Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.
Коледа в Австралия
Там често Коледа се празнува на плажа
при 40 градуса температура.
В Южното полукълбо Коледа съвпада с
в...
Коледа в Австрия
Австрия е страната,
където се ражда
известната коледна
песен „Зимна нощ",
изпълнена за пръв път в
църкват...
Коледа в Англия
Отново песни и танци в
навечерието на Коледа.
Във всеки дом има
накичена елха за радост
на всяко дете. А в...
Коледа в Индия
Индийците отделят голямо внимание
на коледната меса (литургия).
Християните присъстват масово на
службата, ...
Коледа в Италия
C една дума можем да
резюмираме честването на
Коледа в Италия: „Коледа у
дома. Великден - където ти
Видят ...
Коледа в Канада
Една от редките страни,
където задължително ще
отпразнувате Коледа в
бяло - с много сняг и ...
елени. Навс...
Коледа в Мексико
Подготовката за Коледа
започва от 16 декември.
Къщите се обкичват със
зелени растения, мъх,
разноцветни ф...
Коледа в Русия
Коледа в Русия е отражение
на дълбоко вкоренените
славянски традиции и
обичаи. В миналото младите
момичета ...
Коледа във Финландия
Еленът също е на почест, но в
тази страна Дядо Коледа
идва „на крака". Той напуска
с впряга си „аркти...
Коледа в Холандия
Св. Никола, Синтер Клаас
на холандски, и бил много
щедър владика, които
правел тайно много
добрини на хо...
Коледа в Швеция
Шведите започват да се
подготвят за Коледа още от
13 декември, празник на
Света Лучия. В 4-и век
същата та...
Коледа в Америка
Защо Коледа в Америка е
толкова весела и ярка?
Защото хората започват да
мислят за нея още през
август. П...
Коледа
Коледа
Nächste SlideShare
Wird geladen in …5
×

Коледа

Това е презентация в, която ще Ви разкажа за Коледа по света.

 • Loggen Sie sich ein, um Kommentare anzuzeigen.

Коледа

 1. 1. Коледа в Австралия Там често Коледа се празнува на плажа при 40 градуса температура. В Южното полукълбо Коледа съвпада с ваканцията и отпуските и австралийците обичат да бодърстват през празничната нощ в градината на светлината на свещи и факли. Една австралийска традиция всяка година събира хиляди хористи, които пеят традиционни песни под открито небе. Всеки австралиец, който иска да участва в такъв импровизиран хор, се явява на определено място, държейки в ръка специално приготвена за случая свещ. Средствата от продажбата на тези свещи са за благотворителни цели.
 2. 2. Коледа в Австрия Австрия е страната, където се ражда известната коледна песен „Зимна нощ", изпълнена за пръв път в църквата „Свети Никола" в Обендорф, близо да Залцбург, през 1818 г. Днес тази песен се пее навсякъде по света.
 3. 3. Коледа в Англия Отново песни и танци в навечерието на Коледа. Във всеки дом има накичена елха за радост на всяко дете. А в очакване на Дядо Коледа, който се спуска през комина и оставя подаръците в специално приготвени дълги чорапи, закачени на всяко креватче, децата помагат на мама.
 4. 4. Коледа в Индия Индийците отделят голямо внимание на коледната меса (литургия). Християните присъстват масово на службата, която трае два-три часа. Коледа в Индия е символ на братството. Всяка къща следва да се превърне в остров на топлотата и разбирателството. Семействата взаимно си ходят на гости и пеят песни, свирят на барабан и чинели, а през това време домакините ги черпят със сладки, плодове и им подаряват цветя. Дори и нехристияните се присъединяват към общия празник на човешкото милосърдие.
 5. 5. Коледа в Италия C една дума можем да резюмираме честването на Коледа в Италия: „Коледа у дома. Великден - където ти Видят очите!" Действително 25 декември е един истински празник на домашното огнище за италианците. Много често те изминават хиляди километри само и само да се върнат у дома за празничната нощ. Самото честване трае дни наред.
 6. 6. Коледа в Канада Една от редките страни, където задължително ще отпразнувате Коледа в бяло - с много сняг и ... елени. Навсякъде по улиците и магазините ще видите елхи, украсени с топки и гирлянди. И навсякъде „кончето на Дядо Коледа".
 7. 7. Коледа в Мексико Подготовката за Коледа започва от 16 декември. Къщите се обкичват със зелени растения, мъх, разноцветни фенери и в средата на хола се поставя една ясла. Децата носят малки статуи на Йосиф и Мария и ходят от къща на къща, което символизира търсенето на подслон от двамата в Коледната нощ.
 8. 8. Коледа в Русия Коледа в Русия е отражение на дълбоко вкоренените славянски традиции и обичаи. В миналото младите момичета са се изкачвали по стълбите стъпало по стъпало, повтаряйки “да" или „не", за да видят дали ще срещнат избраника на сърцето си. Друга традиция-символ: между клоните на елхата е била укривана дни наред клетка с бели гълъби, които са били пускани на свобода на Бъдни вечер с надеждата да се върнат с късмет и щастие.
 9. 9. Коледа във Финландия Еленът също е на почест, но в тази страна Дядо Коледа идва „на крака". Той напуска с впряга си „арктичната си хижа", където живее цяла година и чете хилядите писма на деца, които джуджетата му носят от земята. На 24 декември вечерта вечерята се сервира рано, към 17-18 часа. След което идва истинският Дядо Коледа, който раздава подаръците.
 10. 10. Коледа в Холандия Св. Никола, Синтер Клаас на холандски, и бил много щедър владика, които правел тайно много добрини на хората. Един ден, когато узнал, че един беден търговец няма пари за зестра на дъщерите си и не може да ги омъжи, добрият човек хвърлил през комина на къщата три торбички със златни монети.
 11. 11. Коледа в Швеция Шведите започват да се подготвят за Коледа още от 13 декември, празник на Света Лучия. В 4-и век същата тази светица е помагала на християните, укриващи се в катакомбите, и им е носила храна и вода. И за да са й свободни ръцете, слагала на главата си светеща лампа. Днес тази традиция е все така уважавана в Швеция.
 12. 12. Коледа в Америка Защо Коледа в Америка е толкова весела и ярка? Защото хората започват да мислят за нея още през август. През слънчевите си очила в най-голямата жега те изучават витрините на магазините, търсейки нови, оригинални украси за своите къщи и коледни дръвчета. Но истинското начало започва шест седмици преди Коледа. Точно тогава многочислените дядоколедовци завладяват улиците.

×