Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Dark tourism

790 Aufrufe

Veröffentlicht am

Concepte i exemples de turisme fosc

Veröffentlicht in: Reisen
 • Als Erste(r) kommentieren

Dark tourism

 1. 1. Dark tourism El costat fosc del turisme
 2. 2. Què origina el ‘dark tourism’? 1. La consolidació del post-turista 2. La recerca de l’espai ‘ocult’ (back) 3. L’atracció del desastre i la desgràcia
 3. 3. post - turista Nou turista, freqüentment millennial, que cerca espais singulars que no siguin els espais clàssics “on van els turistes”. Un dels objectius dels post- turistes és compartir la seva experiència a les xarxes socials.
 4. 4. Aquesta voluntat exhibicionista pot entrar en conflicte amb el contingut simbòlic del lloc. Com aquest turista que fa el pi en el Monument a l’Holocaust de Berlin...
 5. 5. El concepte de ‘back’ (la part oculta de l’espai que no veuen els turistes) va ser proposat per Dean MacCannell
 6. 6. Hi ha una seducció social per l’horror i la catàstrofe, que es fins i tot un gènere cinematogràfic.
 7. 7. En el teatre clàssic grec, la presentació de tragèdies personals i desastres col·lectius era considerat ‘purificador’. La catarsi era això: La contemplació de l’horro amb fins terapèutics.
 8. 8. Post turistes + recerca del back + catarsi contemporània = dark tourism
 9. 9. L’atracció de la mort
 10. 10. Es pot definir ‘turisme fosc’ com l’atracció dels visitants per la mort, el desastre o la desgràcia.
 11. 11. La memòria de l’horror
 12. 12. Alguns espais ‘dark’ mostren l’horror del passat i exhibeixen la part més fosca de la humanitat: una guerra, un genocidi, un magnicidi... Són llocs que tenen un component dark, però també un valor històric.
 13. 13. Dark museums Dels 25 museus seleccionats a tripadvisor, quatre són ‘dark museums’, museus dedicats a la presentació dramàtica d’un episodi desgraciat
 14. 14. La memòria de l’horror caduca? Tots recordem amb horror Auswitchz o els crims de la Guerra Civil. Però amb el pas del temps, la distància temporal dilueix la percepció de l’horror. És dark Waterloo o simplement turisme cultural?. I Pompèia? I el Colissèum?
 15. 15. Espais foscos Presons, manicomis, espais de guerra, paisatges post-nuclears, escenaris d’un magnicidi... L’horror pot prendre moltes formes i, per això, els espais ‘dark’ són també diversos.
 16. 16. https://goo.gl/UX7lJJ The Telegraph. Travel
 17. 17. www.cherboylwel.com
 18. 18. www.belchite.es
 19. 19. A la recerca del ‘back’
 20. 20. www.slumdogs.com
 21. 21. El dark tourism disposa fins i tot del seu parc temàtic. Dismaland és un projecte del graffiter Banksy, que creà un anti-parc. Va ser un èxit de públic.

×