Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Sistema digestiu

224 Aufrufe

Veröffentlicht am

Sist. digestiu

Veröffentlicht in: Sport
 • Als Erste(r) kommentieren

Sistema digestiu

 1. 1. Sistema digestiu 5 Boca 6 Dents 7 Llengua 8 Esòfag 9-10
 2. 2. Estómac 11-12 Intestí prim 13-14 Intestí gros 15-16 Fetge 17-18 Bazo 19
 3. 3. La funció del Sistema Digestiu és, transformar l’aliments en substàncies fàcilment utilitzable per l’organisme.
 4. 4. 1ra part Sist. Digestiu Cavitat oral, llavis, llengua, dents, glàndules sal.libals, el paladar.
 5. 5. Funció: Mastegar aliments per la digestió. Dents: Incisius (8 dents) Canins (4 dents) Premolars (8 dents) Molars (12 dents)
 6. 6. Conté glàdules salivals que ataca l’aliment per fer un “bolo” alimentaria. Mou els aliments de dins a fora 10000 papil.les gustatives
 7. 7. Conducta des de la faringe a estómac. (40 cm) Passa pel Coll-Tòrax- Abdoment. Els nutrients passant de la boca a l’estómac.
 8. 8. EPIGLOTIS Al digerir tapa la tràquea per evitar que els aliments entrin al Sist. Respiratori.
 9. 9. Òrgan varia de forma (25cm x 12 cm) PARTS: Fundus-Cós-Antro- Pílora. Curvatura menor Curvatura major
 10. 10. Múscul que amb contracció mecànica + àcids gàstrics (de les parets), transforma l’aliment en un puré. Absorbeix aigua- alcohol-Sals minerals. Després l’aliment passa als intestins.
 11. 11. Va de l’ estómac a l’ Intestí gruixut. (9 mtrs aprox) PARTS Duodè-yeyuno-íleon. Cada un d’aquestes seccions segrega diferents encimes que descomponen el menjar.
 12. 12. Funció: Descompon el menjar i absorbeix nutrients i l’aigua que necessitem.
 13. 13. De l’intestí prim al recte. (120-160cm)
 14. 14. 3 PARTS: Cec Entre Ílion-Còlon ascendent. Atraça el procès del contingut intestinal. Còlon Parts intermèdia, Abdoment- cólon transvers. Absorbir aigua i sals dels residus Recte Entre Còlon-Anus. El recte rep residus i els expulsa.
 15. 15. Situat part superior dreta de la cavitat abdominal. Pes de 1500 g. Parts 2 Lòbuls, (conducte hepàtic), aquest condueix la bilis cap a la vesícula biliar i el duodè. La sang rica en nutrients arriba de la vena hepàtica. Es pot autoregenerar.
 16. 16. Funcions: Regula nivells sanguinis i produeix la bilis que ajuda a eliminar residus. Tota la sang que surt de l’estómac i els intestins, passa pel fetge. Processa la sang i descompon nutrients de més fàcil ús pel cós humà.
 17. 17. Per les seves funcions hauria de ser del sist. Circul.latori. El seva mida depèn de la sang que contingui. Destrueix cel.lules vermelles velles i crea de noves. Magatzem de sang.

×