Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Paola wil zich enkel met Spa Reine wassen

1.159 Aufrufe

Veröffentlicht am

Eén van de grote raadsels is de goede relatie tussen Boudewijn en Mobutu. Waarschijnlijk werden ze verbonden door het grote geld: hun aandelenpositie in de Société Générale de Belgique en filialen.

Eind oktober 1978 vertegenwoordigt Paola de koninklijke familie op de zogeheten fin de deuil van Marie-Henriette Mobutu. De eerste vrouw van Mobutu overleed een jaar daarvoor, op 22 oktober 1977 in Zwitserland. De vrouw werd nauwelijks zesendertig jaar oud. De ceremonie vindt plaats in Gbadolite (Congo).

Dat Paola ons land vertegenwoordigt, is lang erg onzeker. Volgens nooit eerder gepubliceerde vertrouwelijke Amerikaanse telexen heeft de prinses van Luik in eerste instantie geen zin. (she flatly refused)


De Belgische overheid (GOB in de telex) beseft dat er geen alternatief is en zet druk op Paola:


De Belgische overheid is bovendien wanhopig. (in desperation)

Paola geeft uiteindelijk toe maar zal in Congo grillig zijn en buitensporige eisen stellen – wellicht als wraak.

De prinses verblijft in één van de vele bungalow’s op het buitenverblijf van Mobutu. Op vraag van de prinses wordt haar bad gevuld met honderden flessen Spa Reine. Volgens Herman De Croo kwam dit omdat er niet genoeg water was om zich te wassen. Maar dat is flauwekul. Wellicht vond Paola dat het water niet zuiver genoeg was. Of wilde ze de Belgische overheid een hak zetten omdat ze verplicht werd om te gaan. Of het Spawater –geen Spa Marie Henriette – eerst verwarmd werd door de Congolese zon, is niet duidelijk.

Veröffentlicht in: Lifestyle

Paola wil zich enkel met Spa Reine wassen

  1. 1. Paola wast zich enkel met Spa Reine Thierry Debels @thierryd 14/6/15 Eén van de grote raadsels is de goede relatie tussen Boudewijn en Mobutu. Waarschijnlijk werden ze verbonden door het grote geld: hun aandelenpositie in de 1
  2. 2. Société Générale de Belgique en filialen. Eind oktober 1978 vertegenwoordigt Paola de koninklijke familie op de zogeheten fin de deuil van Marie-Henriette Mobutu. De eerste vrouw van Mobutu overleed een jaar daarvoor, op 22 oktober 1977 in Zwitserland. De vrouw werd nauwelijks zesendertig jaar oud. De ceremonie vindt plaats in Gbadolite (Congo). Dat Paola ons land vertegenwoordigt, is lang erg onzeker. Volgens nooit eerder gepubliceerde vertrouwelijke Amerikaanse telexen heeft de prinses van Luik in eerste instantie geen zin. (she flatly refused) De Belgische overheid (GOB in de telex) beseft dat er geen alternatief is1 en zet druk op Paola: De Belgische overheid is bovendien wanhopig. (in 1 2
  3. 3. desperation) Paola geeft uiteindelijk toe maar zal in Congo grillig zijn en buitensporige eisen stellen – wellicht als wraak. De prinses verblijft in één van de vele bungalow’s op het buitenverblijf van Mobutu. Op vraag van de prinses wordt haar bad gevuld met honderden flessen Spa Reine. Volgens Herman De Croo kwam dit omdat er niet genoeg water was om zich te wassen. Maar dat is flauwekul. Wellicht vond Paola dat het water niet zuiver genoeg was. Of wilde ze de Belgische overheid een hak zetten omdat ze verplicht werd om te gaan. Of het Spawater –geen Spa Marie Henriette – eerst verwarmd werd door de Congolese zon, is niet duidelijk. 3
  4. 4. 4

×