Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.
68, Jalan Tun Abang Haji Openg,
Taman Harmoni,
96000, Sibu,
Sarawak.
Pengarah,
Pejabat Tanah,
96000, Sibu,
Sarawak. 30 JUL...
68, Jalan Tun Abang Haji Openg,
Taman Harmoni,
96000, Sibu,
Sarawak.
Pengarah,
Pejabat Tanah,
96000, Sibu,
Sarawak. 30 JUL...
Nächste SlideShare
Wird geladen in …5
×

Surat rasmi bantuan bina jambatan

52.964 Aufrufe

Veröffentlicht am

  • Login to see the comments

  • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Surat rasmi bantuan bina jambatan

  1. 1. 68, Jalan Tun Abang Haji Openg, Taman Harmoni, 96000, Sibu, Sarawak. Pengarah, Pejabat Tanah, 96000, Sibu, Sarawak. 30 JULAI 2013 Tuan, Memohon Bantuan untuk Pembinaan Jambatan Merujuk kepada perkara di atas, saya mewakili penduduk Taman Harmoni ingin momohon jasa baik tuan untuk menyumbangkan bantuan bagi membiayai kos pembinaan jambatan baru. Ini adalah kerana jambatan yang sedia ada musnah dihanyutkan air. 2. Jambatan ini amat diperlukan sebagai laluan perhubungan yang penting bagi penduduk kampung ini dengan kawasan bandar. Jambatan ini merupakan jalan utama untuk penduduk pergi ke tempat kerja dan untuk mengangkut hasil pertanian. 3. Selain itu, penduduk kampung terpaksa menggunakan jalan lain yang mengambil masa yang lama dan perjalanan yang jauh. Jalan tersebut sempit dan berlopak-lopak. Ini amat menyukarkan penduduk kerana terpaksa melalui jalan sempit tersebut. Di samping itu, keadaan bertambah rumit apabila berlaku kes-kes kecemasan seperti kemalangan, wanita bersalin dan kematian. Kami sudah memaklumkan hal ini kepada Jabatan Kerja Raya, namun tiada apa-apa tindakan yang diambil. 5. Saya berharap agar pihak tuan dapat memberi sedikit bantuan kewangan untuk membina jambatan baru di kampung kami. Kerjasama dan perhatian daripada pihak tuan kami dahului dengan ucapan terima kasih. Yang benar, ……………………………… ( ) Setiausaha, Persatuan Penduduk Taman Harmoni.
  2. 2. 68, Jalan Tun Abang Haji Openg, Taman Harmoni, 96000, Sibu, Sarawak. Pengarah, Pejabat Tanah, 96000, Sibu, Sarawak. 30 JULAI 2012 Tuan, Memohon Bantuan untuk Pembinaan Jambatan _________ (rujuk) kepada perkara di atas, saya _________ (wakil) penduduk Taman Harmoni ingin __________ (mohon) jasa baik tuan untuk memberikan bantuan bagi membiayai kos _________ (bina) jambatan baru. Ini adalah kerana jambatan yang sedia ada telah musnah dihanyutkan air. 2. Jambatan ini amat _________(perlu) sebagai laluan perhubungan yang penting bagi ___________(duduk) kampung ini dengan kawasan bandar. Jambatan ini __________(rupa) jalan utama untuk penduduk pergi ke tempat kerja dan untuk __________(angkut) hasil pertanian. 3. Selain itu, penduduk kampung terpaksa menggunakan jalan lain yang _________(ambil) masa agak lama dan sangat jauh. Jalan tersebut sempit dan berlopak-lopak. Ini amat menyukarkan penduduk kerana _________(paksa) melalui jalan sempit tersebut. Di samping itu, keadaan _______(tambah) rumit apabila berlaku kes-kes ________(cemas) seperti kemalangan, wanita _______(salin) dan kematian. 4. Saya berharap agar pihak tuan dapat memberi sedikit bantuan ___________(wang) untuk membina jambatan baru di kampung kami. Kerjasama dan perhatian daripada pihak tuan kami dahului dengan ucapan terima kasih. Yang benar, ……………………………… ( ) Setiausaha, Persatuan Penduduk Taman Harmoni.

×