Anzeige
Anzeige

Más contenido relacionado

Anzeige

Els amants - Vicent Andrés Estellès

 1. Els AmantsEls Amants.. Vicent Andrés Estellés
 2. INTRODUCCIÓ.INTRODUCCIÓ.
 3. Els amants” és un poema de l’autor valencià Vicent Andrés Estellés. El poema es troba dins del “Llibre de meravelles”, publicat l’any 1971. Aquest poema pretén donar al lector una visió “diferent” a la que es te als amants.
 4. ESTRUCTURA.ESTRUCTURA.
 5.  Es tracta d’un poema de vint-i-cinc versos alexandrins d’art major, cesurats en dos hemistíquis de 6 síl labes que,· en el transcurs de la composició, intercalen versos masculins i femenins. Tots ells són versos blancs ja que no presenten cap tipus de rima. Estructura ExternaEstructura Externa
 6. Estructura InternaEstructura Interna (V.2-4) – L’amor es present i ho va recordant mentre la seva dona fa les feines de casa. (V.5-6) – Encara segueixen existint les mateixes passions de quan eres joves. (V.7-9) – El seu amor es natural, gens educat. Molt salvatge i molt sensual.
 7. (V.10-12) – De sobte l’amor es desperta i recorden el passat. (V.12-24) – L’amor educat i cortes dels grans metres de la pulcra poesia amorosa com Petrarca o Bequer no els posseeix, i encara ell a vegades ho ha desitjat però no ho ha aconseguit.
 8. TEMA.TEMA.
 9.  És un poema que mostra la passió entre dos amants que s'estimaven.   Recorda el temps passat en el que eren amants fogosos i fan comparació amb l’ara que els agafa aquell desitg de tornar-ho a fer, pero com que els anys han passat dons ja no estan en l’edat.
 10. ESTIL.ESTIL.
 11. Metrica i RimaMetrica i Rima  *Metàfores: En total trobem 3 metàfores, localitzades en els versos 7, 8 i 10.   *Comparacions: Localitzades en els versos 1, 7, 8, 10, 24.   *Antítesis:Versos 2 i 11   Paral lelisme: 3 paral lelismes, en els· · versos 4, 19 i 20  
 12. CONCLUSIÓCONCLUSIÓ FINALFINAL
 13. Aquest poem mostra la passió entre dos amants, els millor que hi ha hagut a València. Deixa molt clar que el seu amor es completament diferent comparant-lo amb els altres autors. El poeta inclou referencies de la vida quotidiana que fa que el lector es prengui el poema com una cosa mes propeta.
 14. FI.FI.Marina Cantero Mascaró Llengua Catalana 4t ESO (C) 2013 – 2014.
Anzeige