Anzeige

Colina crucilor, Lituania

um Stockholm University
21. Dec 2015
Anzeige

Más contenido relacionado

Anzeige

Colina crucilor, Lituania

  1. COLINA CRUCILOR - LITUANIA IUNIE 2015
  2. La cca. 12 Km. de orasul Siauliai din nordul Lituaniei se gaseste COLINA CRUCILOR. Pare un loc inspaimantator, dar el este considerat de credinciosii crestini un taram sacru si mai ales benefic
  3. Istoria COLINEI CRUCILOR porneste in 1831, cand, in urma unei rascoale a populatiei lituaniene impotriva dominatiei tariste, multi rasculati au fost ucisi. Peste noapte, populatia orasului s-a hotarat sa duca cruci pe aceasta colina, in semn de respect pentru acei care si-au pierdut viata.
  4. Asa a inceput ceea ce se cheama razboiul crucilor. Ziua, armata tarista darama crucile si le distrugea, noaptea, populatia aducea pe ascuns altele. Acest razboi a atins apogeul in perioada comunista, cand autoritatile sovietice au hotarat sa rada colina de pe suprafata pamantului. Buldozeristul, care a facut acest lucru, a murit subit, impreuna cu intreaga sa familie.
  5. In prezent COLINA CRUCILOR este loc de pelerinaj pentru toti crestinii din lume. Pe colina sunt, potivit unor estimari, peste 500.000 de cruci din toata lumea, din toate materialele posibile, de toate marimile si formele. Se spune ca oricine vine aici si depune o cruce are parte numai de bucurii si realizari in viata. In 1993, Papa IOAN PAUL al- II-lea a vizitat acest loc sacru si a declarat impresionat:… ar trebui vizitat de orice crestin.
  6. Diaspora moldovenilor din Lituania a depus o cruce din piatra alba pe Colina Crucilor, pe 9 octombrie 2011. SFARSIT INFORMATII SI IMAGINI DE PE NET ANGI
Anzeige