Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Prezi-pikaopas

Pikaopas Pre

Ähnliche Bücher

Kostenlos mit einer 30-tägigen Testversion von Scribd

Alle anzeigen

Ähnliche Hörbücher

Kostenlos mit einer 30-tägigen Testversion von Scribd

Alle anzeigen

Prezi-pikaopas

 1. 1. PREZIpikaopasOuti Lammi 2013
 2. 2. MIKÄ PREZI ON?Prezi on selaimessa toimiva esitysgrafiikkatyökalu, prezi.com.Voit tehdä esityksiä myös iPadilla, ja katsella niitä iPhonella.
 3. 3. ALUKSI pari asiaa
 4. 4. Mikään esitysgrafiikkaohjelma ei tee esitystä itsekseen.
 5. 5. Hyvät ja huonot esitykset ovat ihmisen valintojen tulosriippumatta siitä millä välineellä ne on tehty.
 6. 6. PERUSASIOITA eli miten Prezi toimii
 7. 7. PREZI-ESITYKSEN OLEMUSPrezi-esitys luodaan sijoittamalla grafiikkaobjekteja ja tekstiäkäytännössä rajattomalle piirtoalueelle (canvas).Grafiikkaobjektit ja teksti yhdistetään kokonaisuudeksi luomallapiirtoalueelle polku (path).Prezissä ei ole vakiokokoisia erillisiä sivuja.Voit käyttää esityksissätotutusta poikkeavia etenemis- ja siirtymätekniikoita.
 8. 8. HIIRI JA PREZI1. Zoomaus piirtoalueella: Pyöritä hiirenkiekkoa. Ellei hiiressä ole kiekkoa, painaZ-näppäintä alas ja siirrä hiirtä (ÄLÄpaina hiiren painiketta).2. Kuvan siirtäminen (panning): Painaykkösnäppäintä (yleensä vasen) samallakun siirrät hiirtä alustalla12
 9. 9. TÄRKEITÄ TERMEJÄTemplate valmis pohja, johon on sisäänrakennettutietynlainen prosessi tai ajatusmalli.Teema templaten sisältämät väri- ja fonttiyhdistelmät.Kehys elementti, joka helpottaa sisällön hallintaa, senjaottelua ja ryhmittelyä.Polku määrittää esityksen etenemisjärjestyksen jaliikkeen suunnan.
 10. 10. TEMPLATEN VALINTATemplate on suositeltava ainakin aloittelijalle.Templaten tulee vastataprosessia tai ajattelumallia, jonka haluat välittää esitykselläsi.
 11. 11. TEMPLATE JA TEEMATemplate sisältää teemoja eliväri- ja fonttiyhdistelmiä.Kun olet valinnut templaten,voit vaihtaa sen teeman.Themes-ikkunan alareunassa olevallakomennollaCUSTOMIZECURRENTTHEME voit ryhtyä luomaan omaateemaa.
 12. 12. Teema ei ole yhdentekevä asia, koskase määrittää esityksesi värimaailman.Värit taas vaikuttavat tunteisiin javireystilaan.Väri on vahva viesti.
 13. 13. VINKKI!Etene suuresta pieneen.Templaten ja teeman voi vaihtaakesken esitystä, mutta tästä seuraauskomattoman paljon lisätyötä.Parempi suunnitella kokonaisuusvalmiiksi asti ja sitten kootalopullinen esitys lisäämälläyksityiskohdat (=tekstiobjektit,grafiikat, kaavakuvat yms.).
 14. 14. KEHYKSET helpottavat sisällönkäsittelyä
 15. 15. PREZI-KEHYSKehys on objekti, jonka avulla hallitset Prezi-sisältöä.Useimpien template-pohjien oletus onkehykseen zoomaaminen.Näkymätön kehys vastaa muista grafiikka-ohjelmista tuttua RYHMITTELE-toimintoa. Kunluot näkymättömän kehyksen usean objektinympärille, niitä käsitellään kuten yhtä.Näkymättömän kehyksen avulla voit myösrajata suuresta kuvasta pienemmän alueen,johon zoomataan.
