ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI Text nga Faruk Tasholli 2013

Shefqet Avdush Emini

ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI Text nga Faruk tTasholli 2013

Piktori nga Kosova pushton qendra botërore të
artit
22.10.2013 - 22:08
Home » Kultura » Piktori nga Kosova pushton qendra botërore të artit
Vetëm për pak muaj, piktori kosovar Shefqet Avdush Emini, me artin e tij, merr pjesë në tri
qendra botërore të artit, pa llogaritur pjesën tjetër të ekspozitave të mëparshme.
Piktori kosovar me qëndrim në Holandë, Shefqet Avdush Emini, tashmë është bërë një krijues
lëvizës nëpër botë, qoftë me pjesëmarrje në ekspozita të rëndësishme, qoftë me pjesëmarrje në
juri profesionale apo edhe në qëndrime krijuese. Këtë funvderë, ai ishte pjesëmarrës i
simpoziumit tradicional të pikturës në Penza të Rusisë, ku nga 400 artistë konkurrentë të 23
shteteve, u pranuan 73 prej tyre. Pas kthimit nga ky simpozium i rëndësishëm ku marrin pjesë
edhe strukturat e ndryshme politik e shtetërore, piktori ynë Shefqet Avdush Emini na
deklaroi:
Unë jam i ndarë shumë i kënaqur me organizimin, kushtet e qëndrimit, pritjen e tjera… Kam
qene shumë i lumtur, sepse puna ime artistike është vlerësuar shumë nga të gjithë. Respekti ka
qenë vërtet në nivel të lartë… Kam pasur fatin që jam takuar me shumë artistë të mëdhenj dhe
relacioni shoqëror e kulturor ka qenë shumë i mirë në mes nesh. Kam krijuar një urë të re me
shumë vende të tjera të botës dhe me artistë shumë të rëndësishëm e me struktura të ndryshme
krijuese. Punën të cilën e kemi krijuar, ajo do të mbetet në koleksionin e simpoziumit e nuk
preferohet të bëhet biznes me të ! Unë vërtet jam ndarë shumë i kënaqur në përgjithësi dhe do
ë isha i lumtur po qe se me ftojnë prapë. Pas përfundimit të këtij simpoziumi në jemi në
kontakt të përhershëm me shumë artistë të vendeve të ndryshme të botës. Pas përfundimit të
simpoziumit të Rusisë, kam vazhduar direkt fluturimin në Sarajevë, në Bosnje, në një
simpozium tjetër. Aty jam takuar me disa shokë të tjerë ku jam njohur në simpoziumet e tjera
nëpër botë, por edhe aty kam krijuar shokë të tjerë. Për disa ditë kemi vizituar pjesë të
ndryshme të Bosnjës. Po ashtu, sipas programit, kemi pikturuar dhe në fund, piktura e ime dhe
e tre piktorëve të tjerë nga Turqia mbetën për ’’ Muzeun e Alija Izetbegoviqit’’. Ky ishte një
satisfaksion për mua, që puna ime, te mbetet edhe në atë muze të rëndësishëm në Bosnje.
Tani pritet të marr pjesë sërish në nëntor në festivalin e pikturës në Egjipt, ku kam marrë
thirrje para një kohë të gjatë. Jam shumë i sigurt qe edhe këtu do të ndahem shumë i kënaqur
si herat e tjera… Egjipti tani më është bërë si shtëpi e dytë. Edhe këtu si në shumë vende të
botës kam krijuar një rreth të gjerë të shoqërisë, dhe kujtimet e mia përherë janë shumë të
mira.
Faruk TAShOLlI

Recomendados

Projekt 012 von
Projekt 012Projekt 012
Projekt 012aabbiiaa
358 views1 Folie
Dritarja online 2 von
Dritarja online 2Dritarja online 2
Dritarja online 2Shefqet Avdush Emini
29 views4 Folien
Shefqet Avdush Emini Publications von
Shefqet Avdush Emini PublicationsShefqet Avdush Emini Publications
Shefqet Avdush Emini PublicationsShefqet Avdush Emini
54 views79 Folien
Shefqet Avdush Emini von
Shefqet Avdush EminiShefqet Avdush Emini
Shefqet Avdush EminiShefqet Avdush Emini
536 views79 Folien
Medical Practice Finance von
Medical Practice FinanceMedical Practice Finance
Medical Practice FinanceChris Coy
106 views1 Folie
ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI London von
ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI LondonARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI London
ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI LondonShefqet Avdush Emini
261 views6 Folien

