Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

La revolució científica

 • Als Erste(r) kommentieren

 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

La revolució científica

 1. 1. LA REVOLUCIÓ CIENTÍFICA ILA SEUA INFLUÈNCIA SOBRELA MENTALITAT DE LÈPOCA Ferran Alapont, Xavi Domínguez, Pau Fagoaga, Mario Gao i Luciana
 2. 2. Índex: Introducció Astronomia Física Química Biologia Matemàtiques Medicina Avanços tècnics Causes
 3. 3. INTRODUCCIÓ: Europa, segles XVI i XVII, finals del renaixement. L humanisme representà una nova concepció del món basada en la raó i lexperimentació que va afavorir els avanços científics.
 4. 4. ASTRONOMÍA: Es recupera el model heliocèntric i sestudia el moviment dels astres. Autors més importants: Nicolau Copernic (1473-1543) De revolutionibus orbium coelestium. Galileo Galilei (1564-1642) Johannes Kepler (1571-1630) Thycho Brahe (1546-1601)
 5. 5. FÍSICA: Galileo Galilei, substitució de la física aristotèlica: Teoria del moviment de la Terra i el Sol amb moviments inercials. Experimenta el pla inclinat i la caiguda de objectes.Contribueix al costat duns altres en les teories que Newton donarà a conèixer més endavant.
 6. 6. QUÍMICA: Recuperació de la teoria atomista dels elements front a la teoria aristotèlica dels elements. Grans avanços a partir del s. XVII: Es denomina Ciència experimental. Descobreixen el Diòxid de Carboni. S’estableix la llei dels gasos ideals. Es publica una obra anomenada “The Sceptisc Chymist” on apareixia el concepte d’element químic.
 7. 7. BIOLOGÍA: Avanços en lestudi dels éssers vius, sobretot al s. XVII. S’observen les bactèries, protozous i els espermatozoides mitjançant el microscopi. Anton van Leeuwenhoek: Primera persona en veure bactèries i altres microorganismes. Va Marcello Malpighi: Es va descobrir els espermatozoides. dedicar a lestudi dels teixits, plantes, insectes, embrions i òrgans humans.
 8. 8. MATEMÀTIQUES: Inspirats per les lectures de Pitàgores, avanços en geometria , sistemes de càlcul i làlgebra, que afavoreixen els avanços astronòmics. Luca Pacioli (1445- Gerolamo Cardiano (1502-1576): Ars Magna. 1517): De divina Proportione. François Viète (1540-1603): Utilitza làlgebra per a resoldre problemes geomètrics, amb la teoria que anomenava “logística especiosa”. Niccolo Tartaglia (1499-1557): Descobreix un mètode per a resoldre equacions de tercer grau.
 9. 9. MEDICINA: Andrés Vesalio: Autor d’un dels llibres més influents sobre l’anatomia humana, De humani corporis fabrica (Sobre lestructura del cos humà). Va basar els seus estudis anatòmics en lobservació directa, rebutjant alguns errors anatòmics presents en lobra de Galeno, per la qual cosa és considerat el
 10. 10. MEDICINA: Aspectes més importants que va descobreixer: Realitzar la primera descripció vàlida de lesfenoide Va demostrar que lestèrnum consta de tres parts i el sacre de cinc o sis. Va descriure acuradament el vestíbul a linterior de los temporal. Va descriure la vena Acigos, i va descobrir en el fetus el canal que comunica la vena umbilical i la vena cava inferior. Va descriure també l’omento, i les seues connexions amb lestómac, la melsa i el còlon I va formular l’explicació més correcta de lanatomia
 11. 11. AVANÇOS TÈCNICS: 1590: Microscopi compost, Zacharias Janssen. 1593: Termòmetre daigua, Galileo Galilei. 1608: Telescopi, Hans Lippershey. 1625: Transfusió de sang, Jean- Baptiste Denis.
 12. 12. CAUSES: Interpretació matemàtica: Pitagorisme Platonisme Nous instruments dobservació i medició. Canvi en la valoració negativa de la tècnica. Nova figura del

×