Anzeige
Anzeige

Más contenido relacionado

Similar a Schoonheid komt boven als je schrapt. (Ten Bos Aswoensdag 2023)(20)

Más de Ten Bos(20)

Anzeige

Schoonheid komt boven als je schrapt. (Ten Bos Aswoensdag 2023)

 1. Mensen van overal aangewaaid, vormen hier weer een kring tesamen. Vele gezichten, elk zijn verhaal, is dit maar dromen of horen wij bijeen? Woorden al eeuwenlang doorverteld, worden opnieuw met kracht geladen: spreken en luist'ren, stilte die valt. Voel je Gods adem, die door de kilte breekt? Vieren met flarden van oud en nieuw, zomaar het leven kansen geven, handen en plannen samengelegd, dan slaat het vuur uit waarop de wereld wacht.
 2. Mensen van overal aangewaaid, vormen hier weer een kring tesamen. Vele gezichten, elk zijn verhaal, is dit maar dromen of horen wij bijeen? Woorden al eeuwenlang doorverteld, worden opnieuw met kracht geladen: spreken en luist'ren, stilte die valt. Voel je Gods adem, die door de kilte breekt? Vieren met flarden van oud en nieuw, zomaar het leven kansen geven, handen en plannen samengelegd, dan slaat het vuur uit waarop de wereld wacht.
 3. Mensen van overal aangewaaid, vormen hier weer een kring tesamen. Vele gezichten, elk zijn verhaal, is dit maar dromen of horen wij bijeen? Woorden al eeuwenlang doorverteld, worden opnieuw met kracht geladen: spreken en luist'ren, stilte die valt. Voel je Gods adem, die door de kilte breekt? Vieren met flarden van oud en nieuw, zomaar het leven kansen geven, handen en plannen samengelegd, dan slaat het vuur uit waarop de wereld wacht.
 4. Neem mij aan zoals ik ben. Zuiver uit wie ik zal zijn. Druk uw kruisje op mijn ziel en leef in mij. Neem mij aan zo-als ik ben. Wek in mij wie ik kan zijn. Druk uw kruis-je op mijn hart en leef in mij.
 5. Neem mij aan zoals ik ben. Zuiver uit wie ik zal zijn. Druk uw kruisje op mijn ziel en leef in mij. Neem mij aan zo-als ik ben. Wek in mij wie ik kan zijn. Druk uw kruis-je op mijn hart en leef in mij.
 6. Veertig jaren, weken, dagen, wachtend voelen dat het moet dat je soms iets nieuws moet wagen durven schrappen, dat vraagt moed. Veertig weken duurt het groeien van het ongeboren kind in de warme schoot van moeder Volheid is een nieuw begin. Veertig jaren van een leven zijn naar mensenmaat een tijd om te leren en te delen daardoor worden mensen vrij. Veertig dagen nog te gaan nu, vragend gaan door de woestijn, hoe je duister kunt verjagen om met Pasen klaar te zijn. Veertig jaren, weken, dagen, wachtend voelen dat het moet dat je soms iets nieuws moet wagen durven schrappen, dat vraagt moed.
 7. Veertig jaren, weken, dagen, wachtend voelen dat het moet dat je soms iets nieuws moet wagen durven schrappen, dat vraagt moed. Veertig weken duurt het groeien van het ongeboren kind in de warme schoot van moeder Volheid is een nieuw begin. Veertig jaren van een leven zijn naar mensenmaat een tijd om te leren en te delen daardoor worden mensen vrij. Veertig dagen nog te gaan nu, vragend gaan door de woestijn, hoe je duister kunt verjagen om met Pasen klaar te zijn. Veertig jaren, weken, dagen, wachtend voelen dat het moet dat je soms iets nieuws moet wagen durven schrappen, dat vraagt moed.
 8. Veertig jaren, weken, dagen, wachtend voelen dat het moet dat je soms iets nieuws moet wagen durven schrappen, dat vraagt moed. Veertig weken duurt het groeien van het ongeboren kind in de warme schoot van moeder Volheid is een nieuw begin. Veertig jaren van een leven zijn naar mensenmaat een tijd om te leren en te delen daardoor worden mensen vrij. Veertig dagen nog te gaan nu, vragend gaan door de woestijn, hoe je duister kunt verjagen om met Pasen klaar te zijn. Veertig jaren, weken, dagen, wachtend voelen dat het moet dat je soms iets nieuws moet wagen durven schrappen, dat vraagt moed.
 9. Veertig jaren, weken, dagen, wachtend voelen dat het moet dat je soms iets nieuws moet wagen durven schrappen, dat vraagt moed. Veertig weken duurt het groeien van het ongeboren kind in de warme schoot van moeder Volheid is een nieuw begin. Veertig jaren van een leven zijn naar mensenmaat een tijd om te leren en te delen daardoor worden mensen vrij. Veertig dagen nog te gaan nu, vragend gaan door de woestijn, hoe je duister kunt verjagen om met Pasen klaar te zijn. Veertig jaren, weken, dagen, wachtend voelen dat het moet dat je soms iets nieuws moet wagen durven schrappen, dat vraagt moed.
