Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Die SlideShare-Präsentation wird heruntergeladen. ×
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Nächste SlideShare
Tipologies textuals
Tipologies textuals
Wird geladen in …3
×

Hier ansehen

1 von 8 Anzeige

Weitere Verwandte Inhalte

Anzeige

El diàleg

  1. 1. EL DIÀLEG
  2. 2. El tipus de text més emprat en el llenguatge oral és el diàleg. En el llenguatge escrit, de vegades, transcrivim aquests diàleg. Els diàlegs es podem transcriure de forma directa o indirecta.
  3. 3. DISCURS DISCURS DIRECTE INDIRECTE Els personatges parlen, Els personatges parlen, sense intervenció a través dels discurs de narrador del narrador. Seguit de frases Queda intercalat al text. introduïdes per guions El narrador indica quan i separades parla un dels personatges amb punt i apart a través d'un verb que faci referència l'acció de parlar i al temps verbal.
  4. 4. El discurs directe: puntuació Cal iniciar línia i posar un guió cada vegada que un personatge parla .Quan acaba la intervenció cal tancar la frase amb: punts suspensius, punt, interrogant, ... Si el narrador intervé cal indicar-ho amb guions. També es pot indicar una intervenció d'un personatge a través de les cometes.
  5. 5. El discurs indirecte: puntuació No és necessària una puntuació específica ja que la persona que narra ens ho indica amb el verb relacionat amb l'acció de parlar i amb una oració subordinada.
  6. 6. El discurs directe: exemple -Que vols dir que n'has vistos gaires? -No, però els clisso de seguida! -T'ho ha dit ell, que era japonès? -Ni una sola vegada. Són astuts... -T'ho ha dit algú? -Ningú no m'ha dit res, ni falta que em fa. Tinc l'instint esmoladíssim! Pere Calders Invasió subtil i altres contes
  7. 7. El discurs indirecte: exemple La tarda està caient. El Josep diu a la Mònica que agafi les claus del cotxe. La Mònica li contesta que ella no les té i que no sap on deuen ser. Aleshores, el Josep regira la calaixera buscant nerviosament les claus que no trobava. De cop i volta, exclama que potser el seu fill petit les havia agafades. La Mònica li contesta que no pot ser, perquè el nen no toca mai aquell calaix. El Josep mira el rellotge i diu que no hi ha més temps, que han de marxar a la reunió, amb claus o sense. La Mònica, finalment, li diu si ha mirat les butxaques de la caçadora, que potser allà les trobarà.
  8. 8. FONTS CONSULTADES http://www.edu365.cat/eso/muds/catala/literatura/prosa/contes/pantalla4.htm http://catalanialiteraria.blogspot.com.es/2008/11/estil-directe-estil-indirecte.html http://www.e-catala.com/

×