1.biografia fahredin shehu

Visar
VisarHead of Treasury um Visar
Rahovec -2012
FAHREDIN SHEHU
BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT
100 vjetori i pavarësise së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
Photo © Copyright by
Bruno Fert, Paris
Shënime biografike
U lind në Rahovec në jugperëndim të Kosovë më
1972. Studimet universitare i kryen në
Universitetin e Prishtinës, Studime Orientale.
Vazhdoi studimet e shkalles se trete ne Letersi.
Aktivisht merret me kaligrafi duke zbuluar
teknika dhe mediume te reja për këtë lloj specifik
të artit vizual.
Shkruan vështrime estetike për artin pamor.
Është ekspert i letërsisë transcendentale dhe hulumtues i trashëgimisë
shpirtërore botërore.
Në dhjetë vite të fundit ka funksionuar si Hulumtues i Pavarur Shkencor ne
fushën e Trashëgimisë shpirtërore Botërore dhe Estetikës Sakrale.
100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
Librat e botuar (1):
1. NUN- përmbledhje me poezi mistike, 1996 botim autori,
2. SHUMËSI E PADUKSHME- Prozë poetike, 2000, botim autori
3. NEKTARINA- Roman epik transcendental, 2004, sht. Botuese,
Rozafa, Prishtinë projekt i Ministrisë së Kulturës Rinisë dhe Sporteve të
Kosovës
4. ELEMENTAL 99- Tregime të shkurta poetike, 2006, Qendra për
mendim pozitiv, Prishinë
5. KUN- Përmbledhje me poezi të lirikës transcendentale, 2007, Sht.
Botuese LOGOS-A, Shkup
6. Dismantle of Hate- Libri elektronik, E-book, në gjuhën angleze,
botuar nga Ronin Press, Londër, Angli
BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT
Librat e botuar (2):
7. Crystaline Echoes, Poezi, Libër dhe e-book, 2011, Corpos Editora-
Madeira, Portugal
8. Pleroma’s dew. Poemë, Inner Child Press, 2012, New York, SHBA
9. Makadami i Smagradtë, Iniciativa Pozitive, 2012, Rahovec, Kosovë
10. Manat, Roman, LOGOS-A, Shkup, 2012, Maqedoni
11. Punime shkencore në: Institute for Balkan Studies, Tehran, Iran
12. Punime shkencore në: Revista “Avicenna”, Prishtinë, Kosovë
100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT
Botimet në gazeta dhe revista (1):
• Ese në të përditshmen ZERI, Prishtinë,
• Ese në të përditshmen LAJM, Prishtinë,
• Ese në të përditshmen GAZETAEXPRESS, Prishtinë,
• Ese në të përditshmen KOHA DITORE, Prishtinë
• Ese në të përditshmen ILIRIA POST, Prishtinë,
• Kolumne dhe ese në javoren JAVA, Prishtinë,
• Poezi në Revistën MM të Qendrës për studime humanistike
GANI BOBI, Prishtinë
BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT
100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
Botimet në gazeta dhe revista (2):
• Ese në revistën “Studime Orientale” të botuar nga Shoqata
e Orientalistëve të Kosovës.
• Poezi në revistën STAV- Tuzla, Bosnie dhe Hercegovinë
• Poezi në revistën ULAZNICA- Zrenjanin, Vojvodinë
• Ese në revisten elektronike SEGURAWEB dhe Ars Poetica,
Holandë
• Ese në revistën elektronike GAZETA START, Shqipëri
BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT
100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
Botimet në gazeta dhe revista (3):
• Poezi në Istanbul Literary Review, Istanbul, Turqi,
• Poezi në MOBIUS Magazine, New York, SHBA
• THE WORLD POETS QUARTERLY (multilingual)
VOLUME No. 58, Pekin, Kinë
• THE WORLD POETS YEARBOOK 2009, Pekin, Kinë
• Poezi në Sarajevske Sveske 2010, Sarajevo, Bosnia
• Poezi në Balkan writers, Beograd, Serbi
• Poezi në Poetas del Mundo, Santiaogo de Chile
BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT
100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
Botimet në gazeta dhe revista (4):
• Poezi në Mediterranean, Gotteborg, Suedi
• Poezi në Aquill Relle, Bruksel, Belgjikë
• Poezi në Poem Hunter, SHBA
• Poezi në World Poets Society, Athinë, Greqi
• Poezi në Alb Poem, Shqipëri
• Poezi në Soylesi Magazine, Istanbul, Turqi
• Poezi në Ura, Tiranë, Shqipëri
• Poezi në Uzina Marta, Brazil
• Poezi në Arabic and Davah, Hong Kong
BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT
100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
Botimet në gazeta dhe revista (5):
• Poezi në Orientul Meu, Bukuresht, Rumani
• Poezi në Agonia, Bukuresht, Rumani
• Poezi dhe profil në Carty’s Poetry Journal, Dublin, Irlandë
• Poezi në Middle East Online, Londër, Angli
• Poezi në anglisht në The Sound of Poetry Review,
Argjentinë
• Poezi në Le Post, Paris, Francë,
BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT
100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
Botimet në gazeta dhe revista (6):
• Poezi ne Aube, Paris, Francë
• Poezi në 24 Heurs, Zhenevë, Zvicërr
• Poezi në Tribune de Geneve, Zhenevë, Zvicërr
• Poezi dhe Kaligrafi në World Art Friends, Medeirra,
Portugali
• Poezi në Le Chasseur Abstrait Review- Cintas, Revue
d’Art, et litterature, Musique, në disa numra me radhë,
Paris, Francë
• Poezi në Album Nocturno- Antologji, Salvador,
BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT
100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
Botimet në gazeta dhe revista (7):
• Poezi në Carcinogenic Poetry, Brazil
• Poezi në Arte Poetica, Salvador,
• Poezi në Antologji të Fernando Sabido Sanchez, Madrid,
Spanjë
• Poezi në Antologjinë botërore Poetas Siglo Venti uno,
Editor, Fernando Sabido Sanchez, Madrid, Spanjë
• Poezi në CHECK POINT PETRY, Le Reti di Dedalus,
Romë, Itali
BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT
100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
Botimet në gazeta dhe revista (8):
• Poezi në Author India, Indi
• Poezi në Cinosargo, Arica, Kili
• Poezi në Antologjinë e Andres Morales, Kili
• Poezi në Gray Scale, Niger
• Poezi në Snow in Guinea Magazine, 13 º NUMBER OF
LITERARY MAGAZINE LVII No. of 2nd etapa/01-07-
2011
• Poezi në; La Granada, No. 2, Oslo, Norvegji
BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT
100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
Botimet në gazeta dhe revista (9):
• Poezi në Realidad Y Fictiones, të Hector Zabala, Buenos
Aires, Argjentinë
• Poezi në antologjinë të Alejandro Schmidt- Buenos Aires,
Argjentinë
• Poezi në Best poems Encyclopedia, USA
• Poezi në Healnig World Anthology, New York, USA
• Poezi në Poetic Bliss Anthology, New Delhi, India
• Poezi në Aquillrele Anthology, Bruksel, Belgjikë
BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT
100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
Botimet në gazeta dhe revista (10):
• Poezi në Voices, USA
• Artikuj në World Bulletin, Istanbul, Turqi
• Artikuj në Newropeans Magazine, Strasbourg, Francë
• Librat në:
http://www.archive.org/search.php?query=creator%3A%22
Fahredin%20Shehu%22, SHBA
BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT
100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
Pjesëmarrjet (1):
• Ekspozita e kaligrafive në Kajro, Egjipt, 2004;
• Takimet e 44-ta të poezisë, Sarajevë 2005;
• Kongresi mbi 600 vjetorin e Veprës së Abdurrahman Ibn
Khaldunit, Kajro, Egjipt, 2006;
• Takimi për të drejtat e pakicave etnike, Parlamenti
Evropian, Bruksel, 2006;
• Ekspozita e pikturave dhe e librave ne Ministrinë e kulturës
së Egjiptit, Kajro, 2007;
• Debatet ne KTV, RTK, TV BESA;
BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT
100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
Pjesëmarrjet (2):
• Pjesëmarrje në Kongresin me rastin e 800 vjetorit te poetit
Persian Xhelaludin Rumi, organizuar nga UNESCO dhe
Fondacion Saadi Shirazi, Tiranë.
• Pjesëmarrje ne Kongresin e 3th Ndërkombëtar Sheikh
Tousi, Qom, Teheran, Mashhad, Iran
• Pjesëmarrje ne Konferencën rajonale për bashkëpunim,
Kopaonik, Serbi
• Festivali i 14-të i Poezisë Voix de Metiterranee, Lodeve,
Francë
• Festivali i poezisë- jubilar ne Struge, Maqedoni
BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT
100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
Pjesëmarrjet (3):
• Konferenca Rajonale, PEN Qendra e Maqedonisë, Shkup,
Maqedoni
• Festivali Ideogramma, Qipro
• Festivali Nisan 13, Galilee, Nazareth, Izrael
• Festivali Fermoy Poetry Festival, Dublin, Irlandë
• Debate në mediat Nacionale RTK, KTV, TV 21, Klan
kosova
• Profile artistike në “KULT”, “AVENY” ne Transmetuesin
Publik Televiziv RTK
BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT
100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
• I pëkthyer në Anglisht, Frëngjisht, Italisht, Spanjisht,
Hebraisht, Suedisht, Rumanisht, Serbisht, Kroatisht,
Boshnjakisht, Maqedonisht, Turqisht, Gjuhë Rome,
Persisht
• Librat e tij gjinden në Bibliotekën e Aleksandrisë,
Alexandria, Egjipt,
• British Library, Londër, Mbretëria e Bashkuar
• I katalogizuar në Bibliotekën Universitare dhe Kombëtare
të Kosovës
• Në Bibliotekën Nacionale në Zagreb, Kroaci
• Në Bibliotekën Nacionale në Beograd, Serbi
BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT
100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
• Ambasador i Poetëve për Shqipëri nga Lëvizja Poetët
botëror “Poetas del Mundo”, Santiago de Chile
• Anëtar i Asociacionit Botëror të Poetëve, Greqi
• Anëtar i PEN Qendrës së Kosovës
• Anëtar i Këshillit të librit dhe Botimeve pranë Ministrisë së
Kulturës, Rinisë dhe Sporteve.
• Punon në administratën e Radio Televizionit të Kosovës
RTK
BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT
100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
Kontakti:
Fahredin Shehu
+37744255091
Radio Televizioni i Kosoves
Ndërtesa e Radio Kosoves,
Bordi i Drejtorëve, kati IV
10 000 Prishtinë, Kosovë
fahredin.shehu@gmail.com
http://fahredin-sh.blogspot.com/
BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT
100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
1.biografia  fahredin shehu
1 von 21

