Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Elscastellsmedievals

1.999 Aufrufe

Veröffentlicht am

presentació per a alumnes de 5 anys

 • Als Erste(r) kommentieren

 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Elscastellsmedievals

 1. 1. EL CASTELL MEDIEVAL EL CASTELL MEDIEVAL ERA FORTALESA I CASA ELS REIS, PRINCEPS I PRINCESES I ELS SENYORS FEUDALS VIVIEN AMB LA SEVA FAMÍLIA I ELS SEUS SERVENTS. ELS SOLDATS DEFENSAVEN EL CASTELL I LES TERRES DEL VOLTANT. ELS CASTELLS ES FEIEN MÉS GRANS AMB ELS ANYS, JA QUE SAFEGIEN NOVES PARTS (TORRES, MURALLES, ...)
 2. 2. LA SITUACIÓ ESTRATÈGICA DELS CASTELLS• ELS CASTELLS ES CONSTRUIEN ALS LLOCS MÉS ELEVATS, AIXÍ ERA MÉS FACIL VEURE SI VENIEN ENEMICS.
 3. 3. QUI CONSTRUIA ELS CASTELLS?
 4. 4. EL MESTRE D’OBRA DISSENYAVA EL PROJECTE DEL CASTELL FEIA ELS PLÀNOLS SUPERVISAVA LA CONSTRUCCIÓ
 5. 5. MESTRES CANTERS TRIAVEN I TALLAVEN LES PEDRES
 6. 6. ELS PEONS QUAN LES PEDRES ESTAVEN PREPARADES ELS PEONS ANAVEN FENT EL CASTELL
 7. 7.  PER JUNTAR LES PEDRES FEIEN SERVIR ARGAMASSA L’ARGAMASSA ERA CALÇ, SORRA I AIGUA
 8. 8. ELS FUSTERS TALLAVEN LES FUSTES I FEIEN LES BIGUES, ELS ANDAMIS, LES ESTRUCTURES PER SUPORTAR ELS ARCS, SOSTRES, ETC...
 9. 9. ELS FERRERS FEIEN LES REIXES, ELS CLAUS, ELS REFORÇOS DE LES PORTES, LES EINES PER TREBALLAR EN LA CANTERA, ETC…
 10. 10. ELS PINTORS DECORAVEN LES PARETS AMB PINTURES I TAPISSOS
 11. 11. EINES MEDIEVALS
 12. 12. PARTS DUN CASTELL LES TORRES I LES MURALLES SERVIEN PER DEFENSAR-SE DELS ATACS
 13. 13.  A LES TORRES HI HAVIA LES ESTANCES I MAGATZEMS, ESTAVEN REMATADES PER MERLETS QUE PROTEGIEN ALS DEFENSORS DEL CASTELL.
 14. 14.  AL VOLTANT DEL CASTELL HI HAVIA EL FOSSAT PER TAL DE DETENIR ALS ENEMICS. MOLTES VEGADES SAPROFITAVA PER CRIAR PEIXOS QUE ES MENJAVEN.
 15. 15.  EL PONT LLEVADÍS COMUNICAVA EL CASTELL AMB LEXTERIOR I PERMETIA CREUAR EL FOSSAT.
 16. 16.  LA PORTA CALADISSA ERA LÚNICA ENTRADA AL CASTELL.
 17. 17. REPASSEM
 18. 18.  A LINTERIOR DELS CASTELL HI HAVIA UN PATI DARMES, ERA EL LLOC ON ES TROBAVEN LES DIFERENTS INSTAL·LACIONS: FERRERIA, HORT, QUADRES, EL POU, ...
 19. 19.  TORRE DE LHOMENATGE: ÉS LA TORRE PRINCIPAL DEL CASTELL. EN ELLA VIVIEN ELS REIS O NOBLES FEUDALS. ERA LA MÉS PROTEGIDA. EN CAS DINVASIÓ DEL CASTELL ERA EL DARRER REFUGI.
 20. 20.  ADARVE O CAMÍ DE RONDA ON ES COL·LOCAVEN ELS DEFENSORS DEL CASTELL
 21. 21.  ATALAIA O TORRE DE VIGILÀNCIA ES POT OBSERVAR DE LLUNY ELS ENEMICS I DONAR AVÍS
 22. 22. REPASSEM LES PARTS D’UNCASTELL
 23. 23. LA GENT QUE HABITAVA ELS CASTELLS• ELS REIS O SENYORS• ELS SERVENTS• LES CRIADES• EL CUINER• LA GUARDIA REIAL.• L’HOME DE CAMBRA• ELS CAVALLERS
 24. 24. ELS MERCATS MEDIEVALS• EREN UN CONJUNT DE BOTIGUES QUE ES POSAVEN AL CARRER O AL PATI D’ARMES . LA GENT LES RECORRIA I COMPRAVA EL QUE NECESSITAVA.
 25. 25. ELS JOCS MEDIEVALS. ELS TORNEJOS ERENELS MÉS IMPORTANTSDE TOTS ELS JOCS. UNADE LES PROVESCONSISTIA EN DERRIBARDEL CAVALL ALCAVALLER CONTRARIAMB UNA LLANÇA.
 26. 26. LES FESTES AL CASTELLES FEIEN PER CELEBRARALGUN FET IMPORTANT,COM LA VICTORIA EN UNABATALLA, ANIVERSARISETC..A LES FESTES ANAVEN ELSSENYORS FEUDALS I LESSEUES FAMILIES.MENJAVEN ANIMALSCAÇATS, FRUITES IDOLÇOS I BEVIEN AIGUA IVI.
 27. 27. CASTELLS DEL MÓN
 28. 28. CASTELL DE XÀTIVA

×