 16. 16. KEHYSTYÖKALUTTyökaluvalikoima tulee näkyviin kun napsautat kehystä.Zoomaus kehykseenKehyksen lisääminenPoista kehysSuurenna kehystäSiirrä kehystäPienennä kehystä
 17. 17. SISÄLTÖ teksti, kaavakuva,valokuva, video
 18. 18. TEKSTITYÖKALUTTekstityökalut saat käyttöösi kunnapsautat tekstin paikkamerkkiä(Click to add text). Prezi-esityssisältää 3 valmista tekstityyliä:• TITLE on päätason otsikko.• SUBTITLE on alaotsikko.• BODY on leipätekstiä, käytä sitätekstikappaleisiin ja luetteloihin.
 19. 19. KAAVAKUVAPrezin valmiit kaavakuvat löydät valinnalla INSERT/DIAGRAM.Kaavakuvasta tulee automaattisesti itsenäinen kehys.
 20. 20. PREZIN GRAFIIKKAValitse INSERT/SYMBOLS & SHAPES kun haluat lisätä esitykseen Prezinoman grafiikkaobjektin.
 21. 21. VALOKUVATVoit vetää tietokoneen kansiosta kuvan suoraan piirtoalueelle.Ovathan jpg-kuvasi sopivan kokoisia? Etenkin jos kuvaa zoomataansuuremmaksi, tarkista ettei se sumene tai muutu rakeiseksi.Ellei jpg-kuva näytä hyvältä, kokeile png- tai pdf-tiedostomuotoa! Nekestävät zoomaamisen paremmin.Tiesitkö, että voit ladata grafiikan oman teemasi taustaksi.Tällöin kuvansuositeltu leveys on vähintään 3000 pikseliä!
 22. 22. POLKU Tee siitä käyttäjällehelppo kulkea!
 23. 23. POLUN MÄÄRITTELYPolkua muokkaamalla määrittelet esityksen etenemistavan. Polkuuntallentuu tieto liikesuunnasta ja kehysten näyttämisjärjestyksestä.Polun muotoon vaikutat mm. sillä, miten sijoittelet objektit piirtoalueelle.Templatessa polku on valmiina, mutta voit muokata sitä.
 24. 24. Muutos suuresta pieneksi tai päinvastoin tuottaa sitä voimakkaammanliike-efektin, mitä suurempi ero on.Kun haluat luoda suoraviivaisen siirtymän tiettyyn suuntaan, käytämielellään saman kokoisia kehyksiä tai objekteja.KOKOEROT
 25. 25. OBJEKTIN KIERTÄMINENObjektia kiertämällä jakallistamalla syntyy Prezilleominainen pyöritysefekti.Prezi-esityksiä kritisoidaan enitenjuuri kieppumisesta, joka voiaiheuttaa herkille katsojillepahoinvointia.Testaamalla jaharjoittelemalla saat tuntumanobjektien käyttäytymiseen.
 26. 26. Mitä ikinä Prezillä teetkin,vältä tätä!
 27. 27. Vaikka voit kulkea piirtoalueella vapaasti mihin suuntaan tahansa,ole johdonmukainen ja etene suoraviivaisesti.162345
 28. 28. LOPUKSI kertausta ja kiitokset
 29. 29. MUISTILISTA1. Tee esitystä varten hyvä suunnitelma. Hahmottele sen sisältö jaasioiden etenemisjärjestys vaikka kynällä ja paperilla.2. Jos käytät valmista templatea, valitse se siten, että rakenne vastaakohdassa 1 tekemääsi suunnitelmaa.3. Kirjoita tekstit, lisää kuvat, video ja muu grafiikka.4. Sijoita tekstit ja grafiikka piirtoalueelle esityksen rakennettamukailevaan järjestykseen.5. Määritä esityksen etenemisjärjestys luomalla polku.6. Testaa ennen kuin esität!
 30. 30. I want to thank stock.xchng community for the photos.YOU ARE SO AWESOME!
 31. 31. www.outilammi.fiKOULUTUKSET JATYÖPAJATKuva: iStockphoto

×