Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Toogdag vereniging groninger gemeenten project aardgas groningen

1.025 Aufrufe

Veröffentlicht am

Veel bewoners in het aardbevingsgebied zijn bang, teleurgesteld, verdrietig, woedend of dragen een andere vorm van latente negatieve energie bij zich. Overal elders zou dit leiden tot scherpe protestacties en gebalde vuisten, maar niet in de Groninger Gemeenten. En dat is jammer, want voor je het weet sta je met een flinke kluit in het riet.

Tijdens de workshop “Project Aardbeving Groningen - Waar komt dat feestje?” wil social engineer Ritzo ten Cate daar samen met u verandering in brengen. Volgens hem kan het niet zo moeilijk zijn: je richt de latente energie in een grote groep mensen op één plek in tijd, plaats en actie en klaar ben je. Naast bezoekers van de toogdag heeft Ritzo ook anderen uitgenodigd: Peter Kodde (Milieudefensie) en onderzoekers van RUG.

Ritzo doet onderzoek naar dynamiek in grote groepen mensen en doet daar dingen mee. Hij deed onder andere uitgebreid onderzoek naar Project X Haren (2012) en hielp burgemeester Van der Laan om cyberterreur in real life drama’s op Inhuldigingsdag in Amsterdam (2013) te voorkomen. In stad Groningen liet hij met Gewoon een kop koffie meer dan 1500 stadjers kennismaken met dakloze medestadjers. Meer over hem vindt u op zijn blog.

Van los zand naar samengeklonterde klei. Van vuistjes die samen op de tafel trommelen naar één grote vuist!

 • Loggen Sie sich ein, um Kommentare anzuzeigen.

 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Toogdag vereniging groninger gemeenten project aardgas groningen

 1. 1. Project Beving Groningen permanent-ß #PAGroningen @ritzotencate Waar komt dat feestje? Daar komt dat feestje! Krijgsoverleg SamenVuist Maken ToogdagVereniging Groninger Gemeenten De Blogposts op FMT: http://fastmovingtargets.nl/category/project-xyz/ Een verzameling behind the scenes content op Scoop.it: http://www.scoop.it/t/project-xyz Veel Groningers zijn boos, bang of verdrietig over gaswinning, aardbeven en hoe ze door het gasmonster met kluiten in het riet worden gestuurd. Herman Sandman noemde het in het Dagblad van 3 mei het grootste naoorlogse schandaal van Nederland. Overal in Nederland zou de pleuris uitbreken, maar niet in Groningen. Wij maken niet één stevige vuist samen. In het komende uur wil ik daar samen met u iets aan proberen te doen. We gebruiken de kennis die ik samen met anderen heb opgedaan bij Project X Haren om een feestje te organiseren of op een andere manier een stevige vuist te maken. Vertrouwelijk of juist niet. Hoe dan ook: experiment. Wat voor smaken hebben we in de zaal? Dit uur: echt even strak. Anders komen we er niet door.
 2. 2. 6-9-2012 - 9 : 16 Feesjeeee Merthe organiseert een feestje en maakt een event aan op Facebook. Ze zet status op ‘public’ en stuurt om 9.16 haar eerste tweet uit om mensen op dat event te wijzen. Haar tweets worden flink geretweet.
 3. 3. 7-9-2012 - 16 : 31 3.500 aanwezig = project x ? / ! ! ! Het event groeit als een malle. Dat signaleert ze op twitter en om 16.31 wordt het event voor het eerst online (op twitter) herkend als een Project X feest.
 4. 4. New FB-event was created.
 5. 5. Invitational memes on youth platforms like 9Gag and Youtube
 6. 6. :-)
 7. 7. Attendancees forwarding the traditional media forwarding the invitation
 8. 8. It lead to this: Project X Haren. A disaster.
 9. 9. Project X Haren #inhuldigingsdag Project XXX :) 8-@ #StorING Project Maya Project EXIT Rishi / Hollands Spoor ProjectYunusHarlem Shake Nuclear Security Summit 2014 #stopdetreinen plofkip2.0 #milking #schiphell #Shooting071 Na Project X Haren heb ik samen met een flink aantal andere mensen meer cases onderzocht. Fictief, aanstaande of voorgevallen.
 10. 10. (latente) negatieveenergie grote groep mensen tijd, plaats actie . De kunst is om een (latente) negatieve energie in een grote groep mensen te richten op een zo klein mogelijke plek in plaats, tijd en actie.
 11. 11. FOCUS DUS tijd, plaats actie . De kunst is om een (latente) negatieve energie in een grote groep mensen te richten op een zo klein mogelijke plek in plaats, tijd en actie.
 12. 12. Sensation Orange - disturbing focus op Inhuldigingsdag Amsterdam
 13. 13. Groningen is een lappendeken. Grote afstanden hebben autonomie tot deel van de volksaard gemaakt.
 14. 14. Gemeenten staan tussen burgers en het gasmonster. Ze gaan niet vierkant achter hun burgers staan.
 15. 15. Veel mensen zien het CVW als één grote vertroebeling van focus. Zolang de NAM en Shell er maar geen last van hebben.
 16. 16. En dit is er nog één, volgens velen. Zolang Den Haag er maar geen last van heeft.
 17. 17. HOU FOCUS DUStijd, plaats actie . Het Gasgebouw is ook een meester in het verstoren van focus… Hou focus dus.
 18. 18. #schaliegasNEE
 19. 19. #schaliegasNEE
 20. 20. (latente) energie(ën) boodschap / wat willen wel wel/niet? campagne > actie > plek > tijd uitnodiging / trailer / poster / soundtrack hoe nu verder: wie doet wat? (of niet) interview lokale media :-) Het Gasgebouw is ook een meester in het verstoren van focus… Hou focus dus.
 21. 21. Wat willen we wel en wat willen we niet?

×