 10. Veertig jaren, weken, dagen, wachtend voelen dat het moet dat je soms iets nieuws moet wagen durven schrappen, dat vraagt moed. Veertig weken duurt het groeien van het ongeboren kind in de warme schoot van moeder Volheid is een nieuw begin. Veertig jaren van een leven zijn naar mensenmaat een tijd om te leren en te delen daardoor worden mensen vrij. Veertig dagen nog te gaan nu, vragend gaan door de woestijn, hoe je duister kunt verjagen om met Pasen klaar te zijn. Veertig jaren, weken, dagen, wachtend voelen dat het moet dat je soms iets nieuws moet wagen durven schrappen, dat vraagt moed.
 11. Goede God, zegen deze as, dit verbrande stof van de aarde. Kom dicht bij ons, God, als een teken op ons voorhoofd, als een kruispunt tussen verstand, hart en handelen, op de weg naar Pasen. Doordring ons met het besef, dat we moeten durven schrappen, sober worden en ruimte maken voor een nieuw en beter leven. Amen
 12. Wakend weten dat mensen zijn, stof van de aarde; klei in Gods handen. (peter biesbrouck / taizé)
 13. We bidden dat we licht voor elkaar mogen zijn en Jij God, olie in de lamp ( Peter
 14. Vrede voor jou, Vrede voor jou, Vrede voor jou, (Tom Löwent
 15. De vinger die je uitsteekt, de dingen die je zegt, gedachten die je koestert, de zaak waarvoor je vecht, de bloemen die je uitdeelt, de blik op je gezicht, ’t bepaalt wat je teweegbrengt: het duister of het licht. REFR En heel de schepping ademt bij het goed dat je doet. Het zit in kleine daden, in elke lieve groet. Want al dat kleine goede is wat ons verbindt, is hoe het ooit bedoeld is: dat goddelijk begin. 't Berichtje op een website, de koffie die je drinkt, het ene glaasje minder, het liedje dat je zingt, het geld dat je wil geven, ’t persoonlijke gedicht, ’t bepaalt waar je naar toe gaat: het duister of het licht. De knipoog naar de kleuter, het kopje thee op bed, het pakje dat je opstuurt, de mens waar jij op let, de boel de boel te laten, of 't volgen van je plicht, ’t bepaalt wat er gaat winnen: het duister of het licht. Het nodigen aan tafel, het lachen om de trend, het voeren van de eendjes, het zijn zoals je bent, het nee tegen het onrecht, een daad zonder gewicht, ’t bepaalt de loop der dingen: het duister of het licht. De toegewijde aandacht, ’t vertrouwen dat je geeft, de eenvoud van je hand'len, het voelen dat je leeft, het trilt in heel de kosmos; het heeft echt veel gewicht zorgt voor die andere wending: het duister of het licht.
 16. De vinger die je uitsteekt, de dingen die je zegt, gedachten die je koestert, de zaak waarvoor je vecht, de bloemen die je uitdeelt, de blik op je gezicht, ’t bepaalt wat je teweegbrengt: het duister of het licht. REFR En heel de schepping ademt bij het goed dat je doet. Het zit in kleine daden, in elke lieve groet. Want al dat kleine goede is wat ons verbindt, is hoe het ooit bedoeld is: dat goddelijk begin. 't Berichtje op een website, de koffie die je drinkt, het ene glaasje minder, het liedje dat je zingt, het geld dat je wil geven, ’t persoonlijke gedicht, ’t bepaalt waar je naar toe gaat: het duister of het licht. De knipoog naar de kleuter, het kopje thee op bed, het pakje dat je opstuurt, de mens waar jij op let, de boel de boel te laten, of 't volgen van je plicht, ’t bepaalt wat er gaat winnen: het duister of het licht. Het nodigen aan tafel, het lachen om de trend, het voeren van de eendjes, het zijn zoals je bent, het nee tegen het onrecht, een daad zonder gewicht, ’t bepaalt de loop der dingen: het duister of het licht. De toegewijde aandacht, ’t vertrouwen dat je geeft, de eenvoud van je hand'len, het voelen dat je leeft, het trilt in heel de kosmos; het heeft echt veel gewicht zorgt voor die andere wending: het duister of het licht.
 17. De vinger die je uitsteekt, de dingen die je zegt, gedachten die je koestert, de zaak waarvoor je vecht, de bloemen die je uitdeelt, de blik op je gezicht, ’t bepaalt wat je teweegbrengt: het duister of het licht. REFR En heel de schepping ademt bij het goed dat je doet. Het zit in kleine daden, in elke lieve groet. Want al dat kleine goede is wat ons verbindt, is hoe het ooit bedoeld is: dat goddelijk begin. 't Berichtje op een website, de koffie die je drinkt, het ene glaasje minder, het liedje dat je zingt, het geld dat je wil geven, ’t persoonlijke gedicht, ’t bepaalt waar je naar toe gaat: het duister of het licht. De knipoog naar de kleuter, het kopje thee op bed, het pakje dat je opstuurt, de mens waar jij op let, de boel de boel te laten, of 't volgen van je plicht, ’t bepaalt wat er gaat winnen: het duister of het licht. Het nodigen aan tafel, het lachen om de trend, het voeren van de eendjes, het zijn zoals je bent, het nee tegen het onrecht, een daad zonder gewicht, ’t bepaalt de loop der dingen: het duister of het licht. De toegewijde aandacht, ’t vertrouwen dat je geeft, de eenvoud van je hand'len, het voelen dat je leeft, het trilt in heel de kosmos; het heeft echt veel gewicht zorgt voor die andere wending: het duister of het licht.
