Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.
Sa të mbrojtur jemi 
nga OMGJ?
Hapat e parë 
Provat e para me 
organizma OMGJ u 
kryen në SHBA në vitin 
1972 dhe i përkisnin një 
bakteri i cili ndikont...
Dëmet nga OMGJ 
 Dëmtohet aparati tretës 
 Krijojnë alergji 
 Dëmtohet biodiversitetin 
 Shkaktojnë dëm ekonomik te fe...
Nga merren OMGJ ? 
Ndër ushqimet në të cilët 
përmbahen më shumë 
OMGJ 
mund të përmendim: 
 Domate 
 Vaji I sojës 
 Pa...
Ushqime OMGJ 
Këtu janë TOP 10
Cfare karakteristikash të 
dallueshme kanë ushqime 
OMGJ  Ushqimet e përgatitur me OMGJ në 
shumicën e rasteve nuk kanë k...
Aprovimin e produkteve OMGJ sot e kanë 
në dorë kompanitë që krijojne 
teknologjinë; me prodhimin e 90% të 
totalit të OMG...
Drejtor I Shoqatës së Konsumatorëve 
Organikë, Z.Ronnie Cummins : 
“OMGJ, mund t’I pëmbledhim në tre 
fjalë: ushqime të 
p...
Fund… 
Punoi: Natali 
Shkëmbi
OMGJ
Nächste SlideShare
Wird geladen in …5
×

OMGJ

6.859 Aufrufe

Veröffentlicht am

Sa te mbrojtur jemi nga Omgj

Veröffentlicht in: Lebensmittel
 • Dating direct: ❶❶❶ http://bit.ly/2ZDZFYj ❶❶❶
     Antworten 
  Sind Sie sicher, dass Sie …  Ja  Nein
  Ihre Nachricht erscheint hier
 • Dating for everyone is here: ❤❤❤ http://bit.ly/2ZDZFYj ❤❤❤
     Antworten 
  Sind Sie sicher, dass Sie …  Ja  Nein
  Ihre Nachricht erscheint hier

OMGJ

 1. 1. Sa të mbrojtur jemi nga OMGJ?
 2. 2. Hapat e parë Provat e para me organizma OMGJ u kryen në SHBA në vitin 1972 dhe i përkisnin një bakteri i cili ndikonte tek luleshtrydhet për të rritur qëndrueshmërinë ndaj ngricave.
 3. 3. Dëmet nga OMGJ  Dëmtohet aparati tretës  Krijojnë alergji  Dëmtohet biodiversitetin  Shkaktojnë dëm ekonomik te fermerët  Dëmtohet tregu, shitblerja e më shumë produkteve OMGJ për shkak të kostos së ulët  Dëmtohet marrëveshja e Tregtisë së Lirë me vendet e Bashkimit Evropian.
 4. 4. Nga merren OMGJ ? Ndër ushqimet në të cilët përmbahen më shumë OMGJ mund të përmendim:  Domate  Vaji I sojës  Patate  Mjalt  Oriz  Misër  Pambuk  Produkte shtazore
 5. 5. Ushqime OMGJ Këtu janë TOP 10
 6. 6. Cfare karakteristikash të dallueshme kanë ushqime OMGJ  Ushqimet e përgatitur me OMGJ në shumicën e rasteve nuk kanë karakteristika të dallueshme nga ata të tjerët për vetë faktin se vetë organizmat OMGJ nuk pësojnë ndryshime të tillë të dukshëm. E vetmja gjë që mund t’i dallojë është shenja e shkruar e cila tregon se janë OMGJ, gjë të cilën e bën vetë prodhuesi.  POR aktualisht në Shqipëri nuk ka legjislacion për etiketimin e produkteve OMGJ, kështu që është ë veshtirë për konsumatiorin të bëjë zgjedhje të mirëinformuar,
 7. 7. Aprovimin e produkteve OMGJ sot e kanë në dorë kompanitë që krijojne teknologjinë; me prodhimin e 90% të totalit të OMGJ në botë dallohet Monsanto Co. Por ekspertët thonë se Agjencia Amerikane e Ushqimit (FDA) duhet t’I japi aprovimin publikut për këto produkte. FDA shprehet se OMGJ janë në thelb ekuivalente me ushqimet jo të modifikuara. Nga ana tjetër kompanitë prodhuese kanë patenë për prodhimin dhe shitjen prod OMGJ. Nëse ushqimet do të ishin ekuivalente pse do të lindte nevoja për patentë ?
 8. 8. Drejtor I Shoqatës së Konsumatorëve Organikë, Z.Ronnie Cummins : “OMGJ, mund t’I pëmbledhim në tre fjalë: ushqime të paparashikueshme, të paprovuara dhe të paetiketuara”.
 9. 9. Fund… Punoi: Natali Shkëmbi

×