Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Articulacions

10.082 Aufrufe

Veröffentlicht am

  • Als Erste(r) kommentieren

Articulacions

  1. 1. LES ARTICULACIONS Són les connexions entre els diferents ossos; permeten els moviments normals i eviten els anormals. Espatlla Cotze Canell Genoll Turmell
  2. 2. LES ARTICULACIONS CLASSIFICACIÓ: Sinàrtrosis (fixes): Els ossos que la formen no es mouen. Exemples són els ossos del cap o de la pelvis. La seva unió és os a os. No tenen càpsula, ni lligaments, ni elements auxiliars. Trobem 3 tipus d’articulacions sinartròsiques: sinfibrosis, sincondrosis, sinostosis. Diartroanfiartrosis (semimòbils): Els ossos que la formen es mouen una mica. Entre les superfícies òssies hi ha un disc que “amortígua” Exemples són les vèrtebres de la columna. Es mantenen unides per un cartílag elàstic. Diàrtrosis (mòbils): Els ossos que la formen es poden moure bastant lliurement. Són les articulacions que intervenen en el moviment. Exemples són les articulacions del genoll, l’espatlla o colze. Es troben rodejades per lligaments que subjecten els ossos.
  3. 3. ARTICULACIÓ DIARTRÒSICA Les parts que podem distingir en aquestes articulacions són: Superfície articular. Són les parts d’unió dels ossos. Cartílag hialí. És un tapís de les superfícies articulars per evitar mals. Càpsula articular. És una membrana que cobreix tota la articulació. Membrana sinovial. És el tapís interior de la càpsula. Li arriben molts vasos sanguinis i aquí és on es produeixen els processos de fagocitació, neteja i lubricació de l’articulació. Quan els genoll s’inflama és que hi ha lesió. Lligaments. Són elements de subjecció i reforç de l’articulació. Fibrocartílags. Són elements fibrosos i/o cartilaginosos que permeten millorar la unió articular. Exemples: meniscos (al genoll).
  4. 4. ARTICULACIÓ DIARTRÒSICA Els lligaments: bandes de teixit fibrós blanc, brillant i flexible que uneixen les articulacions entre sí i connecten varis ossos i cartílags.
  5. 5. ARTICULACIÓ DIARTRÒSICA Els cartílags: són menys consistents que els ossos tot i que solen anar units, com la part externa del nas o l’apèndix xifoides, en l’estèrnum. Permeten el moviment sense fregaments dels ossos.
  6. 6. ARTICULACIÓ DIARTRÒSICA TIPUS I MOVIMENTS:
  7. 7. EXEMPLE TIPUS EIX DE MOV. FORMA MOVIMENT D’ARTICULACIÓ Artròdia 0 Plana Lliscament Carpianes (ma) 1 Flexoextensi Tròclea “Bisagra” Colze Transversal ó 1 Radi-Cúbit Trochus Rotació Vertical Superior 2 Abduc.– Anteroposteri Adduc Metacarp- Còndils El·lipsoide or i Flexoextensi Falàngica Transversal ó 2 Abduc.– Encaix Anteroposteri “Cadira de Adduc Turmell reciproco or i muntar” Flexoextensi Transversal ó 3 Rotació Vertical, Flexoextensi Enartrosis Horitzontal i Esfèrica ó Espatlla o Maluc Anteroposteri Abduc.- or Adduc

×