Recomendados

projekt: shkrimtaret bashkohor shqiptar dhe veprat e tyre von
projekt: shkrimtaret bashkohor shqiptar dhe veprat e tyreprojekt: shkrimtaret bashkohor shqiptar dhe veprat e tyre
projekt: shkrimtaret bashkohor shqiptar dhe veprat e tyreFatjon Cane
30.9K views9 Folien
Referat ne letersi von
Referat ne letersiReferat ne letersi
Referat ne letersiAnxhela Karreçi
23.3K views7 Folien
Pyetjet dhe përgjigjet në letërsi shqiptare von
Pyetjet dhe përgjigjet në letërsi shqiptarePyetjet dhe përgjigjet në letërsi shqiptare
Pyetjet dhe përgjigjet në letërsi shqiptare#MesueseAurela Elezaj
11.7K views30 Folien
Shkrimtare te shquar shkrimtar von
Shkrimtare te shquar shkrimtarShkrimtare te shquar shkrimtar
Shkrimtare te shquar shkrimtarDenis Celaj
1.4K views4 Folien
Gjergj Fishta von
Gjergj FishtaGjergj Fishta
Gjergj FishtaOrgesaIbri
1K views21 Folien
Gjergj Fishta von
Gjergj FishtaGjergj Fishta
Gjergj FishtaElio Mema
8K views12 Folien

Más contenido relacionado

Was ist angesagt?

Gjergj fishta dhe "Lahuta e Malecis" von
Gjergj fishta dhe "Lahuta e Malecis"Gjergj fishta dhe "Lahuta e Malecis"
Gjergj fishta dhe "Lahuta e Malecis"Matilda Gremi
62.7K views17 Folien
Ndre Mjeda - 2015 von
Ndre Mjeda - 2015Ndre Mjeda - 2015
Ndre Mjeda - 2015Riku Verri
18.2K views43 Folien
Lahuta e Malcis - At Gjergj FISHTA von
Lahuta e Malcis  - At Gjergj FISHTALahuta e Malcis  - At Gjergj FISHTA
Lahuta e Malcis - At Gjergj FISHTAMarjan DODAJ
18.3K views728 Folien
Shkrimtarët e letërsisë bashkohore Shqiptare von
Shkrimtarët e letërsisë bashkohore ShqiptareShkrimtarët e letërsisë bashkohore Shqiptare
Shkrimtarët e letërsisë bashkohore ShqiptareUniversiteti Politeknik Tirane
47.2K views15 Folien
PROJEKT: GJERGJ FISHTA DHE ” LAHUTA E MALCIS” von
PROJEKT: GJERGJ FISHTA DHE ” LAHUTA E MALCIS” PROJEKT: GJERGJ FISHTA DHE ” LAHUTA E MALCIS”
PROJEKT: GJERGJ FISHTA DHE ” LAHUTA E MALCIS” #MesueseAurela Elezaj
50.3K views24 Folien
Mrizi i Zanave von
Mrizi i ZanaveMrizi i Zanave
Mrizi i ZanaveMightyGirl20
10.3K views11 Folien

