Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Josep el betlem

464 Aufrufe

Veröffentlicht am

 • Als Erste(r) kommentieren

 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Josep el betlem

 1. 1. Català Treball Betlem Josep Lluis Carretero
 2. 2. Índex - Explicació Betlem · Que es? · Quins son els protagonistas (primaris,secundaris,altres) · Origen i història · Tipus de pesebres - Betlem a l’escola · Vídeo
 3. 3. Que es el Betlem? El Betlem es una tradició cristiana on es representa el naixement de Jesús. Aquesta tradició es una tradició no festiva on solament es representa amb plàstic, llenya…o diferents materials representant el naixement de Jesús; amb María,José… i decorar-lo al gust sobre taules, a terra... Aquesta festivitat es molt comuna entre tots el cristians i feta des de els anys 1250 aproximadament a ademés es una forma de representar, al gust, el n naixement més important de la religió catòlica, el n naixement de Jesús. Aquesta forma de representar el Betlem ni ha a bastants països i poden tenir varies f formes de ser representades.
 4. 4. Quins personatges surten? En un Betlem el principals personatges que han de sortir son: Jesús, María i José; ja que representen i son el mes importants al pessebre que hi va haver al naixement de Jesús; i els personatges secundaris solen ser els tres reis mags, la mula i el buey. Tots aquests son els qui no solen faltar i els qui posem d'adorn solen ser els: pastors, animals, àngels, l’ estel fugaç, els camells del reis i juntament amb els seus patges. JOSÉ MARIA Personatges: Principals JESÚS
 5. 5. Personatges: SECUNDARIS REIS MAGS RESTA DE PERSONATGES
 6. 6. El seu ORIGEN i la seva HISTÒRIA El Betlem o pessebre també denominat, es un dels símbols més coneguts durant les festes de Nadal. La representació del naixement de Jesús forma part d’una tradició de l’esglesia que ja fa 8 segles dels seus orígens. Al que pareix, aquesta representació es va crear a la edat mitjana per Sant Francesc d’Asís, el fundador de la Ordre Franciscana. La seva història es: fa ja molt d’anys en el 1223 tres anys antes de la mort de Francesc, decidí, en fechas properes al Nadal, fer una representació del naixement de Jesús amb persones.
 7. 7. Tot això perquè la gent pogués veure una representació del naixement de Jesús i per això va demanar permís al papa d’aquells temps”Pontifice Honorio III” la seva autorització per fer-ho i amb la ajuda d’un soldat anomenat Juan de Grecio van començar a fer els preparatius 15 dies antes del 25 de desembre i damunt d’un gran altar van posar un gran pany on entre ells dos dugeren tot el material: la mula i el buey… i nou dies antes de Nadal van convocar a tot el poble i anaren a fer una missa per informar a totes les persones i demanar la col·laboració de tots els ciutadans. Al final arriba el dia de Nadal i el pessebre va tenir un èxit i amb el pas dels anys enmés de ser persones, foren figures de plàstic… i fins i aproximadament els anys 1250 no es començà a fer el que es fa avui en dia.
 8. 8. Tipus de pesebres: Com podeu observar per tot el món ni ha molt de tipus
 9. 9. Video: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Z1yN1dOYIqU#t=0

×