Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Die SlideShare-Präsentation wird heruntergeladen. ×

Grand canaria 2

Grand canaria 2

Το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου πραγματοποίησε, στο πλαίσιο του σχεδίου Erasmus+/KA229 με τίτλο: «Boîte à trésors» promouvoir la diversité culturelle pour valoriser et partager des valeurs communes, συνάντηση ανταλλαγής μαθητικών ομάδων στο Las Palmas των Κανάριων Νήσων την περίοδο 25/11/2019 έως 29/11/2019.

Το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου πραγματοποίησε, στο πλαίσιο του σχεδίου Erasmus+/KA229 με τίτλο: «Boîte à trésors» promouvoir la diversité culturelle pour valoriser et partager des valeurs communes, συνάντηση ανταλλαγής μαθητικών ομάδων στο Las Palmas των Κανάριων Νήσων την περίοδο 25/11/2019 έως 29/11/2019.

Weitere Verwandte Inhalte

Diashows für Sie

Ähnliche Bücher

Kostenlos mit einer 30-tägigen Testversion von Scribd

Alle anzeigen

Ähnliche Hörbücher

Kostenlos mit einer 30-tägigen Testversion von Scribd

Alle anzeigen

Grand canaria 2

  1. 1. ERASMUS+ 2018-2021 GRANDCANARIA:3η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
  2. 2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Αριθμός Σύμβασης: 2018-1-FR01-KA229-048425_3 Πρόγραμμα: «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229» στον Τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης του Προγράμματος Erasmus+ 2018 Τίτλος Προγράμματος: «Boîte à trésors» promouvoir la diversité culturelle pour valoriser et partager des valeurs communes. Τοποθεσία επίσκεψης: Las Palmas de Gran Canaria , στο σχολείο Ceip Aragon Las Palmas de Gran Canaria ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΜΑΝΤΙΚΟΥ ΤΙΝΑ
  3. 3. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ . Ημερομηνίες της επίσκεψης: Από 25/11/2019 έως 29/11/2019 Αριθμός Συνεργαζόμενων Χωρών: 5 Χώρες Εταίροι: Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Φινλανδία Συντονίστρια Χώρα (Επωνυμία Σχολείου): Γαλλία, école publique JUST SAUVEUR Διάρκεια Προγράμματος: 2 έτη Έναρξη Προγράμματος: 01/09/2018 Γλώσσα εργασίας: Γαλλικά
  4. 4. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ Στην πόλη Las Palmas de Gran Canaria από 25/11/2019 έως 29/11/2019 στο πλαίσιο υλοποίησης σχεδίου της Δράσης ΚΑ229 / Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης του Προγράμματος Erasmus+ 2018, με τίτλο «Boîte à trésors» promouvoir la diversité culturelle pour valoriser et partager des valeurs communes, με διάρκεια δύο έτη (αριθμ. Συμβ. 2018-1-FR01-KA229-048425_3) και έναρξη την 1η Σεπτεμβρίου 2018, το 2ο Πειραματικό Σχολείο Ρόδου έλαβε μέρος σε όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο σχολείο Ceip Aragon Las Palmas de Gran Canaria αλλά και εκτός αυτού Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 Στις 24 Νοεμβρίου έγινε η πρώτη γνωριμία της αποστολής του σχολείου μας με τα μέλη των υπόλοιπων αποστολών των εταιρικών σχολείων. Συγκεκριμένα, κατά την άφιξη της αποστολής, πραγματοποιήθηκε δείπνο σε εστιατόριο της περιοχής και τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους. Οι μαθητές αντάλλαξαν τις πρώτες κουβέντες γνωριμίας και έδωσαν πληροφορίες για τον τόπο και το σχολείο τους.