 18. De vinger die je uitsteekt, de dingen die je zegt, gedachten die je koestert, de zaak waarvoor je vecht, de bloemen die je uitdeelt, de blik op je gezicht, ’t bepaalt wat je teweegbrengt: het duister of het licht. REFR En heel de schepping ademt bij het goed dat je doet. Het zit in kleine daden, in elke lieve groet. Want al dat kleine goede is wat ons verbindt, is hoe het ooit bedoeld is: dat goddelijk begin. 't Berichtje op een website, de koffie die je drinkt, het ene glaasje minder, het liedje dat je zingt, het geld dat je wil geven, ’t persoonlijke gedicht, ’t bepaalt waar je naar toe gaat: het duister of het licht. De knipoog naar de kleuter, het kopje thee op bed, het pakje dat je opstuurt, de mens waar jij op let, de boel de boel te laten, of 't volgen van je plicht, ’t bepaalt wat er gaat winnen: het duister of het licht. Het nodigen aan tafel, het lachen om de trend, het voeren van de eendjes, het zijn zoals je bent, het nee tegen het onrecht, een daad zonder gewicht, ’t bepaalt de loop der dingen: het duister of het licht. De toegewijde aandacht, ’t vertrouwen dat je geeft, de eenvoud van je hand'len, het voelen dat je leeft, het trilt in heel de kosmos; het heeft echt veel gewicht zorgt voor die andere wending: het duister of het licht.
 19. De vinger die je uitsteekt, de dingen die je zegt, gedachten die je koestert, de zaak waarvoor je vecht, de bloemen die je uitdeelt, de blik op je gezicht, ’t bepaalt wat je teweegbrengt: het duister of het licht. REFR En heel de schepping ademt bij het goed dat je doet. Het zit in kleine daden, in elke lieve groet. Want al dat kleine goede is wat ons verbindt, is hoe het ooit bedoeld is: dat goddelijk begin. 't Berichtje op een website, de koffie die je drinkt, het ene glaasje minder, het liedje dat je zingt, het geld dat je wil geven, ’t persoonlijke gedicht, ’t bepaalt waar je naar toe gaat: het duister of het licht. De knipoog naar de kleuter, het kopje thee op bed, het pakje dat je opstuurt, de mens waar jij op let, de boel de boel te laten, of 't volgen van je plicht, ’t bepaalt wat er gaat winnen: het duister of het licht. Het nodigen aan tafel, het lachen om de trend, het voeren van de eendjes, het zijn zoals je bent, het nee tegen het onrecht, een daad zonder gewicht, ’t bepaalt de loop der dingen: het duister of het licht. De toegewijde aandacht, ’t vertrouwen dat je geeft, de eenvoud van je hand'len, het voelen dat je leeft, het trilt in heel de kosmos; het heeft echt veel gewicht zorgt voor die andere wending: het duister of het licht.
 20. De vinger die je uitsteekt, de dingen die je zegt, gedachten die je koestert, de zaak waarvoor je vecht, de bloemen die je uitdeelt, de blik op je gezicht, ’t bepaalt wat je teweegbrengt: het duister of het licht. REFR En heel de schepping ademt bij het goed dat je doet. Het zit in kleine daden, in elke lieve groet. Want al dat kleine goede is wat ons verbindt, is hoe het ooit bedoeld is: dat goddelijk begin. 't Berichtje op een website, de koffie die je drinkt, het ene glaasje minder, het liedje dat je zingt, het geld dat je wil geven, ’t persoonlijke gedicht, ’t bepaalt waar je naar toe gaat: het duister of het licht. De knipoog naar de kleuter, het kopje thee op bed, het pakje dat je opstuurt, de mens waar jij op let, de boel de boel te laten, of 't volgen van je plicht, ’t bepaalt wat er gaat winnen: het duister of het licht. Het nodigen aan tafel, het lachen om de trend, het voeren van de eendjes, het zijn zoals je bent, het nee tegen het onrecht, een daad zonder gewicht, ’t bepaalt de loop der dingen: het duister of het licht. De toegewijde aandacht, ’t vertrouwen dat je geeft, de eenvoud van je hand'len, het voelen dat je leeft, het trilt in heel de kosmos; het heeft echt veel gewicht zorgt voor die andere wending: het duister of het licht.
Anzeige