Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Die SlideShare-Präsentation wird heruntergeladen. ×

Säästöpankki vaikuttaa vastuullisesti sosiaalisessa mediassa PowerPoint_esitys_pdf

Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige

Hier ansehen

1 von 12 Anzeige

Weitere Verwandte Inhalte

Ähnlich wie Säästöpankki vaikuttaa vastuullisesti sosiaalisessa mediassa PowerPoint_esitys_pdf (20)

Weitere von Säästöpankki Sparbanken (20)

Anzeige

Säästöpankki vaikuttaa vastuullisesti sosiaalisessa mediassa PowerPoint_esitys_pdf

 1. 1. Säästöpankki vaikuttaa vastuullisesti sosiaalisessa mediassa
 2. 2. Tästä me tyypillisesti puhumme, kun vastuullisuus on teemana. Yhteistyö ja vuorovaikutus yrityksen eri sidosryhmien kanssa liiketoiminnan ei toivottujen vaikutusten tunnistamiseksi ja hallitsemiseksi ja toiminnan positiivisten vaikutusten maksimoimiseksi. Tästä näkökulmasta yritykset tyypillisesti raportoivat GRI:n standardin mukaisesti.
 3. 3. Todellisuus?
 4. 4. Mitä se sitten on Säästöpankissa? • Säästöpankkilaki: ” Siitä osasta voittoa, jota ei käytetä vararahaston korottamiseen, voitonjakamiseen kantarahastoosuuksille tai pääomalainoille tai jätetä säästöpankin vapaaseen omaan pääomaan voidaan varoja isäntien päätöksellä hallituksen esittämää määrää ylittämättä käyttää säästäväisyyden edistämiseen tai muihin yleishyödyllisiin tarkoituksiin.” • Osuuskuntalaki: ” Osuuskunnan tarkoituksena on jäsenten taloudenpidon tai elinkeinon tukemiseksi harjoittaa taloudellista toimintaa siten, että jäsenet käyttävät hyväkseen osuuskunnan tarjoamia palveluita taikka palveluita, jotka osuuskunta järjestää tytäryhteisönsä avulla tai muulla tavalla.” • Osakeyhtiölaki: ”Yhtiön toiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa osakkeenomistajille, jollei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin”
 5. 5. • Säästöpankin vastuullisuus on luonnollinen osa liiketoimintaa. • Se on osa Säästöpankkien alkuperäistä toimintaajatusta, ns. geeniperimää. • Sitä on toteutettu menestyksekkäästi jo vuosikausia ennen kuin yhteiskuntavastuun käsitettä on keksittykään. • Kyse on perustavaa laatua olevasta toimintavasta – siitä että olemme myös luotettava väline vaikuttaa yhteisöjen hyvinvointiin.
 6. 6. Tämän päivän strategia Säästöpankissa. Säästöpankkikokemus Asiakaskohtaaminen Tunnemme asiakkaamme yksilölliset tarpeet ja luomme ainutlaatuisia asiakaskohtaamisia ajasta ja paikasta riippumatta. Taloudellisen hyvinvoinnin turvaaminen Ymmärrämme asiakkaittemme talousasioita ja autamme talouden kokonaisvaltaisessa hallinnassa. Vaurastuminen Tarjoamme ratkaisuja hallittuun vaurastumiseen, jonka keskiössä on säästäminen. Vastuullisuus Otamme aktiivisen roolin omilla toiminta-alueillaan asiakkaan ja paikallisen yhteisön vaurastumisen ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
 7. 7. Sosiaaliset mediat tarjoavat uuden väylän, jota kautta toteuttaa Säästöpankin ideologiaa olla mahdollisimman lähellä ihmistä. Hienoa!
 8. 8. Kokemukset 2012 • Aloitus Säästäväisyysviikolla 29.10., kesto 2.12. saakka. • Viime vuosi kokeilunomainen; saimme kuitenkin erinomaiset kokemukset toimintamallista sekä positiivista palautetta. • Yhteensä n. 8 000 ihmistä jakoi näkemyksensä sille, mitä asiaa paikkakunnalla tulisi tukea. • Myös konkreettisia ehdotuksia tuli mukavasti. Tänä vuonna toivotaan lisää konkretiaa. • Ihmiset totesivat, että lapset ja nuoret ovat tärkeimpiä tuettavia kohteita (reilut puolet äänistä). Vanhustyö reilut neljäsosa äänistä, asuinympäristö reilut 10% äänistä. Lapset ja nuoret olivat ensimmäisinä jokaisella paikkakunnalla. • Tärkeää että tuki menee paikalliselle yhteisölle tärkeisiin teemoihin ja kohteisiin teeman sisällä. Ei pelkkää Guggenheimia . • Yhteensä jaettiin 450 000 euroa pieniin ja suurempiin tarpeisiin.
 9. 9. Yhteensä jaettiin 450 000 euroa pieniin ja suurempiin tarpeisiin. Yli 100 kohdetta. Esimerkkejä lapsia ja nuoria tukevista kohteista: Nuorisojäätelohanke, Musiikkiopisto, Lasten ja nuorten psykiatria, Lasten ja nuorten syrjäytymistä ehkäisevä toiminta, Leirikoulu, Perhekeskus silta, MLL paikalliset yhdistykset, Lasten Liikunnan Tuki ry, Hämeenlinnan Skate Oy, Nuorten työpaja, Työttömien nuorten työpajatoiminta, Lapsisyöpäpotilasperheiden kerho Sykerö, Meripartiolippukunta Puhurin Pojat ry, Lohjan koulujen vanhemmat ry, Vihdin vanhemmat ry, Mynämäen Seurakunnan päiväkerho, Helsingin Ensikoti ry, Espoon Lepäävaaran Esmiina ja Vallilan Ensikoti, Näsbyn päiväkoti, Töjbyn päiväkoti, Ylimarkun päiväkoti, päiväkoti Päivis, Päiväkoti Ankkuri, Piolahden ja Westsiden ryhmäperhepäiväkodit, Pelastakaa Lapset ry, Tytöt toimii –projekti, Joensuun perhetalo, KeskiSuomen keskussairaalan Lastenosasto, Kuopion Tyttöjen Talo, Partiolippukunta Järvisissit ry, Nuorisotalo Nuke, Rautavaaran Nuorisosirkus ry, Rautavaaran Raikun Jalkapallojaosto Juniorit, Tirlittan tyttöjen talo, 4H yhdistykset, Nuorisotalot, Nuorisoyhdistykset…..
 10. 10. www.saastavaisyysviikko.fi https://saastavaisyysviikko.fi/tutustu-viime-vuoden-kohteisiin/
 11. 11. Tänä vuonna jatkuu. Toiveena lisää osallistujia, lisää konkreettisia ajatuksia tuettavista kohteista. Kiitos! Yhteystiedot: Säästöpankki / Heli Mehtätalo-Takala nimi@saastopankki.fi / 050 402 6781

×