  5. 5. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ 1 2 3 Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου η ολομέλεια των αποστολών πήρε πρωινό στο ξενοδοχείο Club Victoria. Στη συνέχεια το σχολείο υποδοχής επεφύλαξε θερμό καλωσόρισμα στα εταιρικά σχολεία. Μετά μουσικής τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί έκαναν παρέλαση στον αύλειο χώρο του σχολείου και ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι όλων των χωρών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα καθώς και ο ευρωπαϊκός ύμνος . Ως συμβολική πράξη ειρήνης η υπεύθυνη του προγράμματος της χώρας υποδοχής άφησε ελευθέρα να πετάξουν στον ουρανό πολλά περιστέρια. Επίσης, μοιράστηκαν καπέλα σε όλα τα παιδιά και δόθηκαν δώρα και κονκάρδες στους εκπαιδευτικούς όλων των χωρών. Η υποδοχή έκλεισε με την εκφώνηση των λόγων του συμβούλου εκπαίδευσης και της διευθύντριας του σχολείου. Ακολούθησε γεύμα με παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά σε μπουφέ που είχε στηθεί στη βιβλιοθήκη του σχολείου για τους εκπαιδευτικούς και γεύμα στην τραπεζαρία του σχολείου για τους μικρούς μαθητές. Παράλληλα με το γεύμα δόθηκε η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να ξεφυλλίσουν τα βιβλία της βιβλιοθήκης και να δουν τις κατασκευές των παιδιών που αφορούσαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα Erasmus. Επίσης, έγινε καταγραφή των εντυπώσεων στο βιβλίο επισκεπτών.
  6. 6. Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 Μετά το γεύμα ακολούθησε η παρουσίαση των παραδοσιακών χορών κάθε χώρας. Όλοι οι αντιπρόσωποι των χωρών χόρεψαν στην αυλή του σχολείου με παραδοσιακές στολές τους αντιπροσωπευτικούς χορούς της πατρίδας τους και στο τέλος χόρεψαν όλοι μαζί τον παραδοσιακό-θριαμβευτικό χορό του Λας Πάλμας. Στον ελληνικό χορό δόθηκαν πληροφορίες από τη συντονίστρια του προγράμματος για την ιστορία του. Η λήξη των εργαστηρίων έγινε με το παιχνίδι Petanque. Ένα παιχνίδι με βόλους που πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του γυμναστηρίου του σχολείου . Οι μικροί μαθητές ,αφού έλαβαν οδηγίες από τον γυμναστή του σχολείου ,έριξαν τους βόλους ,όπως όριζε το παιχνίδι, έπαιξαν και διασκέδασαν. Στο παιχνίδι συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί -συνοδοί. Το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε ξενάγηση στην Παλιά Συνοικία και δόθηκε δείπνο στην περιοχή της Vegueta. Πραγματοποιήθηκε περιήγηση στα σοκάκια της Παλιάς Συνοικίας και έγιναν αναφορές στην ιστορία του νησιού ,καθώς και στην αρχιτεκτονική της πόλης.
  7. 7. Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 1 2 3 Μετά το πρωινό έγινε συνάντηση με τα υπόλοιπα σχολεία και με εκδρομικό πούλμαν αναχώρησαν οι αποστολές όλων των χωρών για να γνωρίσουν το τουριστικό θέρετρο του νησιού, Maspalomas, που βρίσκεται στο νότιο μέρος. Με την άφιξη μας στο Maspalomas και λίγο πριν την παραλία, οργανώθηκε πικ-νικ κάτω από την τέντα της όασης. Ακολούθησε σαφάρι με καμήλες, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές. Στη συνέχεια όσοι από τους συμμετέχοντες επιθυμούσαν κολύμπησαν στον Ατλαντικό ωκεανό. Η επίσκεψη στο Maspalomas ολοκληρώθηκε με την ανάβαση στον φάρο της περιοχής. Μέσα στον φάρο υπήρχαν δείγματα και μικρές εκθέσεις αντικειμένων και στολών λαϊκού πολιτισμού. Το μπαλκόνι του φάρου είχε πανοραμική θέα όλης της παράκτιας περιοχής του Maspalomas. Κατά την επιστροφή μας στην πόλη, οι υπεύθυνοι συντονιστές εκπαιδευτικοί του προγράμματος αποχώρησαν από τους υπόλοιπους, προκειμένου να συγκεντρωθούν κατ΄ ιδίαν και να συναποφασίσουν για την εξέλιξη του προγράμματος. Σε αυτή την συγκέντρωση, έγινε ανασκόπηση των δράσεων, σχολιασμός και αξιολόγησή τους καθώς και επί μέρους σχεδιασμός των επόμενων δράσεων στη Φιλανδία.
