Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Die SlideShare-Präsentation wird heruntergeladen. ×
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Nächste SlideShare
Tema 1
Tema 1
Wird geladen in …3
×

Hier ansehen

1 von 9 Anzeige

Weitere Verwandte Inhalte

Diashows für Sie (20)

Anzeige

Ähnlich wie Prezentare 1(1) (20)

Weitere von seven_leonardo2012 (20)

Anzeige

Prezentare 1(1)

  1. 1. 16 NOIEMBRIE - ZIUA INTERNAŢIONALĂ A TOLERANŢEI “Toate fiinţele se nasc libere şi egale în demnitate şi drepturi.”
  2. 2. Ce este Ziua Internațională a Toleranței? Ziua Internațională a Toleranței este o sărbătoare anuală declarată de Organizaţia Naţiunilor Unite în 1995 pentru ca oamenii să conștientizeze pericolele intoleranţei. Se sărbătorește pe 16 noiembrie.
  3. 3. Ce este toleranţa? Toleranța este respectul, acceptarea şi aprecierea bogăției şi diversității culturilor lumii noastre, felurilor noastre de expresie şi manierelor de exprimare a calității noastre de ființe umane.
  4. 4.  Toleranţa înseamnă şi să-i tratăm pe ceilalţi aşa cum ne place să fim trataţi.  Toleranța este armonia în diferențe.  Ea este încurajată prin cunoaşterea, deschiderea spiritului, comunicarea şi libertatea gândirii, conştiinței şi credinței.
  5. 5. În prezent, mai mult decât oricând, copiii interacţionează cu oamenii de etnii, religii şi culturi diferite. Clasele de la şcoală sunt tot mai diverse, reflectând structura comunităţilor în care familiile trăiesc şi muncesc. A-i învăţa pe copii toleranţa este un lucru important nu numai fiindcă face parte din respectarea legilor şi din tradiţiile noastre de ospitalitate, dar şi fiindcă persoana care învaţă să fie deschisă faţă de diferenţe va avea mai multe oportunităţi în educaţie, afaceri şi în multe alte aspecte ale vieţii.
  6. 6. Toleranţa, din multe puncte de vedere, este opusă prejudecăţii. Comportamentele prin care ceilalţi sunt nerespectaţi ori jigniţi, ca răutăţile de tot felul şi agresivitatea, ori comportamentele care încalcă regulile sociale, ca minciuna şi furtul, nu trebuie tolerate. Toleranţa înseamnă să acceptăm oamenii aşa cum sunt – nu să acceptăm comportamentele negative.
  7. 7. O societate tolerantă… va tinde mai mult spre a fi creativă şi inovativă, deoarece este deschisă faţă de noi descoperiri ale adevărului şi noi pătrunderi psihologice, îmbunătăţind astfel existenţa umană;  este mai potrivită pentru a promova încrederea şi colaborarea reciprocă. Într-o societate tolerantă va fi mai puţină cruzime şi înşelăciune, mai puţin dogmatism şi fanatism. 
  8. 8. În concluzie…  Practicarea toleranței nu înseamnă nici a tolera nedreptatea socială, nici a renunța la propriile convingeri, nici a face concesii în această privință.  Ea semnifică acceptarea faptului că ființele umane, care se caracterizează natural prin diversitatea aspectului lor fizic, prin situația lor, felul de exprimare, comportamente și prin valorile lor, au dreptul de a trăi în pace și de a fi cele care sunt.
  9. 9. Realizat de: Ţicle Mădălina, Hegheduş Raluca, Ardelean Răzvan, Gog Cătălin, Morar Denisa Profesori-coordonatori: Lung Aniela şi Sîrb Vasile Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, jud. Sălaj

×