SlideShare ist ein Scribd-Unternehmen logo
1 von 79
Downloaden Sie, um offline zu lesen
-III- Publications:
Symposium in Istanbul Turkey 2014
KULTURA
BALLINA / KULTURA / KULTURA
Arti kosovar pëlqehet në Egjipt
Enver SadikuPublikuar: 06.04.2014 - 08:57
Komente (0)Publiko në:
Avni Behluli, skulptor i njohur kosovar, ka qenë pjesë e “ART in Cairo 2014”
(Participate international artists residency), të mbajtur në kryeqytetin e Egjiptit
në Kajro, përkrah artistëve nga tre kontinente, Azia, Afrika dhe Evropa, e cila
është përfaqësuar nga tri shtete, Kosova, Sllovakia dhe Holanda e që
përfaqësues nga Holanda ishte artisti me prejardhje shqiptare Shefqet Avdush
Emini.
Behluli, ka thënë se për një muaj është bërë një punë e madhe artistike në disa
fusha, janë organizuar punëtori, janë vizituar galeri dhe muze të Kajros dhe ka
pasur bashkëpunim të ngushtë me artistë vendas.
Punimet e artistëve janë prezantuar në Qendrën Kulturore të Kajros e më pas
do të prezantohen edhe në Vjenë e Sllovaki.
“Vizita e Kajros ka qenë shumë e frytshme dhe me interes reciprok, sepse jemi
njohur me zhvillimet e artit pamor në të gjitha fazat e zhvillimit të Egjiptit, por
edhe me kulturën, lashtësinë, arkitekturën egjiptiane”, ka thënë Behluli. A ka
treguar se kishte prezantuar si është më së miri artin kosovar para egjiptianëve
dhe artistëve të tjerë me qasjen e punës, teknikën, motivet dhe llojllojshmërinë
kreative.
“Nga ky aktivitet janë bërë ura lidhëse mes Kosovës, Egjiptit dhe shteteve të
tjera pjesëmarrëse. Unë personalisht kam marrë një eksperiencë nga ky
aktivitet, por edhe kam dhënë shumë, duke vlerësuar artin tim në një formë
ambasadori dhe shpesh edhe me flamurin e Kosovës”, tha Avni Behluli.
Edhe piktori shqiptar, që përfaqësoi Holandën, Shefqet Emini Emini dëshmoi
se gëzon respekt të madh në Egjipt dhe me punën e tij krijuese është i njohur jo
vetëm në Egjipt, por edhe më gjerë. Për artistët u bënë ftesa që edhe në
ardhmen të marrin pjesë nëpër ekspozita, punëtori e simpoziume, ngase ata
dëshmuan se arti kosovar nuk mbetet mbrapa botës.
http://www.zeri.info/artikulli/30670/arti-kosovar-pelqehet-ne-egjipt
Symposium in Istanbul ,Turkey 2014
Art In Resydence, Cairo, Egypt 2014
Artist: Shefqet Avdush Emini
"PAINTER OF THE YEAR 2013 LNPSHA" Pegasus "ALBANIA
http://kosova.info/kultura/piktori-nga-kosova-pushton-qendra-boterore-te-artit/
http://www.ambassadevancreativiteit.nl/profiles/blogs/faruk-tasholli-piktori-nga-kosova-
pushton-qendra-bot-rore-t-artit
Konya.Turke 2013
Review: Erjola Azizlolli Expres 2013
http://www.ex-press.al/index.php?option=com_content&view=article&id=2248%3Ashefqet-
avdush-emini-piktori-nga-kosova-qe-po-pushton-galerit-e-
botes&catid=106%3Aart&Itemid=151
Publicaition: Nga: Erjola Azizlolli Expres 2013
http://www.ex-press.106%3Aart&Itemid=151al/index.php?option=com...
2012 Katerina Theofili Book: Art of the world ''
Review Faruk Tasholli
2012 Bota Sot
http://www.botasot.info/def.php?gjuha=0&category=65&id=154671
Review Faruk Tasholli
2012 Webfaqeja e Agim Gashit
http://agim.poeticforum.com/t19579-faruk-tashollinga-kosova-ne-atdheun-e-rembrandtit-e-
prej-aty-ne-galerite-me-me-nam-te-botes#25489
2011. Festival Sharm El Sheikh,Egypte
http://www.almasar.co.il/art.php?ID=5708
2011. Festival Sharm El Sheikh,Egypte
http://www3.youm7.com/News.asp?NewsID=560961&SecID=94&IssueID=0#.TveDOa0dM
zC.facebook
2011. Festival Sharm El Sheikh,Egypte
http://nogoom.akhbarway.com/news.asp?c=2&id=123481
2011,Review Ina Eskes MA of Art history
Vilheme Vranari Haxhiraj famous writer My paintings on the cover of the book
bookhttp://www.voal-online.ch/index.php?mod=article&cat=ARTKULTUR%C…
1.Review from Mieke Mooije kiend 2011
2.Review from Mieke Mooije kiend 2011
3.Review from Mieke Mooije kiend 2011
4.Review from Mieke Mooije kiend 2011
5.Review from Mieke Mooije kiend 2011
6.Review from Mieke Mooije kiend 2011
7.Review from Mieke Mooije kiend 2011
8.Review from Mieke Mooije kiend 2011
1.Leonie van Walstijn 2011
2.Leonie van Walstijn 2011
3.Leonie van Walstijn 2011
http://www.mastersoftoday.com/mot/artists.htm
Book
The permanent collection
Museu de Arte Contemporânea MAC
The permanent collection
Museu de Arte Contemporânea MAC
London Kennington station for 2 weeks, between 11th-25th April.
Shefqet Avdush Emini is the first artist to represent BOA on posters,
currently in London. The Kosovan born artist, now lives in Holland
and works as a lecturer between painting his ‘figurative abstract
expressionism.’ Shefqet has exhibited his beautiful oil-on-canvas
masterpieces all over the world, including the Musée du Louvre, Paris.
http://www.bodyofart.com/the-canvas/shefqetemini-18/
Egyptian Art critic:Talaat Abdul Aziz 2010
Italians Art critic Giovanni Cardone
http://www.michele-andree-unblugged.com/shefqet-avdush-
Interview: Michele Andree 2010
http://www.zemrashqiptare.net/article/Personalitete/18700/
Review from Remzi Limani 2010
http://www.gazetakritika.net/Forumi/?itemid=3433
Review from Remzi Limani 2010
Publication Selin Aktan
Publication Selin 2010
http://www.expatica.com/nl/lifestyle_leisure/expat_voices/Expat-Art…
Interview: Natasha Gunn 2010
http://www.expatica.com/nl/lifestyle_leisure/expat_voices/Expat-Art…
Interview: Natasha Gunn 2010
Publication Rexhep Rifati 2010
Dr. Helmut Orpel 2010
Catalog: 2009 Biennale Of Chianciano Chianciano Art Museum
2009. Genius Book
http://blogen.meseon.net/archives/33-Interview-Shefqet-Avdush-Emini…
Interview
Publicaties 2008 Danimark
Publicatie van Rexhep Rifati
Publicaties and critic
Critic from Jack Vreeke Op de hoogte april 2003
Critic from Henk Simons 2003
2006 December newspaper Bota Sot diasporaCritic and publication from
Critic from Arsim Kajtazi
Publication from Nicole Smolenaers
Publication from Arsim Kajtazi
Critic from Arsim Kajtazi
Stichting Kunstcentrum Weert Album Artium 2003
Publication Rexhep Rifati
Kale takken zingen om groen Book Tineke Prins
Musa R.Mehmeti Book Drite ne Ilirikum 1994
Publication from Arsim Kajtazi
Zëri Diaspora 2006
Publicaties van Rexhep Rifati Bota sot Diaspora 2006
Publication Arsim Kajtazi
Zëri Diaspora 29 mej
Critic from Arsim Kajtazi
Publicatie,Arsim Kajtazi 26 mei 2006, Gazeta Lajmi
Bota sot Diaspora 31 mej Publicatie van Rexhep Rifati
2006 December newspaper Infopres
Publicatie van Burim Qela
Publicaties van Ali Sutaj Rilindja 1982
Critic from Skender Boshnjaku(Shenime per Bienalin VII te vizatimit) Rilindja
21.03.1987
Publication from Vesta Nura Rilindja 1990
Publication Zeri i rinis 1982
Simposium Tepecik Turkay 2010

