Sindromes Down
12 keqpercaktime te zakonshme rreth Sindromes DownAnida Ago
 
Terapia dhe psikologu online
Terapia dhe psikologu onlineTerapia dhe psikologu online
Terapia dhe psikologu onlineAnida Ago
 
Crregullimi i panikut
Crregullimi i panikutCrregullimi i panikut
Crregullimi i panikutAnida Ago
 
I go to preschool
I go to preschoolI go to preschool
I go to preschoolAnida Ago
 
Friendship for children
Friendship for childrenFriendship for children
Friendship for childrenAnida Ago
 
Shëndeti dhe stresi në punë
Shëndeti dhe stresi në punëShëndeti dhe stresi në punë
Shëndeti dhe stresi në punëAnida Ago
 
Teoria e inteligjencave të shumëfishta
Teoria e inteligjencave të shumëfishtaTeoria e inteligjencave të shumëfishta
Teoria e inteligjencave të shumëfishtaAnida Ago
 
Menorrhagjia
MenorrhagjiaMenorrhagjia
MenorrhagjiaAnida Ago
 
Albanian flag
Albanian flagAlbanian flag
Albanian flagAnida Ago
 
Albanian fairytales (Perralla shqiptare)
Albanian fairytales (Perralla shqiptare)Albanian fairytales (Perralla shqiptare)
Albanian fairytales (Perralla shqiptare)Anida Ago
 

Mehr von Anida Ago (20)

Present perfect simple vs continuous.docx
Present perfect simple vs continuous.docxPresent perfect simple vs continuous.docx
Present perfect simple vs continuous.docx
 
A lenda da Rozafa.pptx
A lenda da Rozafa.pptxA lenda da Rozafa.pptx
A lenda da Rozafa.pptx
 
fruit-game-fun-activities-games-games_143642.pptx
fruit-game-fun-activities-games-games_143642.pptxfruit-game-fun-activities-games-games_143642.pptx
fruit-game-fun-activities-games-games_143642.pptx
 
A lenda do dragao.ppt
A lenda do dragao.pptA lenda do dragao.ppt
A lenda do dragao.ppt
 
Town
TownTown
Town
 
Fruits! I like I dont like...
Fruits! I like I dont like... Fruits! I like I dont like...
Fruits! I like I dont like...
 
12 keqpercaktime te zakonshme rreth Sindromes Down
12 keqpercaktime te zakonshme rreth Sindromes Down12 keqpercaktime te zakonshme rreth Sindromes Down
12 keqpercaktime te zakonshme rreth Sindromes Down
 
Terapia dhe psikologu online
Terapia dhe psikologu onlineTerapia dhe psikologu online
Terapia dhe psikologu online
 
Crregullimi i panikut
Crregullimi i panikutCrregullimi i panikut
Crregullimi i panikut
 
Racism
RacismRacism
Racism
 
I go to preschool
I go to preschoolI go to preschool
I go to preschool
 
Friendship for children
Friendship for childrenFriendship for children
Friendship for children
 
Lidershipi
LidershipiLidershipi
Lidershipi
 
Shëndeti dhe stresi në punë
Shëndeti dhe stresi në punëShëndeti dhe stresi në punë
Shëndeti dhe stresi në punë
 
Teoria e inteligjencave të shumëfishta
Teoria e inteligjencave të shumëfishtaTeoria e inteligjencave të shumëfishta
Teoria e inteligjencave të shumëfishta
 
Vetevrasja
VetevrasjaVetevrasja
Vetevrasja
 
Menorrhagjia
MenorrhagjiaMenorrhagjia
Menorrhagjia
 
Albanian flag
Albanian flagAlbanian flag
Albanian flag
 
Albanian fairytales (Perralla shqiptare)
Albanian fairytales (Perralla shqiptare)Albanian fairytales (Perralla shqiptare)
Albanian fairytales (Perralla shqiptare)
 