Más contenido relacionado

Destacado

Liturgical Year (22 Nov 2015) (Edwin Lim) von
Liturgical Year (22 Nov 2015) (Edwin Lim)Liturgical Year (22 Nov 2015) (Edwin Lim)
Liturgical Year (22 Nov 2015) (Edwin Lim)Edwin Lim
261 views36 Folien
【COLOR SIGNAL】NTTドコモ×Engadget電子工作部 1班 von
【COLOR SIGNAL】NTTドコモ×Engadget電子工作部 1班【COLOR SIGNAL】NTTドコモ×Engadget電子工作部 1班
【COLOR SIGNAL】NTTドコモ×Engadget電子工作部 1班cacao1980
437 views10 Folien
Success By Lavadewan von
Success By LavadewanSuccess By Lavadewan
Success By LavadewanZirakon Lavadewan
129 views2 Folien
Luis Fernando Heras Portillo: Elaboración de Vinos Tintos von
Luis Fernando Heras Portillo: Elaboración de Vinos TintosLuis Fernando Heras Portillo: Elaboración de Vinos Tintos
Luis Fernando Heras Portillo: Elaboración de Vinos TintosLuis Fernando Heras Portillo
146 views1 Folie
Grupos inteligentes !! von
Grupos inteligentes !!Grupos inteligentes !!
Grupos inteligentes !!Jenni1707
220 views4 Folien
VMZINC and Bricks von
VMZINC and BricksVMZINC and Bricks
VMZINC and BricksVMZINC
960 views20 Folien

Destacado(12)

Liturgical Year (22 Nov 2015) (Edwin Lim) von Edwin Lim
Liturgical Year (22 Nov 2015) (Edwin Lim)Liturgical Year (22 Nov 2015) (Edwin Lim)
Liturgical Year (22 Nov 2015) (Edwin Lim)
Edwin Lim261 views
【COLOR SIGNAL】NTTドコモ×Engadget電子工作部 1班 von cacao1980
【COLOR SIGNAL】NTTドコモ×Engadget電子工作部 1班【COLOR SIGNAL】NTTドコモ×Engadget電子工作部 1班
【COLOR SIGNAL】NTTドコモ×Engadget電子工作部 1班
cacao1980437 views
Grupos inteligentes !! von Jenni1707
Grupos inteligentes !!Grupos inteligentes !!
Grupos inteligentes !!
Jenni1707220 views
VMZINC and Bricks von VMZINC
VMZINC and BricksVMZINC and Bricks
VMZINC and Bricks
VMZINC960 views
La rivoluzione francese von albersca
La rivoluzione franceseLa rivoluzione francese
La rivoluzione francese
albersca722 views
Andrei Prida: Uso de la madera en la fermentacion von AZ3 Oeno
Andrei Prida: Uso de la madera en la fermentacionAndrei Prida: Uso de la madera en la fermentacion
Andrei Prida: Uso de la madera en la fermentacion
AZ3 Oeno2.3K views
Traffic Offloading Solutions: Femto, WiFi and Integrated Femto-WiFi von Shristi Pradhan
Traffic Offloading Solutions: Femto, WiFi and Integrated Femto-WiFiTraffic Offloading Solutions: Femto, WiFi and Integrated Femto-WiFi
Traffic Offloading Solutions: Femto, WiFi and Integrated Femto-WiFi
Shristi Pradhan2.5K views

Similar a ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI Text nga Faruk Tasholli 2013

Faruk Tasholli Intervist me Shefqet Avdush Eminin nga kosova në atdheun e re... von
Faruk Tasholli Intervist me Shefqet Avdush Eminin nga kosova në atdheun e re...Faruk Tasholli Intervist me Shefqet Avdush Eminin nga kosova në atdheun e re...
Faruk Tasholli Intervist me Shefqet Avdush Eminin nga kosova në atdheun e re...Shefqet Avdush Emini
530 views21 Folien
Artist: Shefqet Avdush Emini von
 Artist: Shefqet Avdush Emini Artist: Shefqet Avdush Emini
Artist: Shefqet Avdush EminiShefqet Avdush Emini
216 views11 Folien
1.teksti per mikun tim farukun von
1.teksti per mikun tim farukun1.teksti per mikun tim farukun
1.teksti per mikun tim farukunShefqet Avdush Emini
280 views11 Folien
bota sot 206 von
bota sot 206bota sot 206
bota sot 206Shefqet Avdush Emini
39 views1 Folie
B otimi i-gazetes-bota-e-re-rexhep-rifati- von
B otimi i-gazetes-bota-e-re-rexhep-rifati-B otimi i-gazetes-bota-e-re-rexhep-rifati-
B otimi i-gazetes-bota-e-re-rexhep-rifati-Shefqet Avdush Emini
48 views1 Folie
Remzi limani von
Remzi limaniRemzi limani
Remzi limaniShefqet Avdush Emini
28 views2 Folien

Similar a ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI Text nga Faruk Tasholli 2013(10)

Más de Shefqet Avdush Emini

Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla... von
Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...
Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...Shefqet Avdush Emini
42 views1 Folie
Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands... von
Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...
Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...Shefqet Avdush Emini
30 views1 Folie
Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e... von
Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...
Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...Shefqet Avdush Emini
24 views1 Folie
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020 von
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020Shefqet Avdush Emini
31 views2 Folien
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda von
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga HolandaOpinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga HolandaShefqet Avdush Emini
27 views2 Folien
Tr art- von
Tr art- Tr art-
Tr art- Shefqet Avdush Emini
42 views5 Folien

