Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Vestimentația

1.129 Aufrufe

Veröffentlicht am

super

Veröffentlicht in: Karriere
 • Als Erste(r) kommentieren

Vestimentația

 1. 1. ,,REFERAT’’ ,,Vestimentaţia’’ Autor:Ţerţeilov Xenia. Coordonator:Iurchevici Iulia.
 2. 2. ACTUALITATEA TEMEI  „Haina îl face pe om. Oamenii goi au influenţat puţin sau deloc soacietatea” Mark Twain Trăim într-o societate care, în general tinde să se îmbrace greşit. Uniforma noastră naţională este o pereche de blugi şi un tricou. Dacă ne pasă de aspectul nostru, este necesar să luăm măsuri pentru a-l îmbunătăţi. Şi asta doar ca să eşim din mulţime. Ceea ce nu este un lucru rău!
 3. 3. SCOPUL CERCETĂRII Evidenţierea importanţei vestimentaţiei atît pentru femei cît şi pentru bărbaţi, şi dovedirea faptului că vestimentaţia poate influenţa transformarea stării de spirit a unui individ.  Sarcinile:  Vestimentaţia ne afectează apariţiile personale;  Vestimentaţia îmbunătăţeşte disciplina;  Cum aspectul tău îi afectează pe alţii;  Puterea culorii şi a imprimeului;  Ipoteze pozitive;  Nota finală;
 4. 4. ,,VESTIMENTAŢIA NE AFECTEAZĂ APARIŢIILE PERSONALE’’  Unul dintre atributele pozitive ale vestimentaţiei este acela de a transforma starea de spirit a unui individ. Îmbracă-te ca un om de afaceri şi aimai multe şanse de a acţiona ca un om de afaceri.  Ce fac femeile cu depresia de dimineaţă: Femeile folosesec puterea garderobei personale pentru a-şi îmbunătăţi starea de spirit. Efectul de transformare este puternic şi eficient instantaneu, ceia ce este cel mai uimitor este faptul că atît de puţini bărbaţi îl utitlizează.
 5. 5. ,,VESTIMENTAŢIA CORECTĂ ÎMBUNĂTĂŢEŞTE DISCIPLINA DE SINE’’  Armatele cele mai bune din lume au recunoscut că soldaţii în uniforme sunt mai disciplinaţi decît civilii apartenenţi societăţii de rînd, astfel ordinea militară a format deprinderi sănătoase pentru anumite grupuri de bărbaţi. Şi nu e nici un secret că rezolvarea favorabilă a conflictelor, în orice plan, constă în detalii.  Vestimentaţia corectă face parte din planurile pentru a doua zi, anticiparea unor nevoi sau chiar asigurarea tuturor măsurilor pentru a face faţă provocărilor apărute.
 6. 6. ,, CRITERII PENTRU O VESTIMENTAŢIE CORECTĂ’’ Respectarea acestor criterii este una din lecţiile simple, astfel efortul de a te îmbrăca corect aduce aprecieri imediate. Ca spre exemplu, întîlnindute cu un bărbat bine şi în primul rînd corect îmbrăcat, îi acorzi o notă suplimentară, de respect pentru imaginea lui. Cămaşa curată şi calcată, mangetele şi gulerul verificate să nu fie uzate, cravata frumos înnodată. Pantofii bine curăţiţi şi fără urme de praf, şireturile de la pantofi sau ciucurii de la mocasini potriviţi ca lungime. Alegerea accesoriilor şi culorilor potrivit vestimentaţiei purtate fără conflict între ele.
 7. 7. UNELE STUDII AU ARĂTAT CĂ REPERELE VIZUALE SUNT DE TREI ORI MAI PUTERNICE DECÎT CELE VERBALE Vrei să fii servit mai repede în restaurant? • Uită de tot ce ai învăţat pînă acum şi poartă un simplu blazer (vei vedea efectele). Vrei să-ţi îmbunătăţeşti şansele pentru o prezentare? • Poartă o jachetă sport şi o pereche de pantaloni din stofă, în locul veşnicei uniforme de blue jeans. Vrei credibilitate într-un mediu de afaceri? • Poartă un costum de calitate, (valabil şi la întîlnirea săptămînală cu conducerea).
 8. 8. ,,PUTEREA CULORII ŞI A IMPRIMEULUI’’ CULORILE ŞI IMPRIMEURILE SUNT ELEMENTE PUTERNICE ALE VESTIMENTAŢIEI, ELE POSEDĂ URMĂTOARELE CARACTERISTICI: Culorile captează atenţia noastră. Accentuează tonurille noastre naturale. Afectează starea de sprit.
 9. 9. ,,INFLUENŢA ŞI AUTORITATEA’’ • Emană putere şi autoritate. Un bărbat în costum albastru cu dungi, cămaşă albastră cu guler alb şi manjete cu butoni, purtînd o cravată roşie • Emană deschidere, jovialitate. Un bărbat purtînd un costum maroniu cu o cămaşă în tonuri pămîntii, fără cravată.
 10. 10. ,,IMAGINE ŞI SĂRBĂTOARE’’  Cînd e decupată în mod corespunzător şi înobilată cu o ţesătură care complimentează purtătorul, vestimentaţia atrage atenţia asupra purtătorului. Dar acesta este doar vîrful aisbergului:  Uniforma unui poliţist;  Uniforma unui pilot de avion;  Jacheta albă a unui doctor;  Toate aceste articole de îmbrăcăminte ne asiugură că persoana pe care am întîlnit-o este o autoritate în domeniul său.
 11. 11. ,,NOTĂ FINALĂ’’ ,,O carte nu ar trebui judecată după copertă, dar, în viteza societăţii de astăzi, coperta vinde’’  Conţinutul devine astfel la fel de important precum coperta. Desigur, toate celelalte detalii ar trebui să funcţioneze impecabil, pentru ca reuşita să fie completă. Dar în această lume cmpetitiva merită să înţelegem importanţa vestimentaţiei şi rolul ei în formele actuale de manipulare psihologică. Astfel, investiţia de resurse adecvate în imaginea personală ne va multiplica capacitatea de a reuşi.
 12. 12. ,,BOGDAN PETRICEICU HAŞDEU’’ Vă mulţumim pentru atenţie ,,Bogdan Petriceicu Haşdeu’’ 2012

×