Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.
MENGUMUMKAN KETIBAAN PERARAKAN MASUK PELAJAR GRADUASI PRA-U SMK KOTA
KLIAS DAN YANG BERUSAHA TN. JAYA SILAR A/L MUNIANDI D...
UNTUK PENGETAHUAN SEMUA,
 SAMBUTAN MAJLIS GRADUASI INI DIADAKAN KHAS BAGI MERAIKAN PELAJAR-
PELAJAR PRA-UNIVERSITI SMK KO...
MAJLIS MERAKAM SETINGGI-TINGGI UCAPAN TERIMA KASIH ATAS KESUDIAN TUAN
PENGETUA , EN.JAYA SILAR A/L MUNIANDI, PENGETUA SMK ...
DEMIKIAN TADI PERSEMBAHAN PELAJAR PRA-U SMK KOTA KLIAS .
UNTUK MAKLUMAN PARA HADIRIN ,
 MAJLIS INI BUKAN SAHAJA UNTUK MER...
Nächste SlideShare
Wird geladen in …5
×

TEKS PENGACARA MAJLIS GRADUASI

1.782 Aufrufe

Veröffentlicht am

GRADUASI PRA-UNIVERSITI

Veröffentlicht in: Bildung
  • Als Erste(r) kommentieren

TEKS PENGACARA MAJLIS GRADUASI

  1. 1. MENGUMUMKAN KETIBAAN PERARAKAN MASUK PELAJAR GRADUASI PRA-U SMK KOTA KLIAS DAN YANG BERUSAHA TN. JAYA SILAR A/L MUNIANDI DENGAN DIIRINGI OLEH BARISAN PENTADBIR DAN GURU-GURU TINGKATAN ENAM MASUK KE DALAM DEWAN . DIPOHON KEPADA SEMUA HADIRIN UNTUK TERUS BERDIR. SEBAGAI TANDA CINTA AKAN NEGARA, MAJLIS DIMULAKAN DENGAN NYANYIAN LAGU NEGARAKU, DIIKUTI DENGAN LAGU SABAH TANAH AIRKU. MOHON GURU-GURU DAN PELAJAR UNTUK DUDUK . BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM. MELAYANG SERINDIT DI ATAS PERMATANG MERBAH BERKICAU DI HUJUNG MUARA PEMANIS KATA SELAMAT DATANG AWAL BISMILLAH PEMBUKA BICARA YANG BERUSAHA, TUAN PENGETUA SMK KOTA KLIAS, EN. JAYA SILAR A/L MUNIANDI PENOLONG KANAN PRA-UNIVERSITI, TUAN HJ.ROSLAND SALLEH PENOLONG KANAN KO-KURIKULUM PRA-UNIVERSITI , EN. NALI ANI KAUNSELOR SEKOLAH , PN. ARYWATI HJ. SAHADAN GURU-GURU PRA-UNIVERITI , IBU BAPA SERTA RAKAN PELAJAR YANG DIKASIHI SEKALIAN ASSALAMUALAIKUM W.B.T DAN SELAMAT SEJAHTERA. RAMAI TETAMU BERMADAH PUISI KATA BERTUAN TANDA BERBAHASA SELAMAT BERTEMU DI MAJLIS GRADUASI SEMOGA TUAN PUAN SELAMAT SEJAHTERA PARA HADIRIN YANG DIHORMATI, LIMPAHAN SYUKUR KE HADRAT ILAHI KERANA DENGAN RAHMAT DAN KURNIA-NYA DAPATLAH KITA SAMA-SAMA BERKUMPUL DI DALAM DEWAN YANG INDAH INI BAGI MERAIKAN MAJLIS GRADUASI PELAJAR-PELAJAR PRA-UNIVERSITI SMK KOTA KLIAS SESI 2014/2015.
  2. 2. UNTUK PENGETAHUAN SEMUA,  SAMBUTAN MAJLIS GRADUASI INI DIADAKAN KHAS BAGI MERAIKAN PELAJAR- PELAJAR PRA-UNIVERSITI SMK KOTA KLIAS SESI 2014/2015. DIHARAPKAN PENYAMPAIAN ANUGERAH INI DAPAT MENYUNTIK SEMANGAT PARA PELAJAR UNTUK MENCAPAI KEJAYAAN YANG CEMERLANG DAN PASTINYA MEMBERIKAN KENANGAN INDAH KEPADA SEMUA . ~~~~~BACAAN DOA ~~~~~ BAGI MEMBERKATI LAGI MAJLIS KITA PADA PAGI INI , SAMA-SAMA KITA MEMANJATKAN KESYUKURAN DAN BERMOHON DOA KE HADRAT ILAHI AGAR MAJLIS GRADUASI INI AKAN DITERIMA SEBAGAI SATU USAHA YANG MURNI DAN DIBERKATI. UNTUK ITU, MAJLIS MENJEMPUT MOHD SYAFIQ SHAMSUDIN UNTUK MEMIMPIN BACAAN DOA. TERIMA KASIH DI ATAS BACAAN DOA ITU TADI, MUDAH-MUDAHAN MAJLIS KITA PADA PAGI INI AKAN MENDAPAT RAHMAT DAN HIDAYAH SEHINGGA KE PENGHUJUNGNYA. ~~~~~ UCAPAN 1 (WAKIL PELAJAR) ~~~~~ MAJLIS PADA PAGI INI DITERUSKAN