Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Wollen truien

276 Aufrufe

Veröffentlicht am

De winter staat weer voor de deur, dus de kou komt eraan en moeten we ons weer goed gaan kleden tegen de kou, dus lekker met een wollen trui. Daar zijn wel veel redenen voor om een lekkere leuke wollen trui aan te trekken, denk bijvoorbeeld aan de warmte die een wollen trui je geeft, wol is warmer dan katoen, wol is een goede warmte isolator want wol reageert op je lichaamstemperatuur en houdt je warm als je het koud hebt.
Een echte wollen trui blijft mooi in model; is dit niet het geval dan is het niet een echte wollen trui en zit er acryl doorheen of een andere synthetische garen, acryl wordt vaak verwerkt in wol maar is niet vormvast. Ook het wassen van een wollen trui hoeft geen probleem te zijn, laten we beginnen met te schrijven dat je een wollen trui helemaal niet zo vaak hoeft uit te wassen want wol en ook zijde hebben zelfreinigende eigenschappen en vaak is luchten al genoeg, dus een poosje in de buitenlucht hangen is vaak al genoeg.
Als je tere wollen kleding voorzichtig op de hand wast met een vloeibaar wasmiddel (het liefst een wolwasmiddel) en dan voorzichtig uitknijpt en liggend laat drogen waarbij je het kledingstuk zo goed mogelijk in zijn eigen vorm neerlegt, dan gaat dat prima. Sommige wollen truien mogen ook in de wasmachine, het liefst op nul graden of dertig graden wassen met een vloeibaar wolwasmiddel en dan niet een wasverzachter gebruiken, want dat is erg schadelijk voor de vezel en doet de goede eigenschap van wol teniet.
Nog een vage klacht over wol is dat het prikt. Als je een wollen trui hebt en deze prikt? Leg het dan een nacht in de diepvries en laat het de volgende dag voorzichtig weer ontdooien, grote kans dat het niet meer prikt, of leg het een paar uur in de sneeuw (als er sneeuw ligt natuurlijk). Ook nog een tip, spoel de trui even uit in water met azijn en dan weer liggend laten drogen, dit zijn tips tegen het prikken zodat dit al geen reden meer hoeft te zijn.

Veröffentlicht in: Business
  • Als Erste(r) kommentieren

  • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Wollen truien

  1. 1. Handige wollen truien De winter staat weer voor de deur, dus de kou komt eraan en moeten we ons weer goed gaan kleden tegen de kou, dus lekker met een wollen trui. Daar zijn wel veel redenen voor om een lekkere leuke wollen trui aan te trekken, denk bijvoorbeeld aan de warmte die een wollen trui je geeft, wol is warmer dan katoen, wol is een goede warmte isolator want wol reageert op je lichaamstemperatuur en houdt je warm als je het koud hebt. Een echte wollen trui blijft mooi in model; is dit niet het geval dan is het niet een echte wollen trui en zit er acryl doorheen of een andere synthetische garen, acryl wordt vaak verwerkt in wol maar is niet vormvast. Ook het wassen van een wollen trui hoeft geen probleem te zijn, laten we beginnen met te schrijven dat je een wollen trui helemaal niet zo vaak hoeft uit te wassen want wol en ook zijde hebben zelfreinigende eigenschappen en vaak is luchten al genoeg, dus een poosje in de buitenlucht hangen is vaak al genoeg. Als je tere wollen kleding voorzichtig op de hand wast met een vloeibaar wasmiddel (het liefst een wolwasmiddel) en dan voorzichtig uitknijpt en liggend laat drogen waarbij je het kledingstuk zo goed mogelijk in zijn eigen vorm neerlegt, dan gaat dat prima. Sommige wollen truien mogen ook in de wasmachine, het liefst op nul graden of dertig graden wassen met een vloeibaar wolwasmiddel en dan niet een wasverzachter gebruiken, want dat is erg schadelijk voor de vezel en doet de goede eigenschap van wol teniet. Nog een vage klacht over wol is dat het prikt. Als je een wollen trui hebt en deze prikt? Leg het dan een nacht in de diepvries en laat het de volgende dag voorzichtig weer ontdooien, grote kans dat het niet meer prikt, of leg het een paar uur in de sneeuw (als er sneeuw ligt natuurlijk). Ook nog een tip, spoel de trui even uit in water met azijn en dan weer liggend laten drogen, dit zijn tips tegen het prikken zodat dit al geen reden meer hoeft te zijn.

×