Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Hobbim a kertészkedés

356 Aufrufe

Veröffentlicht am

xy

Veröffentlicht in: Kunst & Fotos
 • Als Erste(r) kommentieren

 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Hobbim a kertészkedés

 1. 1. HOBBIM AKERTÉSZKEDÉS H. L.-né
 2. 2. Az én hobbim a kertészkedés, ezen belül pedig a virágokgondozása, mert kikapcsol, felvidít és megnyugtat. Virágaimat úgy ültetem és gondozom, hogy kora tavasztól késő őszig gyönyörködhessek a szebbnél szebb virágpompában.
 3. 3. HÓVIRÁGA hóvirág az Amarilliszfélék családjába tartozónövényünk, mely gyakran még hófoltok közöttvirágzik, így a tavasz egyik hírnökeként tartják számon.Jellegzetes alakú, három külső, hosszabb és hárombelső, rövidebb lepellevélből álló, fehér színű bókolóvirágaival februártól áprilisig találkozhatunk az üde- ésnedves lombos erdőkben, középhegységi gyertyános-tölgyesekben, bükkösökben, patak- és folyó mentiligeterdőkben.Bár a természetben a ligeterdők és a cserjések azotthonai, de a kertben is nagyon szépen díszít árnyékoshelyeken, üde, nedves humuszos talajban. Szaporításatavasszal virágzás után vagy nyár végén és ősszeltörténik, a hagymák nyugalmi időszaka alattválaszthatjuk szét a töveket. Egyéb gondoskodást nemigényel.
 4. 4. IBOLYAAz ibolya elsősorban a szerénységet szimbolizálja. Afehér ibolya a boldogságot és a megújulást jelenti. Atavasz egyik első kis növénye színében hordozza aboldog és friss ártatlanságot is. A kék ibolya pedig a hálavirága.
 5. 5. TULIPÁNA tulipán az egyik legkedveltebb tavaszinövényünk. Ha kertünkbe szeretnénk telepítenia tulipánt az ültetés ideje ősszel van, vagyis márszeptember végén, október elején kell nekilátnia hagymák elültetésének. A kert napos melegrészébe ültessük őket ahol a talaj jóvízáteresztő képességgel rendelkezik, és eléglaza a szerkezete. Ha talaj tömött és túl nedvesa hagymákat ültessük el külön homokkal kevertföldbe így megakadályozzuk, hogyszétrohadjanak a túl sok nedvességtől. Mivel ahagyma tárol minden nedvességet a növényszámára így nem szükséges öntözni, elégszámára a tavaszi csapadék.
 6. 6. ORGONAAz orgona hazánkban nem őshonos növény.Valószínűleg a Balkán-félszigetről származik, ésonnan került Törökországból.TermesztéseA közönséges orgona 2-4 méter magascserje, de céltudatos metszésselkecses, alacsony törzsű fává is nevelhető.Dúsan elágazó gyökérzete sekélyen helyezkedikel a talaj felszíne alatt, és a talaj nedvességétmohón veszi fel, ezért egy jókora orgonasövényközvetlen közelében a növények főként nyáron -sokat szenvednek a szárazságtól.
 7. 7. RÓZSA A rózsa a maganemességében, változatosságában éssokféleségében mindig a legnépszerűbb virágmarad. A rózsák érzelmeket fejeznekki, gyönyörködtetik. Ha rózsát szeretnénk ültetnikertünkbe tavasszal vagy ősszel telepítsük atöveket. Ma már igen széles a fajta választék akertészetekben, legyen szó bokor, futó, vagytörzses rózsáról. a szemet, a virágok királynői.
 8. 8. KIRÁLYLILIOMKirályliliom (Lilium regale): vágottvirágnak is alkalmas. 1,5 méter magasvirágszárán 10-15, nagyméretű, tölcséralakú, kellemes illatú virágot hoz nyárelején. Kis csoportokba ültetve, alacsonyévelőkkel körülvéve színpompás látványtnyújt.
 9. 9. VIRÁGAIM VIRÁGZÁSAHóvirág Ibolya Tulipán Orgona Rózsa KirályliliomFebruártól Márciustól Áprilistól Májustól Május Július- áprilisig - májusig végétől- az első fagyokig

×