Weitere ähnliche Inhalte

Mehr von Shefqet Avdush Emini

Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...
Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...
Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...Shefqet Avdush Emini
 
Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...
Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...
Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...Shefqet Avdush Emini
 
Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...
Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...
Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...Shefqet Avdush Emini
 
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020Shefqet Avdush Emini
 
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga HolandaOpinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga HolandaShefqet Avdush Emini
 
Shefqet Avdush Emini, nga Hajdin Alijaj
Shefqet Avdush Emini, nga Hajdin AlijajShefqet Avdush Emini, nga Hajdin Alijaj
Shefqet Avdush Emini, nga Hajdin AlijajShefqet Avdush Emini
 
Shefqet Avdush Emini, from Gustave
Shefqet Avdush Emini, from GustaveShefqet Avdush Emini, from Gustave
Shefqet Avdush Emini, from GustaveShefqet Avdush Emini
 
Samuel news - Shefqet Avdush Emini
Samuel news - Shefqet Avdush EminiSamuel news - Shefqet Avdush Emini
Samuel news - Shefqet Avdush EminiShefqet Avdush Emini
 
Sadik krasniqi, Faruk Tasholli, Shefqet Avdush Emini
Sadik krasniqi, Faruk Tasholli, Shefqet Avdush EminiSadik krasniqi, Faruk Tasholli, Shefqet Avdush Emini
Sadik krasniqi, Faruk Tasholli, Shefqet Avdush EminiShefqet Avdush Emini
 
Review from Patimat Guseynova Sharuhanova Shefqet Avdush Emini pa modesti k...
Review from Patimat Guseynova Sharuhanova Shefqet Avdush Emini pa modesti k...Review from Patimat Guseynova Sharuhanova Shefqet Avdush Emini pa modesti k...
Review from Patimat Guseynova Sharuhanova Shefqet Avdush Emini pa modesti k...Shefqet Avdush Emini
 
