Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Onderzoek factual research

413 Aufrufe

Veröffentlicht am

Veröffentlicht in: Marketing, Bildung, Technologie
  • Als Erste(r) kommentieren

  • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Onderzoek factual research

  1. 1. ONDERZOEK FACTUAL RESEARCH
  2. 2. FACTUAL RESEARCH • FACTUAL RESEARCH IS NIETS ANDERS DAN INFORMATIE ZOEKEN DIE GEBASEERD IS OP FEITEN. HET GROOTSTE VERSCHIL TUSSEN FACTUAL EN VISUAL IS DAT JE BIJ FACTUAL NAAR INFORMATIE ZOEKT DIE OP PAPIER GESCHREVEN KAN WORDEN, HET IS DUS VAST TE LEGGEN. VISUAL DAARENTEGEN IS INFORMATIE DIE JE ECHT ZELF MOET ZIEN EN MOET WAARNEMEN.
  3. 3. PRIMARY RESEARCH • HET VERZAMELEN VAN MATERIAAL DAT NOG NIET BESTAAN. STEL DUS DAT JE VAN PLAN BENT OM EEN BEPAALDE BOOM TE ONDERZOEKEN, DAN BEN JE VAN PLAN OM MEERDERE FOTO’S ERVAN TE MAKEN. HIERMEE ZORG JE ER DUS VOOR DAT JE JE EIGEN RESEARCH ONTWIKKELT OP BASIS VAN ZELFGEMAAKT MATERIAL. EEN AANTAL MANIEREN OM TOT DEZE KENNIS TE KOMEN IN DE VORM VAN FACTUAL RESEARCH IS OBSERVEREN, CONVERSEREN ANALYSEREN EN HOUDEN VAN INTERVIEWS.
  4. 4. SECONDARY RESEARCH • WANNEER ER GESPROKEN WORDT OVER SECONDARY RESEARCH ZAL JE NIET SNEL GEBRUIK MAKEN VAN MATERIAL DAT JE ZELF GEMAAKT HEBT. DAARENTEGEN ZAL JE EERDER HET INTERNET OF BIJVOORBEELD MAGAZINES RAADPLEGEN OM HET BENODIGDE MATERIAAL TE VINDEN. OM SECONDARY RESEARCH TE DOEN IN DE CONTEXT VAN FACTUAL RESEARCH KUN JE BIJVOORBEELD GEBRUIK MAKEN VAN HET NIEUWS OP TV, HET BEZOEKEN VAN MUSEA, LEZEN VAN KRANTEN OF HET LEZEN VAN BOEKEN.
  5. 5. HET VERSCHIL TUSSEN PRIMARY EN SECONDARY • HET VERSCHIL TUSSEN PRIMARY EN SECONDARY RESEARCH IS DAT JE PRIMARY RESEARCH ZELF MOET UITVOEREN, JE BENT AANWEZIG OP HET MOMENT DAT DEZE RESEARCH UITGEVOERD WORDT. SECONDARY RESEARCH KUN JE WEG HALEN VAN KRANTEN, TV ETC. DEZE INFORMATIE IS DUS AL VASTGELEGD DOOR EEN ANDER.

×