Más de Shefqet Avdush Emini(20)

Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla... von Shefqet Avdush Emini
Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...
Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...
Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands... von Shefqet Avdush Emini
Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...
Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...
Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e... von Shefqet Avdush Emini
Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...
Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020 von Shefqet Avdush Emini
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020
Mieke Mooije Kiend - Interview met Shefqet Avdush Emini 2011 von Shefqet Avdush Emini
Mieke Mooije Kiend - Interview met Shefqet Avdush Emini 2011Mieke Mooije Kiend - Interview met Shefqet Avdush Emini 2011
Mieke Mooije Kiend - Interview met Shefqet Avdush Emini 2011
Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ... von Shefqet Avdush Emini
Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...
Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...
Joining your voice to expat artists in the netherlands von Shefqet Avdush Emini
Joining your voice to expat artists in the netherlands Joining your voice to expat artists in the netherlands
Joining your voice to expat artists in the netherlands
Exhibition of shefqet emini opens at the hague 5 november 2011 von Shefqet Avdush Emini
Exhibition of shefqet emini opens at the hague 5 november 2011Exhibition of shefqet emini opens at the hague 5 november 2011
Exhibition of shefqet emini opens at the hague 5 november 2011
Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ... von Shefqet Avdush Emini
Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...
Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...

ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI Text nga Faruk Tasholli 2013

 • 1. Piktori nga Kosova pushton qendra botërore të artit 22.10.2013 - 22:08 Home » Kultura » Piktori nga Kosova pushton qendra botërore të artit Vetëm për pak muaj, piktori kosovar Shefqet Avdush Emini, me artin e tij, merr pjesë në tri qendra botërore të artit, pa llogaritur pjesën tjetër të ekspozitave të mëparshme. Piktori kosovar me qëndrim në Holandë, Shefqet Avdush Emini, tashmë është bërë një krijues lëvizës nëpër botë, qoftë me pjesëmarrje në ekspozita të rëndësishme, qoftë me pjesëmarrje në juri profesionale apo edhe në qëndrime krijuese. Këtë funvderë, ai ishte pjesëmarrës i simpoziumit tradicional të pikturës në Penza të Rusisë, ku nga 400 artistë konkurrentë të 23 shteteve, u pranuan 73 prej tyre. Pas kthimit nga ky simpozium i rëndësishëm ku marrin pjesë edhe strukturat e ndryshme politik e shtetërore, piktori ynë Shefqet Avdush Emini na deklaroi: Unë jam i ndarë shumë i kënaqur me organizimin, kushtet e qëndrimit, pritjen e tjera… Kam qene shumë i lumtur, sepse puna ime artistike është vlerësuar shumë nga të gjithë. Respekti ka qenë vërtet në nivel të lartë… Kam pasur fatin që jam takuar me shumë artistë të mëdhenj dhe relacioni shoqëror e kulturor ka qenë shumë i mirë në mes nesh. Kam krijuar një urë të re me
 • 2. shumë vende të tjera të botës dhe me artistë shumë të rëndësishëm e me struktura të ndryshme krijuese. Punën të cilën e kemi krijuar, ajo do të mbetet në koleksionin e simpoziumit e nuk preferohet të bëhet biznes me të ! Unë vërtet jam ndarë shumë i kënaqur në përgjithësi dhe do ë isha i lumtur po qe se me ftojnë prapë. Pas përfundimit të këtij simpoziumi në jemi në kontakt të përhershëm me shumë artistë të vendeve të ndryshme të botës. Pas përfundimit të simpoziumit të Rusisë, kam vazhduar direkt fluturimin në Sarajevë, në Bosnje, në një simpozium tjetër. Aty jam takuar me disa shokë të tjerë ku jam njohur në simpoziumet e tjera nëpër botë, por edhe aty kam krijuar shokë të tjerë. Për disa ditë kemi vizituar pjesë të ndryshme të Bosnjës. Po ashtu, sipas programit, kemi pikturuar dhe në fund, piktura e ime dhe e tre piktorëve të tjerë nga Turqia mbetën për ’’ Muzeun e Alija Izetbegoviqit’’. Ky ishte një satisfaksion për mua, që puna ime, te mbetet edhe në atë muze të rëndësishëm në Bosnje. Tani pritet të marr pjesë sërish në nëntor në festivalin e pikturës në Egjipt, ku kam marrë thirrje para një kohë të gjatë. Jam shumë i sigurt qe edhe këtu do të ndahem shumë i kënaqur si herat e tjera… Egjipti tani më është bërë si shtëpi e dytë. Edhe këtu si në shumë vende të botës kam krijuar një rreth të gjerë të shoqërisë, dhe kujtimet e mia përherë janë shumë të mira. Faruk TAShOLlI