Was ist angesagt?(20)

Gjergj fishta dhe "Lahuta e Malecis" von Matilda Gremi
Gjergj fishta dhe "Lahuta e Malecis"Gjergj fishta dhe "Lahuta e Malecis"
Gjergj fishta dhe "Lahuta e Malecis"
Matilda Gremi62.7K views
Ndre Mjeda - 2015 von Riku Verri
Ndre Mjeda - 2015Ndre Mjeda - 2015
Ndre Mjeda - 2015
Riku Verri18.2K views
Lahuta e Malcis - At Gjergj FISHTA von Marjan DODAJ
Lahuta e Malcis  - At Gjergj FISHTALahuta e Malcis  - At Gjergj FISHTA
Lahuta e Malcis - At Gjergj FISHTA
Marjan DODAJ18.3K views
PROJEKT: GJERGJ FISHTA DHE ” LAHUTA E MALCIS” von #MesueseAurela Elezaj
PROJEKT: GJERGJ FISHTA DHE ” LAHUTA E MALCIS” PROJEKT: GJERGJ FISHTA DHE ” LAHUTA E MALCIS”
PROJEKT: GJERGJ FISHTA DHE ” LAHUTA E MALCIS”
#MesueseAurela Elezaj50.3K views
Sami Frasheri Serena Mane von lira kuca
Sami Frasheri Serena ManeSami Frasheri Serena Mane
Sami Frasheri Serena Mane
lira kuca2.3K views
Lasgush von nonavet
LasgushLasgush
Lasgush
nonavet31.6K views
OLIMPI SHQIPTAR liber nga Flori BRUQI von Marjan DODAJ
OLIMPI SHQIPTAR liber nga Flori BRUQIOLIMPI SHQIPTAR liber nga Flori BRUQI
OLIMPI SHQIPTAR liber nga Flori BRUQI
Marjan DODAJ8.9K views
Sami frashri shqipriaqkaqenqeshteqdotebehet von Albi Muca
Sami frashri shqipriaqkaqenqeshteqdotebehetSami frashri shqipriaqkaqenqeshteqdotebehet
Sami frashri shqipriaqkaqenqeshteqdotebehet
Albi Muca11.4K views
Pulebardha von EsliSula1
PulebardhaPulebardha
Pulebardha
EsliSula15.7K views
Letersia shqiptare e rilindjes Gjuhe Shqipe von Ajlinda Idrizi
Letersia shqiptare e rilindjes Gjuhe ShqipeLetersia shqiptare e rilindjes Gjuhe Shqipe
Letersia shqiptare e rilindjes Gjuhe Shqipe
Ajlinda Idrizi12.6K views
Punim seminarik ne Gjuhë dhe letersi shqipe Driton nuha von Driton Nuha
Punim seminarik ne Gjuhë dhe letersi shqipe Driton nuhaPunim seminarik ne Gjuhë dhe letersi shqipe Driton nuha
Punim seminarik ne Gjuhë dhe letersi shqipe Driton nuha
Driton Nuha 16.5K views

Similar a 1.biografia fahredin shehu

9.takimet e ndryshme von
9.takimet e ndryshme9.takimet e ndryshme
9.takimet e ndryshmeVisar
719 views35 Folien
5.takimi ne francë von
5.takimi ne francë5.takimi ne francë
5.takimi ne francëVisar
377 views11 Folien
7.takimi ne izrael von
7.takimi ne izrael7.takimi ne izrael
7.takimi ne izraelVisar
360 views22 Folien
4.takimi ne egjipt von
4.takimi ne egjipt4.takimi ne egjipt
4.takimi ne egjiptVisar
358 views9 Folien
Naim Frasheri dhe vepra e tij von
Naim Frasheri dhe vepra e tijNaim Frasheri dhe vepra e tij
Naim Frasheri dhe vepra e tijDiana Lamaj
10.6K views5 Folien
bota sot 206 von
bota sot 206bota sot 206
bota sot 206Shefqet Avdush Emini
39 views1 Folie

