Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Digital Marketing - Webinar

477 Aufrufe

Veröffentlicht am

Voor de webinar-reeks "Digital Now" is mij door Adformatie gevraagd om een proefcollege Digital Marketing te geven. Daarvoor heb ik drie ontwikkelingen uitgekozen waar ikzelf erg enthousiast over ben. Het marketing vak staat voor een aantal interessante uitdagingen, dus ik hoop dat meer marketeers mijn voorbeeld (het delen waar zij kansen zien) zullen volgen... want het vak maken we uiteindelijk samen.

Veröffentlicht in: Business
 • Login to see the comments

Digital Marketing - Webinar

 1. 1. 3 ONTWIKKELINGENin het MARKETING VAKdie DIGITAAL gedreven zijn1) CONVERSATIONAL2) HYPER SHAREABLE3) BRAND RELEVANCY
 2. 2. 1) CONVERSATIONALIn de aanloop naar de 3 webinars met experts is mijgevraagd om een proef-webinar voor te bereiden.Daarvoor heb ik drie ontwikkelingen gekozen in hetmarketing vak waar ik erg enthousiast over ben. Ik hoopdat na mij nog meer marketeers hetzelfde doen!
 3. 3. (OLD) MARKETINGPhoto (Creative Commons) flickr.com/photos/shinythings/151549624/
 4. 4. (NEW) MARKETINGDe oude marketeer praatte tegen alle klanten wanneer het hemuitkwam, ongeacht waar de klant was, hoe laat het was of hoede klant zich voelde. In de nieuwe situatie praat de klant tegende marketeer en werkt mee aan de producten. Dat werkt nietalleen goed bij t-shirts en bij chips overigens!
 5. 5. 407.610 smaken ingezonden5.849.624 battles gespeeld5.120.000 zakken Lay’s verkocht
 6. 6. 1) CONVERSATIONAL2) HYPER SHAREABLEHet internet is niet alleen een tafeltje voor twee, voormerk en klant, maar ook een tafeltje voor klant-en-klant.Mensen willen graag over uw product praten. Maar danmoet u hen wel een beetje helpen.
 7. 7. De Volkskrant besteedt veel aandacht aan hunartikelen, maar geeft geen prominentente plekaan het delen. De New York Times laat al bovende scroll zien dat lezers met de content aan dehaal mogen gaan.
 8. 8. Ook onder de scroll is het verschil groot. Bij deVolkskrant gaat het in de gebiedende wijs (Volgons!) met daarna wat Google Ads. Terwijl de NewYork Times laat zien dat het om de lezers en hunbijdragen draait.
 9. 9. De website TED.com laat ziendat het ook anders kan. Op dezepagina wordt duidelijk dat delezer op minstens 11 maniereniets kan doen om een video tedelen. TED kookt een deel vande Tweet zelfs voor.
 10. 10. TED.com denkt na over wat hetbelangrijkste aspect van een talkis en maakt dat super makkelijkom te delen. Welk deel van uwproduct of dienst maakt u hypershareable ?
 11. 11. "Markets are conversations"Dave Weinberger"You are what you share"Charles Leadbeater"You are what others share about you"Jim StolzePhoto (CC) flickr.com/photos/thomashawk/45560773/
 12. 12. 1) CONVERSATIONAL2) HYPER SHAREABLE3) BRAND RELEVANCY
 13. 13. 16Onze relatie met technologie verandert,deze wordt steeds intiemer. MarshallMcLuhan stelt dat de media eenverlengstuk van onze zintuigen zijn.Technologie is geen ding meer, maar eenniet weg te denken onderdeel van onsleven.
 14. 14. Voor merken biedt dit een geweldigekans om met oplossingen te komen diehangen tussen advertentie en service.Een handige dienst waarmee de relatietussen klant en merk veel meer op hulpzit dan op interuptie.
 15. 15. "Technologie gaat een nogintiemere relatie met de mens aan"Sander Duivestein"Merken helpengraag een handje"Jeroen de Bakker"Reclame van de toekomst is eensamensmelting van merkwaarden entechnologie om zodoende een rol vanbetekenis te spelen in het dagelijks leven"Jim Stolze
 16. 16. THANK YOU!@JIMSTOLZEboek: www.uitverkocht.nusite: www.TEDxAmsterdam.com
 17. 17. AND THANKS FORTWEETING :-)

×