  8. 8. 1 2 3 Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 Μετά την καθιερωμένη πρωινή συνάντηση όλων των εταίρων, έγινε αναχώρηση με εκδρομικό πούλμαν για την πόλη Tejeta στο κέντρο του νησιού σε υψόμετρο περίπου 1000 μ. Έγινε επίσκεψη στο δημαρχείο της πόλης, όπου και ακολούθησε θερμή υποδοχή από τον δήμαρχο, καθώς και ανταλλαγή δώρων μεταξύ της πόλης υποδοχής και των φιλοξενούμενων αντιπροσωπειών των σχολείων του προγράμματος. Ακολούθησε επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο, όπου έγινε ξενάγηση για τα φυτά και τα βότανα που χρησιμοποιούνται στην ιατρική και στη φαρμακολογία. Στο χωριό Croix de Tejeda ακολούθησε γεύμα με τοπικές συνταγές και έγινε περιήγηση στα
  9. 9. Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019* Την τέταρτη και τελευταία μέρα του προγράμματος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην πόλη Άgaete δυτικά του νησιού. Εκεί έγινε ξενάγηση στην ιερή νεκρόπολη του Άgaete και στο αρχαιολογικό πάρκο του Maipes , που αποτελεί ένα μοναδικό μνημείο ταφής σε μία έκταση 1τ.χλμ. από πετρωμένη λάβα. Ακολούθησαν διαδοχικές επισκέψεις στο δημαρχείο της πόλης, όπου έγινε υποδοχή από τη δήμαρχο, στο μουσείο La Rama,όπου έγινε ξενάγηση για το τοπικό φεστιβάλ της πόλης και στον καθεδρικό ναό της Παναγίας Παρθένου. Στη συνέχεια έγινε περιήγηση στα γραφικά λευκά κτίσματα του Άgaete και βόλτα στην παραλία με τις «φυσικές πισίνες» . Σε φυσικές κοιλότητες θαλασσινού νερού κολύμπησαν όσοι από τους εκπαιδευτικούς και μαθητές επιθυμούσαν. Το γεύμα της ημέρας δόθηκε σε ένα γραφικό εστιατόριο της Άgaete, όπου οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί-συντονιστές του προγράμματος μίλησαν και αξιολόγησαν τις δράσεις του προγράμματος. Η λήξη του προγράμματος έγινε μέσα σε κλίμα χαράς με ένα χορό εκπαιδευτικών και μαθητών στην παραλία του Άgaete.
  10. 10. Διάδοση και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων Αμέσως μετά την επιστροφή μας από τη μικρής διάρκειας ανταλλαγή μαθητών στο Λας Πάλμας των Κανάριων Νησιών, η Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Μαντικού Σταματία κάλεσε σε συνεδρίαση την Παιδαγωγική Ομάδα του σχεδίου Erasmus+ και αφού παρουσιάσαμε αναλυτικά τις δραστηριότητες, τα αποτελέσματα της συνάντησης και τις εμπειρίες που αποκομίσαμε από αυτήν, προχωρήσαμε σε προγραμματισμό των άμεσων δράσεων και σε αξιολόγηση του σχεδίου. Προγραμματίσαμε τη συγκέντρωση υλικού και τη σύνθεση μιας online τράπεζας χρήσιμων ιδεών για ενεργητικές και σύγχρονες μεθόδους μάθησης σε διάφορους τομείς και πρακτικές που θα δοκιμάσουμε και θα αξιολογήσουμε κατά τη διάρκεια του σχεδίου. Θα προωθήσουμε τη συνεργασία με τους γονείς των μαθητών και άλλων εμπλεκόμενων φορέων και συλλόγων. Θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία των εκπαιδευτικών κάθε σχολείου και φυσικά μεταξύ των εκπαιδευτικών των εταιρικών σχολείων. Το "θησαυροφυλάκιο" θα παρουσιαστεί ως τρόπαιο στους μαθητές του σχολείου, στις οικογένειες, στην τοπική κοινωνία. Θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία της συμμετοχής μας στην επόμενη κινητικότητα, ως προς το περιεχόμενο των δράσεων που θα αναπτύξουμε πριν από αυτή. Στο μεταξύ θα ενημερώσουμε άμεσα την τοπική κοινωνία για το Πρόγραμμα Erasmus+ και το κοινό ευρωπαϊκό σχέδιο που υλοποιεί το σχολείο μας με την αποστολή Δελτίου Τύπου στην εφημερίδα «Ροδιακή» και θα αναρτήσουμε σχετικές ανακοινώσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, την ιστοσελίδα του σχολείου μας και την κοινή ιστοσελίδα του σχεδίου μας

×