Similar a 1.biografia fahredin shehu(20)

9.takimet e ndryshme von Visar
9.takimet e ndryshme9.takimet e ndryshme
9.takimet e ndryshme
Visar719 views
5.takimi ne francë von Visar
5.takimi ne francë5.takimi ne francë
5.takimi ne francë
Visar377 views
7.takimi ne izrael von Visar
7.takimi ne izrael7.takimi ne izrael
7.takimi ne izrael
Visar360 views
4.takimi ne egjipt von Visar
4.takimi ne egjipt4.takimi ne egjipt
4.takimi ne egjipt
Visar358 views
Naim Frasheri dhe vepra e tij von Diana Lamaj
Naim Frasheri dhe vepra e tijNaim Frasheri dhe vepra e tij
Naim Frasheri dhe vepra e tij
Diana Lamaj10.6K views
6.vizita ne liban von Visar
6.vizita ne liban6.vizita ne liban
6.vizita ne liban
Visar557 views
M.p letërsia filobiblike gjon buzuku von Monika Pahumi
M.p letërsia filobiblike gjon buzukuM.p letërsia filobiblike gjon buzuku
M.p letërsia filobiblike gjon buzuku
Monika Pahumi10.1K views
Kush ishte nezim frakulla von OmerMaksudi
Kush ishte nezim frakullaKush ishte nezim frakulla
Kush ishte nezim frakulla
OmerMaksudi778 views
Faruk Tasholli Intervist me Shefqet Avdush Eminin nga kosova në atdheun e re... von Shefqet Avdush Emini
Faruk Tasholli Intervist me Shefqet Avdush Eminin nga kosova në atdheun e re...Faruk Tasholli Intervist me Shefqet Avdush Eminin nga kosova në atdheun e re...
Faruk Tasholli Intervist me Shefqet Avdush Eminin nga kosova në atdheun e re...
Figurat e rilindjes sonë kombëtare von olinuhi
Figurat e rilindjes sonë kombëtareFigurat e rilindjes sonë kombëtare
Figurat e rilindjes sonë kombëtare
olinuhi20.8K views

