Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Template Online Marketingplan 2012 Powerpoint

8.437 Aufrufe

Veröffentlicht am

Met dit Powerpoint Template kun je je eigen Internet Marketingplan voor 2012 maken. Succes!

Veröffentlicht in: Business
 • Als Erste(r) kommentieren

Template Online Marketingplan 2012 Powerpoint

 1. 1. Een Online marketingplan in 12 stappen
 2. 2. 1. Vaststellen van de uitgangspositieDe eerste stap van de internet marketing strategie is het bepalenwaarom er een internet marketingplan opgesteld dient te worden.Tevens dient helder gemaakt te worden wat er verkocht wordt.
 3. 3. 2. Uitvoeren van een situatieanalyse - Wat zijn de huidige internet activiteiten? - Op welke sociale netwerken bent u actief? - Wat is de status van uw website? Laat bijvoorbeeld een website-audit doen. Hier komen sterke en zwakke punten naar boven. Tevens geeft een website-audit aan waar verbeterpotentieel zit.
 4. 4. 3. Uitvoeren van een SWOT-analyse Op basis van de situatieanalyse kan men de SWOT- analyse samenstellen.De SWOT-analyse geeft antwoordop de vragen:- Waar zijn we goed en slecht in?- Wat zijn eventuele kansen enbedreigingen om ons heen?
 5. 5. 4. Een confrontatiematrix makenGeef antwoord op de volgende vragen:- Hoe kan een sterkte gebruikt worden om op een kans in te spelen?- Hoe kan een sterkte gebruikt worden om een bedreiging af te weren?- Hoe kan een zwakte zodanig versterkt worden om op een kans in te spelen?- Hoe kan een zwakte zodanig versterkt worden om een bedreiging het hoofdte bieden?
 6. 6. 5. Strategische opties bepalen en kiezenBij deze stap van de internet marketing strategiebepalen we de strategische optie.Wat gaan we doen?Aanvallen, verdedigen, versterken ofterugtrekken. Dit bepaald de toon vande online marketing strategie.
 7. 7. 6. Het segmenteren van de marktIdentificeer de ideale klant. Dit is belangrijk omeffectief te zijn. Niet weten wie de ideale klant is, zalleiden tot het schieten met hagel.
 8. 8. 7. Het bepalen van de positioneringVia welke sociale netwerken dient onze doelgroep onste vinden?Hoe dient de website eruit te zien?Hoe wordt u het beste gevonden?
 9. 9. 8. Bepaal de marketingdoelstellingen Hoeveel bezoekers per maand? Hoe hoog dient de conversie te zijn? Wat is de gewenste click-trought-rate (CTR) bij betaalde links?
 10. 10. 9. De marketingstrategie ontwikkelen Dit is de kern van de internet marketing strategie. Geef antwoord op de vraag: Op welke manier en binnen welk tijdsbestek wil men de Internet marketingdoelstellingen bereiken?
 11. 11. 10. Marketinginstrumenten invullen Ter ondersteuning van de internet marketing strategie kan men een aantal instrumenten gebruiken. Ik noem de meest gebruikte: - Zoekmachine optimalisatie (SEO) - Zoekmachine adverteren (SEA) - E-mailmarketing - Sociale netwerken - Affiliate marketing
 12. 12. 11. Een activiteitenplan makenDit is in feite het draaiboek van de online marketingstrategie.Hier staan alle activiteiten in en het wat, wanneer,waar, hoe en wie van de internet marketing strategie.
 13. 13. 12. Feedback en evaluatieTussentijds dient er gecontroleerd worden of dedoelstellingen worden gehaald. Dit kan bijvoorbeeldmet Google Analytics. Hierdoor kan er nog wordenbijgestuurd.
 14. 14. Voor het maken en de uitvoering van dit plan kunt u contact opnemen met Gustavsson Internet Marketing. www.gustavssonmarketing.nl mark@gustavssonmarketing.nl

×