Albania,
Albania,Albania,
Albania,
 

Pyetesor per vjeljen e nevojave psikologjike te nxenesve ne shkolle

 • 1. Universiteti Aleksander Xhuvani MSC Psikologji Edukimi Anida Ago Pyetesor per vjeljen e nevojave psikologjike te nxenesve ne shkolle 1.Ju mund te keni shume shqetesime dhe probleme . A keni nevoje per keshillim ? a) Po b) jo 2. Nese po cfare lloj keshillimi deshironi ? a) Individual b)ne grup c) familjar 3. Shume prej shokeve tuaj mund te pine duhan ose akool. A ju shqeteson kjo juve ? a) Po b) jo 4. Ngarkesa mesimore konfliktet shkaktojne stress. A keni ju nevoje per keshillim per te menaxhuar stresin ? a) Po b) jo 5. Marredheniet tuaja me mesuesit jane : a) Shume te mira b) te mira c) aspak te mira maredheniet me nxenesit e tjere jane: a) Shume te mira b) te mira c) aspak te mira Maredheniet me prinderit jane : b) Shume te mira b) te mira c) aspak te mira 6. Cila eshte problematika juaj me e rendesishme qe keni nevoje ta trajtoni me psikologen ? ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. Faleminderit!
 • 2. Analiza e pyetesorit Gjatë periudhës shkollore maj 2013–qershor 2013 realizuam praktikën ne shkollen 9-vjecare A.Paralloi , nën vëzhgimin e psikologes së shkollës znj.M.Tupi. vendosem që te zhvillojme praktikën në këtë shkollë , për tu njohur dhe për të parë më nga afër problemet që hasin nxënësit ,për tu njohur me ambjentet e shkollës dhe stafin pedagogjik.Ajo që na interesonte te njihnim , ishte mbarëvajtja e tyre në mësime,cilat ishin problemet që haseshin më shpesh.Por per te gjetur përgjigjen e kësaj pyetje, duhej më parë të njihnim , se cilat ishin keto probleme.Dhe nese nxënësit ishin të aftë t’I menaxhonin ato,apo duhe të drejtoheshin diku, qoftë ky dhe një profesionist ,siç ishte psikologia e shkollës. Duke aplikuar pyetesorin e mesiperm vume re se problemet që hasje ishin të shumta, si: lënia e orëve të mësimit, mbarëvajtja në mësime,çrregullime te sjelljes, te vemendjes, hiperaktivitetit,probleme sociale, . Por do mjaftonte vetëm një vëzhgim I detajuar dhe I parë nga ana e profesionistit për të vënë në pah problemet e nxënësve në këtë shkollë. Nxënesit ishin shumë probematikë. Poblemet me te shumta ishin kryesisht në marëdhëniet e tyre me mësuesit dhe me njëri tjetrin. Mësuesi kërkon nga nxënësit ti respektohet statusi dhe këtë gjë shpesh e realizon duke përdorur strategji individuale nga ana e tij për të vlerësuar dhe respektuar statusin e tij. Strategjite janë të ndryshme në marëdhnie me: mësues të tjere/ nxënes. Imponimini i statusit tek nxenesi shpesh kryhet ne menyre te imponuar duke shkaktuar konflikt dhe diskriminim te grupeve me status te ulet. Keto gjera ndodhnin shpesh edhe ne kete shkolle, ku krijoheshin shume konflikte mes mesuesve dhe nxenesve . Ajo qe vihej re ishte se ndodhte shpesh qe Nxenesit te atashoheshin prane nje grupi apo bande . Menjëherë ata I nënshtroheshin presionit tëgrupit duke u konformuar terësisht, por duke paraqitur shpesh nje sjellje te ndryshme nga ajo e vetes së tyre. Sjellja qe ai paraqet shpesh i krijon nje ndjenje pasigurie( kerkon të ruajë balancën mes principeve personale dhe principeve të një grupi).Ky efekt pasigurie shfaqet në një sjellje problematike dhe nje komunikim jo normal mes nxenesit dhe mesuesve. Jo vetem me mesuesit por edhe mes nxenesve kishte shume konflikte. Sharje, grushta, shqelma, goditje me grushta, edhe ndonje thike e fshehur ne xhepat e cantes... të njëpasnjëshme nëpër shkolle. Ku më shumë e ku më pak, herë më shumë e herë më pak, sidomos adoleshentët, por edhe ata më të vegjëlit, si ata aktivë në akte dhune dhe si ata pasivë që i përjetojnë në sfond bashkë me prindërit, po vuajnë, nuk kanë siguri, po ndihen të kërcënuar, nën ankth, se mos ndoshta nesër, një ditë, rast pas rasti me dashje apo pa dashje do t'u vijë radha edhe atyre.