Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Die SlideShare-Präsentation wird heruntergeladen. ×

FSCat 2012: "Saviesa col·lectiva: Fem créixer les Xarxes d'Intercanvi!"

Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige

Hier ansehen

1 von 8 Anzeige

Weitere Verwandte Inhalte

Ähnlich wie FSCat 2012: "Saviesa col·lectiva: Fem créixer les Xarxes d'Intercanvi!" (20)

Anzeige

FSCat 2012: "Saviesa col·lectiva: Fem créixer les Xarxes d'Intercanvi!"

  1. 1. SAVIESA COL•LECTIVA: FEM CRÉIXER LES XARXES D'INTERCANVI !! INTERXARXES. XARXA DE XARXES D’INTERCANVI DELS PAÏSOS CATALANS Abril 2012
  2. 2. Què es proposa? 1 Informar sobre l'existència i la filosofia de les xarxes d'intercanvi: Experimentació d'un altre tipus d‘Economia Sense Diners 2 Explicar que tot i que darrerament les iniciatives d’intercanvi com a alternativa a la despesa han experimentat un auge degut a la crisi actual, l’existència de les Xarxes és molt anterior en el temps. 3 Explicar els antecedents històrics. La primera experiència es va fer a Mieres l’any 1986. Des de llavors s'han anant estenent pel nostre territori. 4 Desmuntar el mite actual segons el qual les persones destinatà- ries són les més desfavorides. Som tothom! 5 Explicar els tres tipus purs de Xarxa d’Intercanvi: d’objectes (troc directe sense intervenir els diners; de coneixements (experiències i habilitats) on no hi existeix la figura del professor (“tothom pot ensenya, tothom pot aprendre”) i de serveis (o bancs del temps). En la realitat, moltes Xarxes locals no són "pures". 6 Explicar les experiències actuals amb moneda social per tal de facilitar els trocs a múltiples bandes.
  3. 3. Per què cal? 1) Animar a noves persones a apuntar-se a xarxes d'intercanvi existents. 2) Animar a que es formin noves xarxes d'inter- canvi a nous barris i localitats amb el suport de les xarxes que ja tenen experiència. Què vol resoldre? Cercar consens entre les diferents xarxes de quins serien els millors suggeriments que podríem fer a noves xarxes que es vulguin formar. A qui va adreçada? A la població en general.
  4. 4. Què s’espera aconseguir? DIFONDRE ELS OBJECTIUS BÀSICS INICIALS: 1) Reduir residus (allò que ja no em serveix pot ser útil per a una altra persona). 2) Afavorir i potenciar les (i noves) relacions socials en la comunitat local. 3) La reproducció del model en altres indrets (no el creixement il·limitat de la xarxa local) OBJECTIU SUBJACENT – Canvi d’enfocament No es tracta només de reduir residus sinó treballar per a eliminar aquest concepte aplicant el mateix funcionament de la Natura: no hi ha residus, res és tòxic perquè és aliment per a un altre procés o ésser viu.
  5. 5. Eix temàtic: Drets econòmics – Drets socials Tipus de proposta: Accions comunes transformadores Tipologia: Cooperativisme Àmbit geogràfic: Estatal
  6. 6. Com es pot portar a terme la proposta? TALLER INFORMATIU (2 h.) 1ª Part (45 min.): Concepte, filosofia i tipologia de Xarxes 20 min. Vídeo general: http://intercanvis.net/TED 5 min. Exposició Taula Comparativa http://intercanvis.net/Comparativa 20 min. Debat. Descans 30 minuts per tal de fomentar les interaccions espontànies. 2ª Part (45 min): Treball en grups segons tipus de xarxa. (5 min) Presentació general pàgina de Suggeriments: http://intercanvis.net/Suggeriments (8 min) Objectes: Red de Intercambios de Gracia http://vimeo.com/7216461 (7:25') (3 min) Coneixements: Premis Nou Barris 2010 - Xarxa Intercanvi de Coneixements http://www.youtube.com/watch?v=Wsp9xVahiq8 (1:40') (7 min) Serveis: Presentació banc del temps a Cal Gorina http://www.youtube.com/watch?v=Pv9ruT1_8eE (6:30') Formar tres grups de treball, un per cada tipus de xarxa. (15 min) Debat en grup: respondre consultes, recollir idees de millora. (5 min) Conclusions.
  7. 7. Quin tipus d'organitzacions poden implicar-s’hi? Tots el col·lectius socials catalans que treballen a nivell local sota el lema “un altre món és possible” Com s’hi pot implicar la ciutadania? Qualsevulla persona que vulgui canviar el món per fer-lo més just i sostenible començant per canviar el seu propi estil de vida i el de la seva comunitat. Apuntar-se a una Xarxa ja existent o crear una de nova a la seva localitat. Participar del procés de funcionament de les Xarxes aportant noves idees i suggeriments de millora.
  8. 8. Quan de temps necessita? - Apuntar-se a una Xarxa existent: Immediat. - Crear una Xarxa nova: 3 mesos aprox. En quin moment s’ha de llançar una Xarxa nova? -Durant els mesos de maig a juliol es tractaria d’establir contacte amb Interxarxes i vincles amb Xarxes locals properes del mateix tipus. -Les persones interessades ja es poden posar en contacte amb nosaltres -La nova Xarxa podria començar a funcionar a partir del 15 de setembre. info@intercanvis.net http://intercanvis.net

×