1.biografia fahredin shehu

 • 2. BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT 100 vjetori i pavarësise së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu Photo © Copyright by Bruno Fert, Paris Shënime biografike U lind në Rahovec në jugperëndim të Kosovë më 1972. Studimet universitare i kryen në Universitetin e Prishtinës, Studime Orientale. Vazhdoi studimet e shkalles se trete ne Letersi. Aktivisht merret me kaligrafi duke zbuluar teknika dhe mediume te reja për këtë lloj specifik të artit vizual. Shkruan vështrime estetike për artin pamor. Është ekspert i letërsisë transcendentale dhe hulumtues i trashëgimisë shpirtërore botërore. Në dhjetë vite të fundit ka funksionuar si Hulumtues i Pavarur Shkencor ne fushën e Trashëgimisë shpirtërore Botërore dhe Estetikës Sakrale.
 • 3. 100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu Librat e botuar (1): 1. NUN- përmbledhje me poezi mistike, 1996 botim autori, 2. SHUMËSI E PADUKSHME- Prozë poetike, 2000, botim autori 3. NEKTARINA- Roman epik transcendental, 2004, sht. Botuese, Rozafa, Prishtinë projekt i Ministrisë së Kulturës Rinisë dhe Sporteve të Kosovës 4. ELEMENTAL 99- Tregime të shkurta poetike, 2006, Qendra për mendim pozitiv, Prishinë 5. KUN- Përmbledhje me poezi të lirikës transcendentale, 2007, Sht. Botuese LOGOS-A, Shkup 6. Dismantle of Hate- Libri elektronik, E-book, në gjuhën angleze, botuar nga Ronin Press, Londër, Angli BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT
 • 4. Librat e botuar (2): 7. Crystaline Echoes, Poezi, Libër dhe e-book, 2011, Corpos Editora- Madeira, Portugal 8. Pleroma’s dew. Poemë, Inner Child Press, 2012, New York, SHBA 9. Makadami i Smagradtë, Iniciativa Pozitive, 2012, Rahovec, Kosovë 10. Manat, Roman, LOGOS-A, Shkup, 2012, Maqedoni 11. Punime shkencore në: Institute for Balkan Studies, Tehran, Iran 12. Punime shkencore në: Revista “Avicenna”, Prishtinë, Kosovë 100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT
 • 5. Botimet në gazeta dhe revista (1): • Ese në të përditshmen ZERI, Prishtinë, • Ese në të përditshmen LAJM, Prishtinë, • Ese në të përditshmen GAZETAEXPRESS, Prishtinë, • Ese në të përditshmen KOHA DITORE, Prishtinë • Ese në të përditshmen ILIRIA POST, Prishtinë, • Kolumne dhe ese në javoren JAVA, Prishtinë, • Poezi në Revistën MM të Qendrës për studime humanistike GANI BOBI, Prishtinë BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT 100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
 • 6. Botimet në gazeta dhe revista (2): • Ese në revistën “Studime Orientale” të botuar nga Shoqata e Orientalistëve të Kosovës. • Poezi në revistën STAV- Tuzla, Bosnie dhe Hercegovinë • Poezi në revistën ULAZNICA- Zrenjanin, Vojvodinë • Ese në revisten elektronike SEGURAWEB dhe Ars Poetica, Holandë • Ese në revistën elektronike GAZETA START, Shqipëri BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT 100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
 • 7. Botimet në gazeta dhe revista (3): • Poezi në Istanbul Literary Review, Istanbul, Turqi, • Poezi në MOBIUS Magazine, New York, SHBA • THE WORLD POETS QUARTERLY (multilingual) VOLUME No. 58, Pekin, Kinë • THE WORLD POETS YEARBOOK 2009, Pekin, Kinë • Poezi në Sarajevske Sveske 2010, Sarajevo, Bosnia • Poezi në Balkan writers, Beograd, Serbi • Poezi në Poetas del Mundo, Santiaogo de Chile BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT 100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
 • 8. Botimet në gazeta dhe revista (4): • Poezi në Mediterranean, Gotteborg, Suedi • Poezi në Aquill Relle, Bruksel, Belgjikë • Poezi në Poem Hunter, SHBA • Poezi në World Poets Society, Athinë, Greqi • Poezi në Alb Poem, Shqipëri • Poezi në Soylesi Magazine, Istanbul, Turqi • Poezi në Ura, Tiranë, Shqipëri • Poezi në Uzina Marta, Brazil • Poezi në Arabic and Davah, Hong Kong BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT 100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
 • 9. Botimet në gazeta dhe revista (5): • Poezi në Orientul Meu, Bukuresht, Rumani • Poezi në Agonia, Bukuresht, Rumani • Poezi dhe profil në Carty’s Poetry Journal, Dublin, Irlandë • Poezi në Middle East Online, Londër, Angli • Poezi në anglisht në The Sound of Poetry Review, Argjentinë • Poezi në Le Post, Paris, Francë, BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT 100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
 • 10. Botimet në gazeta dhe revista (6): • Poezi ne Aube, Paris, Francë • Poezi në 24 Heurs, Zhenevë, Zvicërr • Poezi në Tribune de Geneve, Zhenevë, Zvicërr • Poezi dhe Kaligrafi në World Art Friends, Medeirra, Portugali • Poezi në Le Chasseur Abstrait Review- Cintas, Revue d’Art, et litterature, Musique, në disa numra me radhë, Paris, Francë • Poezi në Album Nocturno- Antologji, Salvador, BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT 100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
