Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Parts d'un ordinador

 • Loggen Sie sich ein, um Kommentare anzuzeigen.

 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Parts d'un ordinador

 1. 1. COMPONENTS INTERNS D'UN ORDINADOR
 2. 2. ÍNDEX 1. DISQUETERA. 7. PLACA BASE. 2. MEMÒRIA RAM. 8. LECTOR CD/DVD. 3. DISC DUR. 9. VENTILADOR. 4. FONT D'ALIMENTACIÓ. 10. PROCESSADOR. 5. BUS. 11. DISIPADOR. 6. TARGETA DE XARXA. 12. CARCASSA.
 3. 3. 1. DISQUETERA -Disquet: suport magnètic per a llegir i escriure informació. (Ja no s'utilitza) -Lloc específic en la part frontal de la caixa. -Connexió a la placa base mitjançant un cable de dades IDE i a la font per un connector Berg 4p.
 4. 4. 2. MEMÒRIA RAM
 5. 5. -Dispositiu d'emmagatzematge de dades i instruccions. -Formada per xips en un circuit (mòdul de memòria). -Els mòduls de memòria es col·loquen als sòcols de memòria. -En algunes memòries RAM, quan no hi ha corrent elèctrica la informació desapareix. -Tipus: -Estàtica (SRAM). -Dinàmica (DRAM). -Memòria RAM per a portàtil.
 6. 6. 3. DISC DUR
 7. 7. -Principal dispositiu d'emmagatzematge, conté el sistema operatiu. -Format per 5 parts: 1. Motor. 2. Circuit electrònic. 3. Capçal. 4. Plats. 5. Carcassa. -La capacitat màxima és 2 TB. -Localització: part frontal inferior de la caixa. -Connexió: a la placa base per mitjà d'un cable de dades, pot ser: 1. IDE. 2. SATA.
 8. 8. -L'espai entre els capçals i la superfície del plat és 5000 vegades més fina que un pèl de cabell humà. -Els braços del capçal per a escriure o recuperar dades es mouen 60 vegades per segon. -Forces naturals que permeten el moviment dels braços: 1. Electricitat. 2. Magnetisme. -Cada cm2 del plat conté 31 mil milions de bits.
 9. 9. 4. FONT D'ALIMENTACIÓ -Transforma el corrent de la xarxa elèctrica en un corrent que pot suportar l'equip. -Generen gran quantitat de calor, per això necessita un ventilador. -Tipus: -Font d'alimentació AT. -Font d'alimentació ATX. -Fonts d'alimentació adaptades a la caixa de dimensions menors a la ATX.
 10. 10. 5. BUS -Tipus: -IDE. -SATA.
 11. 11. 6. TARGETA DE XARXA -Targetes d'expansió. -En ordinadors que no tenen algunes de les funcions que proporcionen les diferents tipus de targetes o per a millorar-les. -Tipus. -Targeta gràfica. -Targeta de so. -Altres. -Targeta de xarxa. -Targeta USB. -Targeta COM -Targeta capturadora d'imatge TV.
 12. 12. 7. PLACA BASE -La placa base depèn de la caixa. -Aquesta també determina la font d'alimentació. -Component fonamental de l'ordinador. -Tipus: -ATX -Micro ATX -BTX -DTX
 13. 13. -Parts placa base: -Socket. -Xipset. -BIOS. -Sòcols de memòria. -Busos d'expansió. -Connectors. -Pila.
 14. 14. 8. LECTOR CD/DVD -Unitat de lectura. -Precisen d'un suport per a emmagatzemar la informació. -Combos: combinació de lectura i escriptura de distints suports. -Localització: part frontal superior de la caixa.
 15. 15. 9. VENTILADOR -Sistema refrigerador principal.
 16. 16. 10. PROCESSADOR -Circuit que governa tots el components de l'ordinador. -Format per transistors -Depèn del socket. -Destaquen dos tipus: -Intel. -AMD. -Principal problema dels processadors és la temperatura.
 17. 17. -Característiques: -Freqüència: indica la velocitat en què realitza una tasca. -Numero de nuclis: a major numero de nuclis, major velocitat. -Bus del sistema (FSB): canal que comunica la CPU amb la memòria RAM. -La memòria caché: memòria temporal.
 18. 18. 11. DISIPADOR -Sistema de refrigeració. -Localització: sobre el processador.
 19. 19. 12. CARCASSA -Caixa on es troben els components de l'ordinador.
 20. 20. Paula Sánchez Carrasco. Cristina Carreres Rey. Adelina Gospodinova Gospodinova.

×