Michele andree - Shefqet Avdush Emini's Reflections
Michele andree - Shefqet Avdush Emini's ReflectionsMichele andree - Shefqet Avdush Emini's Reflections
Michele andree - Shefqet Avdush Emini's ReflectionsShefqet Avdush Emini
 
Mieke Mooije Kiend - Interview met Shefqet Avdush Emini 2011
Mieke Mooije Kiend - Interview met Shefqet Avdush Emini 2011Mieke Mooije Kiend - Interview met Shefqet Avdush Emini 2011
Mieke Mooije Kiend - Interview met Shefqet Avdush Emini 2011Shefqet Avdush Emini
 
Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...
Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...
Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...Shefqet Avdush Emini
 
Joining your voice to expat artists in the netherlands
Joining your voice to expat artists in the netherlands Joining your voice to expat artists in the netherlands
Joining your voice to expat artists in the netherlands Shefqet Avdush Emini
 
Jjury lied internationale expositie in oman
Jjury lied internationale expositie in omanJjury lied internationale expositie in oman
Jjury lied internationale expositie in omanShefqet Avdush Emini
 
Genius shefqet avdush emini 1-page
Genius shefqet avdush emini 1-pageGenius shefqet avdush emini 1-page
Genius shefqet avdush emini 1-pageShefqet Avdush Emini
 
Exhibition of shefqet emini opens at the hague 5 november 2011
Exhibition of shefqet emini opens at the hague 5 november 2011Exhibition of shefqet emini opens at the hague 5 november 2011
Exhibition of shefqet emini opens at the hague 5 november 2011Shefqet Avdush Emini
 

Mehr von Shefqet Avdush Emini (20)

Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...
Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...
Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...
 
Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...
Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...
Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...
 
Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...
Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...
Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...
 
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020
 
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga HolandaOpinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda
 
Tr art-
Tr art- Tr art-
Tr art-
 
Shefqet Avdush Emini, nga Hajdin Alijaj
Shefqet Avdush Emini, nga Hajdin AlijajShefqet Avdush Emini, nga Hajdin Alijaj
Shefqet Avdush Emini, nga Hajdin Alijaj
 
Shefqet Avdush Emini, from Gustave
Shefqet Avdush Emini, from GustaveShefqet Avdush Emini, from Gustave
Shefqet Avdush Emini, from Gustave
 
Shefqet Avdush Emini Biography
Shefqet Avdush Emini BiographyShefqet Avdush Emini Biography
Shefqet Avdush Emini Biography
 
Samuel news - Shefqet Avdush Emini
Samuel news - Shefqet Avdush EminiSamuel news - Shefqet Avdush Emini
Samuel news - Shefqet Avdush Emini
 
Sadik krasniqi, Faruk Tasholli, Shefqet Avdush Emini
Sadik krasniqi, Faruk Tasholli, Shefqet Avdush EminiSadik krasniqi, Faruk Tasholli, Shefqet Avdush Emini
Sadik krasniqi, Faruk Tasholli, Shefqet Avdush Emini
 
Review from Patimat Guseynova Sharuhanova Shefqet Avdush Emini pa modesti k...
Review from Patimat Guseynova Sharuhanova Shefqet Avdush Emini pa modesti k...Review from Patimat Guseynova Sharuhanova Shefqet Avdush Emini pa modesti k...
Review from Patimat Guseynova Sharuhanova Shefqet Avdush Emini pa modesti k...
 
Michele andree - Shefqet Avdush Emini's Reflections
Michele andree - Shefqet Avdush Emini's ReflectionsMichele andree - Shefqet Avdush Emini's Reflections
Michele andree - Shefqet Avdush Emini's Reflections
 
Mieke Mooije Kiend - Interview met Shefqet Avdush Emini 2011
Mieke Mooije Kiend - Interview met Shefqet Avdush Emini 2011Mieke Mooije Kiend - Interview met Shefqet Avdush Emini 2011
Mieke Mooije Kiend - Interview met Shefqet Avdush Emini 2011
 
Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...
Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...
Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...
 
Joining your voice to expat artists in the netherlands
Joining your voice to expat artists in the netherlands Joining your voice to expat artists in the netherlands
Joining your voice to expat artists in the netherlands
 
Jjury lied internationale expositie in oman
Jjury lied internationale expositie in omanJjury lied internationale expositie in oman
Jjury lied internationale expositie in oman
 
Genius shefqet avdush emini 1-page
Genius shefqet avdush emini 1-pageGenius shefqet avdush emini 1-page
Genius shefqet avdush emini 1-page
 
Gazeta2008danimark
Gazeta2008danimarkGazeta2008danimark
Gazeta2008danimark
 
Exhibition of shefqet emini opens at the hague 5 november 2011
Exhibition of shefqet emini opens at the hague 5 november 2011Exhibition of shefqet emini opens at the hague 5 november 2011
Exhibition of shefqet emini opens at the hague 5 november 2011
 

Shefqet Avdush Emini Publications