 • 11. Botimet në gazeta dhe revista (7): • Poezi në Carcinogenic Poetry, Brazil • Poezi në Arte Poetica, Salvador, • Poezi në Antologji të Fernando Sabido Sanchez, Madrid, Spanjë • Poezi në Antologjinë botërore Poetas Siglo Venti uno, Editor, Fernando Sabido Sanchez, Madrid, Spanjë • Poezi në CHECK POINT PETRY, Le Reti di Dedalus, Romë, Itali BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT 100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
 • 12. Botimet në gazeta dhe revista (8): • Poezi në Author India, Indi • Poezi në Cinosargo, Arica, Kili • Poezi në Antologjinë e Andres Morales, Kili • Poezi në Gray Scale, Niger • Poezi në Snow in Guinea Magazine, 13 º NUMBER OF LITERARY MAGAZINE LVII No. of 2nd etapa/01-07- 2011 • Poezi në; La Granada, No. 2, Oslo, Norvegji BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT 100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
 • 13. Botimet në gazeta dhe revista (9): • Poezi në Realidad Y Fictiones, të Hector Zabala, Buenos Aires, Argjentinë • Poezi në antologjinë të Alejandro Schmidt- Buenos Aires, Argjentinë • Poezi në Best poems Encyclopedia, USA • Poezi në Healnig World Anthology, New York, USA • Poezi në Poetic Bliss Anthology, New Delhi, India • Poezi në Aquillrele Anthology, Bruksel, Belgjikë BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT 100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
 • 14. Botimet në gazeta dhe revista (10): • Poezi në Voices, USA • Artikuj në World Bulletin, Istanbul, Turqi • Artikuj në Newropeans Magazine, Strasbourg, Francë • Librat në: http://www.archive.org/search.php?query=creator%3A%22 Fahredin%20Shehu%22, SHBA BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT 100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
 • 15. Pjesëmarrjet (1): • Ekspozita e kaligrafive në Kajro, Egjipt, 2004; • Takimet e 44-ta të poezisë, Sarajevë 2005; • Kongresi mbi 600 vjetorin e Veprës së Abdurrahman Ibn Khaldunit, Kajro, Egjipt, 2006; • Takimi për të drejtat e pakicave etnike, Parlamenti Evropian, Bruksel, 2006; • Ekspozita e pikturave dhe e librave ne Ministrinë e kulturës së Egjiptit, Kajro, 2007; • Debatet ne KTV, RTK, TV BESA; BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT 100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
 • 16. Pjesëmarrjet (2): • Pjesëmarrje në Kongresin me rastin e 800 vjetorit te poetit Persian Xhelaludin Rumi, organizuar nga UNESCO dhe Fondacion Saadi Shirazi, Tiranë. • Pjesëmarrje ne Kongresin e 3th Ndërkombëtar Sheikh Tousi, Qom, Teheran, Mashhad, Iran • Pjesëmarrje ne Konferencën rajonale për bashkëpunim, Kopaonik, Serbi • Festivali i 14-të i Poezisë Voix de Metiterranee, Lodeve, Francë • Festivali i poezisë- jubilar ne Struge, Maqedoni BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT 100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
 • 17. Pjesëmarrjet (3): • Konferenca Rajonale, PEN Qendra e Maqedonisë, Shkup, Maqedoni • Festivali Ideogramma, Qipro • Festivali Nisan 13, Galilee, Nazareth, Izrael • Festivali Fermoy Poetry Festival, Dublin, Irlandë • Debate në mediat Nacionale RTK, KTV, TV 21, Klan kosova • Profile artistike në “KULT”, “AVENY” ne Transmetuesin Publik Televiziv RTK BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT 100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
 • 18. • I pëkthyer në Anglisht, Frëngjisht, Italisht, Spanjisht, Hebraisht, Suedisht, Rumanisht, Serbisht, Kroatisht, Boshnjakisht, Maqedonisht, Turqisht, Gjuhë Rome, Persisht • Librat e tij gjinden në Bibliotekën e Aleksandrisë, Alexandria, Egjipt, • British Library, Londër, Mbretëria e Bashkuar • I katalogizuar në Bibliotekën Universitare dhe Kombëtare të Kosovës • Në Bibliotekën Nacionale në Zagreb, Kroaci • Në Bibliotekën Nacionale në Beograd, Serbi BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT 100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
 • 19. • Ambasador i Poetëve për Shqipëri nga Lëvizja Poetët botëror “Poetas del Mundo”, Santiago de Chile • Anëtar i Asociacionit Botëror të Poetëve, Greqi • Anëtar i PEN Qendrës së Kosovës • Anëtar i Këshillit të librit dhe Botimeve pranë Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sporteve. • Punon në administratën e Radio Televizionit të Kosovës RTK BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT 100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu
 • 20. Kontakti: Fahredin Shehu +37744255091 Radio Televizioni i Kosoves Ndërtesa e Radio Kosoves, Bordi i Drejtorëve, kati IV 10 000 Prishtinë, Kosovë fahredin.shehu@gmail.com http://fahredin-sh.blogspot.com/ BIOGRAFIA E FAHREDIN SHEHUT 100 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë me poetin Fahredin Shehu