DENGAN MENJEMPUT ABDUL MUTALIB BIN DULLAH SEBAGAI WAKIL PELAJAR PRA-UNIVERSITI SMK KOTA KLIAS UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN . DIPERSILAKAN . TERIMA KASIH ATAS UCAPAN ITU TADI . ~~~~~ UCAPAN 3 ( PENOLONG KANAN PRA-UNIVERSITI)~~~~~ MAJLIS DENGAN SUKACITANYA MENJEMPUT PENOLONG KANAN PRA-UNIVERSITI , TUAN HJ. ROSLAND SALLEH UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN ALU-ALUAN. DIPERSILAKAN PIHAK MAJLIS MENGUCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH KEPADA TUAN HJ.ROSLAND SALLEH MENYAMPAIKAN UCAPAN ALU-ALUAN SEBENTAR TADI. ~~~~~ UCAPAN 2 (PENGETUA) ~~~~~ SETERUSNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN YANG BERUSAHA TUAN PENGETUA SMK KOTA KLIAS , EN. JAYA SILAR A/L MUNIANDI UNTUK MEMBERIKAN UCAPAN SETERUSNYA MERASMIKAN MAJLIS GRADUASI PELAJAR PRA-UNIVERSITI SMK KOTA KLIAS SESI 2014/15 .
  3. 3. MAJLIS MERAKAM SETINGGI-TINGGI UCAPAN TERIMA KASIH ATAS KESUDIAN TUAN PENGETUA , EN.JAYA SILAR A/L MUNIANDI, PENGETUA SMK KOTA KLIAS MENYAMPAIKAN UCAPAN DAN SETERUSNYA MERASMIKAN MAJLIS GRADUASI PADA HARI INI. ~~~~~ PENYAMPAIAN ANUGERAH ~~~~~ PARA HADIRIN YANG DIHORMATI SEKALIAN, KINI TIBALAH KITA KE ACARA KEMUNCAK PADA HARI INI , IAITU MAJLIS PENYAMPAIAN ANUGERAH KEPADA PELAJAR PRA-UNIVERSITI SMK KOTA KLIAS SESI 2014/15 . MAJLIS SEGALA HORMATNYA MEMPERSILAKAN TUAN PENGETUA , EN. JAYA SILAR A/L MUNIANDI DIIRINGI OLEH TUAN HJ. ROSLAND SALLEH UNTUK MENYAMPAIKAN ANUGERAN KEPADA PENERIMA ANUGERAH .DIPERSILAKAN (BACA NAMA GRADUAN) MAJLIS DITERUSKAN LAGI DENGAN PENYAMPAIAN ANUGERAH TIGA TERBAIK SMK KOTA KLIAS SESI 2014/15 . ………..………………………………………………. ………………………………………………………………………………………… …………. ………………………………………………………………………….. MAJLIS MERAKAMKAN RIBUAN TERIMA KASIH KEPADA EN. JAYA SILAR A/L MUNIANDI & TUAN HJ. ROSLAND SALLEH DI ATAS KESUDIAN MENYEMPURNAKAN MAJLIS PENYAMPAIAN ANUGERAH KEPADA PARA GRADUAN SMK KOTA KLIAS SESI 2014/15 PIHAK SEKOLAH AMAT BERBESAR HATI DAN BERBANGGA DENGAN PENCAPAIAN CEMERLANG PARA PELAJARNYA YANG GIGIH BERUSAHA UNTUK MENGHARUMKAN NAMA SEKOLAH. SESUNGGUHNYA SMK KOTA KLIAS TIDAK KETANDUSAN DALAM MELAHIRKAN PELAJAR-PELAJAR YANG CEMERLANG. ~~~~~ PERSEMBAHAN 1 ~~~~~ TANPA MEMBUANG MASA , MAJLLIS DITERUSKAN LAGI DENGAN PERSEMBAHAN KHAS DARIPADA PARA GRADUAN SMK KOTA KLIAS SESI 2014/15 . MAJLIS MEMPERSILAKAN .
  4. 4. DEMIKIAN TADI PERSEMBAHAN PELAJAR PRA-U SMK KOTA KLIAS . UNTUK MAKLUMAN PARA HADIRIN ,  MAJLIS INI BUKAN SAHAJA UNTUK MERAIKAN PARA GRADUAN. BAHKAN , IA JUGA DISERIKAN LAGI DENGAN MAJLIS RESTU ILMU BERSAMA GURU-GURU. DIMOHON KEPADA SEMUA GRADUAN DAN PELAJAR SMK KOTA KLIAS UNTUK BERSALAM DENGAN PARA GURU. DIPERSILAKAN KALAU ADA SUMUR DI LADANG BOLEH KAMI MENUMPANG MANDI KALAU ADA UMUR YANG PANJANG TAHUN HADAPAN BERJUMPA LAGI DENGAN BERAKHIRNYA MAJLIS RESTU ILMU TADI , SEMPURNALAH SUDAH MAJLIS KITA PADA HARI YANG BERMAKNA INI . DIUMUMKAN PERARAKAN KELUAR DEWAN. PARA HADIRIN DIJEMPUT KE DEWAN MAKAN UNTUK MENJAMU SELERA. *LAGU*

×