Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

TRX-IA2020

Innovation Academy 2020

Ähnliche Bücher

Kostenlos mit einer 30-tägigen Testversion von Scribd

Alle anzeigen

Ähnliche Hörbücher

Kostenlos mit einer 30-tägigen Testversion von Scribd

Alle anzeigen
 • Als Erste(r) kommentieren

 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

TRX-IA2020

 1. 1. Научи.ме Отбор TRX- София Петрова- Университет по библиотекознание и информационни технологии Мартин Николов- Нов български университет Александра Ангелова –Университет за национално и световно стопанство
 2. 2. Идея за образователна платформа Видео уроци от практици от бизнеса в три сфери: • продажби • финанси • маркетинг През лятната вакация учениците в последните класове имат нужда от срещи с бизнеса и реален опит, за да изберат кариера.
 3. 3. Проблеми, които сме срещнали - Липса на работещи методи за кариерно ориентиране на младите хора в България (ученици и студенти) - Фиксиран график за провеждане на повечето онлайн курсове, който се оказва неудобен за целевата аудитория. - Логистични пречки за включване на целевата аудитория в съществуващи курсове и обучителни програми. - Липса на информация за стажантски програми и кариерни възможности, които предлагат фирмите за младите хора.
 4. 4. Решение на проблема -Изграждане на образователна платформа, която да предлага съдържание под формата на видео уроци, които да могат да бъдат гледани по всяко време . - Предлагане на платформата на място, където фирмите да представят своите стажантски програми, чрез които наученото от видео уроците, може да бъде приложено и на практика.
 5. 5. Нашите проучвания - Проучвания в столични гимназии с разнообразен профил. - Въпроси задавани към ученици от 9, 10 и 11 клас: • какво мислят да учат, когато завършат; • кои професии са им познати; • какво работят техните родители (питаме въпроси, свързани с родителите, за да разберем какви професии познават в семейна среда); • мислят ли да натрупат опит в сферата, която са избрали при някой семеен роднина, приятел; • през лятото възнамеряват ли да работят.
 6. 6. Резултати 0 1 2 3 4 5 6 7 Кариерно ориентирани Мислят да работят сезонна работа през лятото Мислят да започнат работя при познат в сферата Изпитват колебая в коя сфера да продължат 14-15 16-17 18-19 - Резултатите са приравнени към броя отговори на участници в анкетното проучване. Общият брой е 150 от 9, 10, 11 клас. Отговорите им са приравнени в скала.
 7. 7. Кратък анализ на резултати
 8. 8. Нашите проучвания - В нашите проучвания са включени и хора, които ползват образователни курсове в известни платформи и са попитани какви проблеми срещат при обучението си. - На учениците от профилираната гимназия дали смятат да продължат образованието си с профила от гимназията . Проучването е направено с помощта на учители и директори.
 9. 9. Целеви групи Ученици в горните класове в училище (14-18г), студенти и млади хора (18- 40г), които: - Имат нужда от кариерно ориентиране / преориентиране - Желаят да подобрят знанията си и да получат нови - Искат да си намерят нова работа - Интересуват се от нови възможности
 10. 10. Размер на потенциалния пазар - Ученици - 9, 10, 11 клас в най- големите градове в страната. - Студенти и хора, които са намерили работа, но желаят да се преквалифицират. * По данни от Министерството на образование броя на учащите в България към 2018 г. са близо 23 хил., които завършват средно образование, а тези, които записват висше образование са 229 хил. https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pressreleases/Education2018_SJ2 91X2.pdf
 11. 11. Нашите конкуренти - Всички образователни платформи, които предлагат такъв тип образование. - Softuni, Digitalpro, Trainingacademy, Telerik, Udemy, Coursera, Дигитален гараж на Google, Skillshare, Edx.
 12. 12. Нашите конкурентни предимства - Видео уроците ще бъдат записани на български език от хора, които са натрупали опит в съответната сфера. - Уроците ще бъдат адаптирани към българския пазар. - Предлагането на стаж на платформата, което да опосредства прилагането на преминатите видео уроци; - Възможност за кариерно ориентиране и бързо намиране на работа
 13. 13. Наши бъдещи партньори - Фирми от различни сфери, които предлагат стажантски позиции; - Университети - Училища - Младежки медии и информационни портали за образование.
 14. 14. Краткосрочни цели - Изграждане на платформа, генериране на известно количество съдържание и старт на рекламна кампания за привличане на потребители. - Търсене на помощ от бизнеса. - Генериране на съдържание с HR отдели на фирмите, за да можем да разкажем на целевите ни групи как протича интервюто за работа, какво да очакват, как да се подготвят и т.н. - Искаме да имплементираме идеята си в кратък срок, като започнем да генерираме малко, но качествено съдържание за нашата целева група, за да натрупаме разпознаваемост сред аудиториите си.
 15. 15. Дългосрочни цели • Изграждане на образователна платформа с актуално и практическо съдържание. Съдържанието на видео уроците регулярно ще се обновява и допълва. • Подобряване на образованието в България. • Подпомагане на българските ученици да бъдат ориентирани и целеустремени към професии.
 16. 16. Комуникационна стратегия - Социални мрежи - фейсбук, инстаграм, LinkedIn, където ще публикуваме актуална информация за нашите събития, предстоящи обучения, срокове и т.н. - Интервюта и публикации на сайта ни и в различни младежки медии - Участие в различни образователни събития и изложения
 17. 17. План за разпределяне на наградата - Изграждането на работеща платформа, която да бъде подкрепена от партньори. - Закупуването на техника, чрез която да може да бъде заснето съдържанието, което да качваме на платформата. - Закупуване на хостинг и домейн - Рекламна кампания за изграждане на разпознаваемост.
 18. 18. Имплементация на идеята - Докъде сме стигнали, с какво разполагаме, какво ще правим
 19. 19. Нашият екип Мартин – НБУ София – УниБИТ Александра- УНСС
 20. 20. Ние сме…

×