Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.
CONTOH PENULISAN REFLEKSI YANG BERKESANTugasan Teknik Baikpulih dan Penyelenggaraan ini merupakan satu cabaran baru kepada...
Nächste SlideShare
Wird geladen in …5
×

0

Teilen

Herunterladen, um offline zu lesen

Contoh refleksi

Herunterladen, um offline zu lesen

  • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Contoh refleksi

  1. 1. CONTOH PENULISAN REFLEKSI YANG BERKESANTugasan Teknik Baikpulih dan Penyelenggaraan ini merupakan satu cabaran baru kepadasaya. Ini disebabkan saya perlu mengambilnya sebagai pakej opsyen saya iaituBM/KH/MU. Walaupun saya tidak mengambil opsyen ini sewaktu mendapatkan ijazah,saya pernah belajar mata pelajaran Kemahiran Hidup di sekolah menengah dahulu. Jadisaya tidaklah janggal sangat dengan mata pelajaran ini.Kumpulan saya mengambil tajuk Lampu Suluh. Saya ditugaskan untuk menyediakanbahan grafik dari internet yang akan dicantumkan dengan teks oleh ahli lain. Daripencarian bahan-bahan di internet, saya dapati mudah untuk mendapatkan gambar alatantangan tetapi sukar untuk mendapatkan gambar sebenar membaiki lampu suluh danlukisan-lukisan yang diinginkan dalam tugasan ini. Saya pula tidak mempunyaipengalaman dalam program perisian grafik. Oleh itu saya telah meminta bantuan sepupusaya untuk menyiapkan lukisan tersebut. Gambar-gambar yang tidak ada di internetdiambil dengan kamera pada handphone saya sebelum dipindahkan ke komputer.Selain itu banyak kekangan yang saya lalui untuk menyiapkan tugasan ini, antaranyakelajuan talian internet, masa untuk berbincang dengan rakan sekumpulan dan tugasanyang bertimpa-timpa dari mata pelajaran lain. Selain itu perisian word yang tidak samajuga menyukarkan saya untuk membuka fail yang dikirim oleh rakan-rakan. Virus daripen drive luar masih menjadi musuh utama dalam menyiapkan kerja dengan komputersaya.Dengan siapnya tugasan ini ia memberikan saya satu dimensi baru mengenai matapelajaran Teknik Baikpulih dan Penyelenggaran ini. Ia mejadikan saya seorang yang telitidan mempunyai sikap menyelidik atas kerosakan sesuatu barangan mekanikal yangmudah. Sikap ingin membaiki juga dapat menjimatkan wang sekiranya diamalkan di luarsekolah. Sikap ini akan saya terapkan kepada pelajar sekolah apabila saya tamat belajarkelak.

Aufrufe

Aufrufe insgesamt

2.173

Auf Slideshare

0

Aus Einbettungen

0

Anzahl der Einbettungen

79

Befehle

Downloads

14

Geteilt

0

Kommentare

0

Likes

0

×