Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.
Тематски тест
Материјали и енергија

1)Какви можат да бидат материјалите според потеклото?
_______________________________...
8)Размисли и одговори !
Хартија се добива од _____________________________, а гума од ______________.Исто така искористена...
Nächste SlideShare
Wird geladen in …5
×

тематски тест материјали и енергија за 4 одд.

3.686 Aufrufe

Veröffentlicht am

  • Loggen Sie sich ein, um Kommentare anzuzeigen.

тематски тест материјали и енергија за 4 одд.

  1. 1. Тематски тест Материјали и енергија 1)Какви можат да бидат материјалите според потеклото? __________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________ 2)Материјалите можат да бидат во: ________________________ , ______________________________ и _____________________________состојба. 3)Под дејство на топлина материјалите се __________________,под дејство на притисок можат да се __________ ____или се ___________________. 4)Наброј неколку својства на секоја од зададените материјали! Хартија Железо Дрво Пластика 5) За да се добие мешавина треба барем _________________материјали. 6)Најпознат растворувач во природата е _________________.Таа може да ги раствора _____________________ __________________________________________________________________________________________________ 7)Со што не може да се меша водата? __________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________
  2. 2. 8)Размисли и одговори ! Хартија се добива од _____________________________, а гума од ______________.Исто така искористената хартија може да се ______________________________. 9)За некој предмет да се движи потребна му е ___________________________. Автомобилите ја добиваат од _____________________ , растенијата од ______________________ , а човекот од ____________________. 10)Што е енергија? _______________________________________________________________________________________________ 12) Енергијата може да биде:________________________,________________________ и ____________________ 13)Најголем извор на енергија е ____________________.Тоа ни дава _______________и _________________. 14)Сончевиот спектар од бои (виножитото) го сочинуваат боите : ___________________, ____________________, ________________________, ___________________, ____________________ и _________________________. Имае и презиме : ______________________________ ______________________, Наставник:__________________ Оцена: Родител: Дата: 28/11/2013

×